Dlhší spánok mi spôsobuje bolesť hlavy

devilka1
11. feb 2023

Ahojte zaujimalo by ma či aj niektora z vas to tak ma. Cely pracovny tyzden vstavam o 6.45 a idem do prace, pride sobota nedela chcem si pospat aspon do 9, ked sa zobudim strasna bolest hlavy a som ako keby ma prešiel parny valec, vždy sa tesim ze si pospim cez vikend dlhsie ale potom ma cely den boli z dlhsieho spanku hlava a fungujem na ibuprofene, ma to niekto tiez tak?? Co to moze sposobovat??

zmrzlinka2021
11. feb 2023

@devilka1 kedy pijavas kavu? Lebo ak okolo siedmej, pol osmej rano, je mozne ze potom sa ti uz telo ozyva po deviatej.

Ja som dnes spala krasnych 9 hodin. Ale tiez sa mi niekedy stalo, ze som spala dost dlho a proste cely den som bola taka ochrapana (nie bolesti hlavy), takze ideal je fakt tych 8, max 8,5 h

h2
11. feb 2023

@devilka1 Ja ráno málokedy dokážem spať dlhšie, hoci by som chcela, proste sa zobudím. Ale keby som si išla cez víkend zdriemnuť poobede, alebo keď sa mi náhodou nechtiac stane, že popoludní zaspím, tak mám istotu, že sa zobudím s bolesťou hlavy. Neviem, čím to je. Veľakrát sa mi stane, že ma napríklad v nedeľu po obede chytí útlm a spala by som, ale práve kvôli tomu nejdem. Tiež som už nad tým rozmýšľala, prečo sa mi to deje, keď iným ľuďom zdriemnutie pomôže.

ana_s
11. feb 2023

@devilka1 ja som to mávala tiež. Záleží to aj podľa toho, akého charaktetru je tvoja robota. Či pracuješ manuálne alebo niekde v kancli ... Môže ti napríklad kolísať tlak, očný tlak, stresový faktor ... rôzne.

zuz02
11. feb 2023

Áno, u mňa je spánok dlhší ako zvyčajne spúšťačom migrény. Naruší sa mi biorytmus a už je zle.