Prosim máte niekto skúsenosť,aky je váš názor, či je vhodné ísť na dovolenku s dieťaťom dcéra má 8r, po prekonaní mononukleozy, ochorela koncom júna, priebeh bol ako angína, 40 teploty 8 dní, všetko je už v poriadku cca 1,5-2 týždne bez teploty,až na škrabanie v hrdle aj keď ho má čisté a občasný suchý kašeľ, zdurené uzliny ...pečeňové testy v poriadku, len oslabená imunita ....v pondelok máme ísť do Chorvátska 9h cesty, ubytko v apartmane, strava polpenzia . Lekár odporuca kľudovy režim,.len malé prechádzky, dovolenku máme zvážiť či ísť . Mononukleoza je teraz veľmi rozšírená medzi deťmi .
Zaujímal by ma názor ak ste niekto takto boli či bolo všetko v poriadku alebo môžu nastať komplikácie alebo návrat choroby ...ďakujem za váš názor
Ako lekarka odporucam urcite ist, Ako hore napisane, primorska Klima, vsak Uz pred 200 rokmi sa chodili slachtici do Chorvatska doliecovat z tuberkulozy 😊. Malu poucit nech pocuva svoje telo a povie kedy je unavena, dat kvalitny Opalovaci Krem s 50 Faktorom: koza moze byt citlivejsia.
@heidy222 dakujem velmi pekne , hlavne sa obávam aby sa nevratili tie vysoké horúčky
Nemyslim Si ze sa Mozu vratit. Treba davat extra pozor na hygienu ruk, nejest softeis, salaty pri bufetovych stoloch atd aby nedostala nejaku Gastroenteritidu, Ale chorvatsko je na Tomto dobre, fajn ze nejdete do egypta 😊
@margaretka ďakujem za tvoju otázku, prechádzame si tým istým, drobec má 4,5 a už vyzerá ok.. občas zakašle.. termín máme o dva týždne 😉
My sme boli po zltacke s mononukleozou dokopy. Mala celkovo dietnejsi rezim a zvladli sme to.🙂
@heidy222 užíva probiofix,isoprinosine,imunoglukan a v strave je skromná jednotvarna čiže to asi zvládneme
@margaretka moja dcéra malq mononukleózu koncom júna, zaciatkom júla. Mala silnú angínu, výrazne zväčšenú alezinu, zlé pečenové testy. Bola aj hospitalizovaná pre dehydráciu. Do Chorvátska sme isli 16.7. na týždeň a krásne to zvládla. Samozrejme bolo treba kontrolovať stravu a nesmela moc vystrájať. Po dovolenke bola na sone brucha a slezina sa pekne zmenšuje. Pečeň nás ešte čaká. Drž palce
@adriana1980 aké vitaminy berie na zotavenie imunity? Keď ste išli na dovolenku ešte mala nejaké zdravotné potiaze ?
@margaretka uz jej nebolo nič. Iba tá pečeň a slezina. Berie liek Lagosa, vit.B a C a probiotiká
@margaretka ja by som isla - more a hlavne chorvatska klima je super super super na imunitu. Vyhybala by som sa davom - nasla by som mensie plazicky v okoli, samozrejmostou je oddych pocas siesty vnutri, cize ziadny celodenny pobyt na plazi.