Ahojte....chcem sa opýtať ci ma niekto podobný prípad. Moja dcéra začala mať aury a neskôr epi záchvaty. Teraz jej zistili DNET tumor veľkosti 1cm. Ma to niekto? Operovali vás? Aká je prognóza prosím? Budem vďačná za kazde info. Pripadne kde vás operovali. My sme z východu . Vďaka
@ester24 V prvom rade sa treba uistiť, či to je naozaj DNET a či je príčinná súvislosť medzi epilepsiou a tumorom. DNET je nezhubný, veľmi málo rastie a nerobí metastásy, môže to mať v hlave aj celý život a nikdy to človek nezistí. Ak však spôsobuje epileptické záchvaty, najmä také, ktoré sa nedá dobre kontrolovať liečbou, zvažuje sa operačné riešenie. Ale aj to v závislosti od miesta, kde sa DNET nachádza v hlave, lebo v niektorých prípadoch by operácia napáchala viac škody ako priniesla zisku. To sa volá epileptochirurgia, a je to zložitý proces, najlepšie u detí v našom okolí takéto vedia operovať vo FN Motol v Prahe. Neurochirurgia v Slovakistane ešte nie je na takej úrovni ako u susedov...
@drake122 tak lekára to tak povedali. Lenže pravdou je ze ešte v auguste to bol 8mm cievna anomália s ktorou môže fungovať. Ct eeg neukazuje epi. Dcéra mala záchvat prvýkrát v auguste v buse, prijata do nemocnice s podozrením na epi. Ta sa do dnešného dňa nepotvrdila nikde. Prepustena z nemocnice , s tým ze nič a sledujeme. Máme za sebou vyšetrenia hemo,kardio,angio,endokrinológia, všetko je všade dobre. Tak vraj puberta, možno hormóny stres. Tak som ju objednala aj ku psychologičke. Tam sme nedošli. Minulý týždeň zase záchvat, písala úlohy spadla zo stoličky, buchla sú hlavu. V noci sa zopakoval slabší. Tri dni ok a zase. Neuroligicka nás posla do nemocnice na MR a tam vraj 1cm DNET tumor...som myslela ze zošalejem...aktuálne je v nemocnici, nasadili jej epi lieky a netuším co bude ďalej. Na nete o tom veľmi sa nikde nepíše
@ester24 skús napísať do skupiny Zdravotníci na MK,tam skôr dostaneš odpoveď.Vela šťastia prajem