Ahojte, ako dlho môže krvácať rana po vytrhnutí zubu múdrosti?
mne to krvácalo po vytrhnutí deň a na ďalší deň ešte trošku. potom sa urobila zátka. no keď mi tam zašlo jedlo, tak niekedy ešte šla krv, no nie už veľa.
Nie je to zašité. Trhal mi to dnes doobeda, ešte mi to trochu krváca.
Ahoj mne trhali pred týždňom tampón som si vybrala asi za 20 minút potom už nič nekrvacalo
cca 20 minút, potom som vyplula tú gázu a už nekrvácalo vôbec
@gubiko ja som pri extrakcii oboch spodných osmiciek mala pár stehov, ale tam šlo o stomatochyrurgicky zakrok, nie klasicke vytrhnutie, horné boli obe vytrhnuté a do rany bola vlozena nejaká vstrebatelna kolagénová vložka.
Ale čo viem prvý deň určite nic horúce nepiť ani nejesť, max izbovej teploty. Z vonku je dobre prikladať ľad - tlmí bolesť, opuch a znižuje prekrvenie teda aj krvácania by malo byť menej. Desať minút chladiť dvadsať pauza a znova.. stačí prvý deň potom už nie.
Mne to nejako veľmi nekrváca, skôr mám len ružové sliny, keď pohýbem ústami alebo sa napijem. Som čítala, že ružové sliny môžu byť aj niekoľko dní. Inak to chladím, bolí ma to trochu, zatiaľ mi netreba ani tabletku od bolesti.
@mmoonna nieje to zašite? Mala by sa tam uzatvoriť taká zátka, ktorá ranu bude chrániť pred vnikom jedla a kadecoho, preto sa prvy deň neodporúča určite vyplachovat a kloltat aby sa nevyplavila ta chrasta.. ak je vytvorená, nemalo by to krvácať.