Dnes mi bola diagnostikovaná celiakia

20. dec 2022

Dobry den.Dnes mi bola diagnostikovana celiakia z krvy.Neprehana ma ,nemam ani traviace problemy,ani ma neboli brucho ani nic.Jedine priznaky co som mala boli neskutocne svalove slabosti,zadychavanie,unava.Moze to sposobovat celiakia? Mam aj helicobakter.Krv na celiakiu mi brali na vlastny ziadost,lebo som tusila ze to ma suvis s jedlom tie slabosti.Hlavne to zadychavanie a slabosti ma zaujima,pretoze srdce a pluca su ok..Dakujem za odpovede

lasoli
20. dec 2022

zelezo mas ake.?Mozno kvoli celiakii sa ti poriadne nevstrebavali ziviny ,hl pri celiakii je anemia.Inak je to autoimunitne ochorenie tak tieto pliagy su spojene so slabostou a bolestou svalov,popripade si daj urobit este rozsiahlejsie odbery na zachyt mozno ineho autoimunit ochorenia.

autor
20. dec 2022

@lasoli Krvny obraz bol ok..Akurat v inich testoch boli B lymfocity nizke ale doktor,tiez,ze to je ok.Skusim teda este na tie dalsie autoimunitne ochorebia spravit testy.No je to tazke presviedcat lekarov aby nieco spravili .Dakujem za odpoved

lasoli
20. dec 2022

no skus,ale tiro akor cez reumatologa.okrem toho nemas nic?oci suche,kozne vyrazky,opuchy klbov,modranie prstov?
Mozno an pri celiakii je ako sprevodny jav unava,nastuduj si to a mozno nemusis ani jaldat dalej,Kazde telo reaguje rozne ,'moja suseda ma tiez celiakiu a nwprehana ju,ale za 4. krat potratila kvoli celiakii.niekot zasa trpi hnackami a je chudy.Dalsi moze mat unavu a je skaby ako ty.

autor
20. dec 2022

@lasoli Dakujem za rady