Ahojte baby, ja viem, ze to tu uz bolo x-krat, napriek tomu som zmatena. Cela rodina sme boli pozitivni, nastastie priebeh nebol nejaky hrozny (ale ani bezpriznakovy), vsetci sme ockovani. K dr nasej ani detskej sme sa ani nedovolali, na 20-ty pokus mi horko-tazko zdvihla sestricka u detskej dr - chcela som vediet, ako dlho ma byt dcera mimo kolektiv. Takze ano, karantena je po novom uz len 5 dni a dalsich 5 dni nosit respirator. Ze pre istotu pred nastupom do kolektivu spravit test. Baby, ona ma koronu uz 12 dni a dnes bol test stale slabucko pozitivny. Tak co teda?? Moze cez vikend niekam s nami ist? Moze ist v pondelok do skoly, ak by bol test stale slabucko pozitivny? Som zmatena a znechutena, keby sme v kuse netestovali, uz 7 dni sa pohybuje v kolektive...a je normalne byt tak dlho pozitivny?
@sweet20 mne tvrdila sestricka u detskej dr, aj lekarka este predtym, ze kym je infekcna, test je pozitivny. Alebo teda naopak, ze ked vyjde test pozitivny, znamena to, ze clovek je infekcny. A my ostatni uz mame negativne testy. A faktom je, ze stale ma plny nos a cca 37,3 C. Uz sa nam to taha od prveho pozit.clena rodiny hadam mesiac, uz som na nervy.
No ak ma teplotu tak snáď ju nedáš do skoly. 5 dni platí keď nie sú príznaky a nie že ma stále ešte teploty.
@katulienkax to je tazke, ona mava velmi casto subfebrilie, do tych 37,5. Riesili sme to uz mesiace, niekedy ma, niekedy nie, vsetky vysledky, krvny obraz ma v norme, cize neviem teraz, ci to mam prisudzovat covidu alebo nie.
Ja som pozitívna bola teraz prvý krát. Plne očkovaná. Už prešla 5 karantena a ja už zase ss cítim od včera choro, zase plný nos, kašeľ, boli ma celé telo. Presne ako mi pred týždňom začalo. A tiež som ešte podľa testu pozitívna. Ale od pondelka idem uetdo práce.
@cukroska je to divne, u nas to tiez tak vselijak prebiehalo. A tiez sme vsetci plne zaockovani. Ty si sa neradila s doktorkou? Ci vobec mas nastupit do prace?
@cukroska Jaj ano, a my sme tiez boli pozitivni uplne prvykrat, doteraz nas to obchadzalo 🤷♀️
Mne sa pýtal doktor ci aj budúci týždeň, ale už som bola ok celkom keď som bola na kontrolu a reku do pondelka bude OK. Až večer, v noci a a včera som začala akoby znova. Ale vravel, že infekčná už nue som. A nechcem už určite dlhšie byt. Dáko to prejde. Beriem id začiatku aj ATB, lebo v januári som bola chorá. A predtým vôbec som nebývala. Paradoxne sa dopujem vitamínmi aj doplnky a nič..
Ale zase môžem povedať, že v podstate ľahký priebeh. V minulosti som bývala oveľa viac chorá aj časté zápaly priedušiek, bronchitída. Takže teraz také ako bežná chrípka, prechladnutie.
ja som po piatich dnoch uz normalne existovala ale este mesiac mi ukazal test pozitivitu.. lenze ty uz po nejakych dnoch nie si infekcny