Dnes mi to diagnostikovali. Je tu niekto kto to tiez ma ?
Ako sa s tym da zit ?
Ja mam uz 5 rokov a som s nou uplne ok. Mne moja SM dala ovela viac ako vzala. Vsetko zavisi od stadia v akom si a liecby ktoru ti dali. Ak potrebujes nieco vediet pokojne mi napis.
no ja som bola na vysetrenie evokovanych potencialov a tam mi vyslo, ze mam pravdepodobne zaciatok demyelinizacneho ochorenia...ale neurologicka sa tvari, ze je to ok lebo MR je v poriadku...tiez sa obavam SM...ake si mala priznaky a na zaklade akych vysetreni ti to potvrdili? dakujem
Pisem ti spravu
Teda nepisem,neviem kam,ale pozri si info o liecbe SM v Moskve,liecba HSCT,maju dobre vysledky,ale nesmie sa tam ist v istom stadiu (ak je neskoro),moja kamoska to ide absolvovat,roky s tym bola ok a zrazu velky zvrat a do chvilky bola na voziku…je to jej posledna nadej na plnohodnotny zivot…
je tu velmi dlhe vlakno ktore sa vola, som mamicka so sklerozou multiplex. Pozri si vo vyhladavaci. Ma stovky stranok. Mamicky ti tam odpovedia na vsetko co by ta zaujimalo. Ak je mozne, tak si co najskor nechaj predpisat biologicku liecbu.
@ibajaanikiny ak ma pani instagram, nedávno tam boli 2 slovenky ktoré túto liečbu absolvovali a dokumentovali aj jej celý priebeh. Pridávajú o tom dosť príspevkov. Na instagrame majú profil @krocikvpred
@karem21 pardon, je to @krocik_vpred
je tu taka tema, maminy so sklerozou multiplex alebo tak nejaka, velmi vela stran je tam. Kocky si tam radia, debatia, myslim, ze to by ti pomohlo kuk 🙂 Hlavne sa nestresuj
@kotvickaa prosím Vás aké ste mali prvé príznaky a akú liečbu beriete?Máte aj nežiaduce účinky?Ďakujem.
@dannniellla zdravím ,moje prvé príznaky neustála únava a problémy s mocenim všetko ,potom mi pribudlo trhnutie prstov ale nepridávala som tomu význam a nešla som k lekárovi až pred rokom sa mi začala veľmi točiť hlava a mala som závraty a ťažko sa mi začalo chodiť nemala stabilitu tak som išla k lekárovi potom k nevrologovi a ten poslal na Mri mozgu a tá ukázala že mám veľa lezii typické pre SM a hneď ma poslal do nemocnici kde mi urobili lumbalnu funkciu a MRI miechy aj tam som mala lezii aj Vep vyšetrenie ukázalo a ešte som videla hmlisto rozmazane a trvá to do dnes.V októbri som bola v centre SM v Banskej Bystrici tam mi nastavili biologickú liecbu a povedali mi že to by malo zastaviť SM ale už nikdy mi nebude lepšie ! Aj teraz sa mi točí hlava každý deň ,pred mesiacom mi dali 50 percent invalidný zatiaľ ,musela dom dať výpoveď v práci lebo by som nevládala
ake si mala priznaky
@alana1 na zaklade coho to robili aky bol dovod
Ak sa mozem spytat, ake ste mali prve priznaky?