Prosím o radu.
Manžel prišiel včera zo zahraničia domov - pozitívny.
Ja mám karanténu PN vystavenú od dnes na 14 dní.
Pani z hygieny kontaktovala manžela s tým, že pre mňa platí karanténa 19 dní. Čo je na tom pravdy ? Nemáte niektorá skúsenosť?
Ty asi ideš ešte na testy. Ak budeš negatívna, skončíš karantenu len 14 dni. Ak by si sa však nakazila, tak 14 dni (minimálne) od pozitívneho testu a môže byt aj dlhšie podľa príznakov.
@hettinka dostala som termín 26.3 čo je 8my deň karantény. Idem na PCR testy.
Z karantény asi nemôžem ísť na antigen však?
Moja karanténa by sa rátala od dňa kedy som bola na teste alebo až od dňa kedy mi príde výsledok?
Ty pôjdeš po 8dnoch na pcr test od vtedy ti plynie 14dni resp na 5den pcr no teraz us skôr 8.den preto dlhsia
Karanténa pre môj pozitívny výsledok sa bude počítať od termínu odberu vzorky alebo SMS ?
karanténa od pozitívneho testu sa ti počíta od výsledku...........
@didi2102 lekárka mi povedala na 5ty deň. Termín som však cez korona.gov dostala na 8my deň. Čiže ak budem pozitívna - toho 26.3 idem na test - dokedy budem v karanténe ?
od pozitívneho výsledku sa ti počíta karanténa........nie od odberu...........
Od testu
Musím ísť na PCR ? Či môžem ísť aj na antigen?
od odberu
Karantena sa ti bude počítať od odberu vzorky ale teraz sa čaká krátko, pravdepodobne dostaneš výsledok v deň odberu
Od termínu konania pcr testu. Odvtedy sa v prípade pozit rata novych 14 dni
nie, na antigen ani nemôžeš ísť , ani to nemá význam. Iba v prípade, že by si dostala príznaky, riešila by som testz PCR skôr, ale inak sa štandardne chodí na 8. deň a je to stanovené takto preto, že ak sa urobí skôr, mohol by byť falošne negatívny.
Pokiaľ môžem poradiť, izoluj manžela, noste aj doma respirátor, nespite v žiadnom prípade v 1 miestnosti. kamoška bnola pozitívna, nikoho doma nenakazila, zavrela sa v izbe a nosili jej len jesť a na WC šla vždy v respirátore a všetko dezinfikovali.
A načo ti je antigen? Vies co, mna od piatka (pred mesiacom) bolelo hrdlo po tom, co som netušiac bola cely tyzden s pozitivnymi. V sobotu na antigene negativna, od nedele teplota, samozrejme som mala covid. O par dni na to pcr, samozrejme pozit.
Inak kamaratkina mama mala antigen negat, este v ten den dostala horucku (robi v dss).
Svokrovci: svokor s priznakmi na antigene pozitivny, svokra vysla negat, na druhy den sa citila zle aj ona.
Ten antigen je jednoducho fakt nepresny, obzvladt ak sa citis dobre
od termínu odberu vzorky sa ráta
ak budeš pozitívna, tak karanténa do 8.4.....na antigenovy nemôžeš ísť......
A nemôžeš ísť nikde, lebo si v karanténe
u nás bol manželov kolega pozitívny, manžel a ja sme museli byť v karanténe, bez výsledkov......manžel bol pozitívny na 2. deň karantény a ja na 8. deň som bola pozitívna a musela som byť ďalších 14 dní v karanténe.........takže som bola v karanténe 22 dní......