Dĺžka krvácania rany po vytrhnutí zubu múdrosti?

mmoonna
3. mar 2020

Ahojte, ako dlho môže krvácať rana po vytrhnutí zubu múdrosti?

michaela889
3. mar 2020

@mmoonna nieje to zašite? Mala by sa tam uzatvoriť taká zátka, ktorá ranu bude chrániť pred vnikom jedla a kadecoho, preto sa prvy deň neodporúča určite vyplachovat a kloltat aby sa nevyplavila ta chrasta.. ak je vytvorená, nemalo by to krvácať.

gubiko
3. mar 2020

mne to krvácalo po vytrhnutí deň a na ďalší deň ešte trošku. potom sa urobila zátka. no keď mi tam zašlo jedlo, tak niekedy ešte šla krv, no nie už veľa.

mmoonna
autor
3. mar 2020

Nie je to zašité. Trhal mi to dnes doobeda, ešte mi to trochu krváca.

gubiko
3. mar 2020

@mmoonna to môže až do večera. niekomu tečie dlhšie, niekomu kratšie. môjmu strýkovi tiekla krv len asi dve hodinky, mne trochu aj na ďalší deň. mne, ani nikomu, koho poznám tiež nešili, nezvykne sa to šiť.

byggyt
3. mar 2020

Ahoj mne trhali pred týždňom tampón som si vybrala asi za 20 minút potom už nič nekrvacalo

patka06
3. mar 2020

cca 20 minút, potom som vyplula tú gázu a už nekrvácalo vôbec

michaela889
3. mar 2020

@gubiko ja som pri extrakcii oboch spodných osmiciek mala pár stehov, ale tam šlo o stomatochyrurgicky zakrok, nie klasicke vytrhnutie, horné boli obe vytrhnuté a do rany bola vlozena nejaká vstrebatelna kolagénová vložka.
Ale čo viem prvý deň určite nic horúce nepiť ani nejesť, max izbovej teploty. Z vonku je dobre prikladať ľad - tlmí bolesť, opuch a znižuje prekrvenie teda aj krvácania by malo byť menej. Desať minút chladiť dvadsať pauza a znova.. stačí prvý deň potom už nie.

mmoonna
autor
3. mar 2020

Mne to nejako veľmi nekrváca, skôr mám len ružové sliny, keď pohýbem ústami alebo sa napijem. Som čítala, že ružové sliny môžu byť aj niekoľko dní. Inak to chladím, bolí ma to trochu, zatiaľ mi netreba ani tabletku od bolesti.