Ahojte. Už dlhšiu dobu mám problém so žalúdkom (hnačky nadúvanie kŕče a tlak na bruchu) popritom pociťujem tlak na hrudníku hlavne rano a večer,trpnutie končatín prevažne ľavej strany. Mám zistení tetaniu a problém s chrbticou. Vyšetrenia robené asi dva roky dozadu (gastro že vraj syndróm dráždivého čreva,srdce v poriadku) Môže to byt niečo vážnejšie ? Alebo to bude “len” Ta chrbtica+psychika ?
@kom10 myslím, že je to kombinácia žalúdka, čriev, chrbtice a psychiky. ja toto mávam často. tieto obdobia. viem, že v čase "ataku" alebo ako to nazvať, to vyzerá akoby si umierala. striedajú sa ti tie obdobia alebo toto prišlo len teraz? ak sa striedajú, tak je to tým. ak to prišlo nečakane, po prvýkrát, skús sa ešte poradiť s lekárom a prípadne absolvuj vyšetrenia ešte raz, ak ti ich robili pred viacerými rokmi
@kom10 tak to môže byť kombinácia, trpím tým istým :( žalúdok - opakované zápaly. dráždivé črevo - ja v črevách cítim všetko. prakticky denne mám bolesti (bez nálezu z kolono), do toho príde, prirodzene, psychika, pretože trpíš a obávaš sa, či to nie je niečo vážne. no a z chrbtice tiež vyráža bolesť až do brucha. to mi potvrdilo už viacero lekárov, pomohli mi pravidelné masáže. a dosť výrazne. samozrejme, prediskutuj na gastre. mňa tiež teraz čaká 2.4. konzultácia, tiež po rokoch požiadam o nejaké podrobnejšie vyšetrenia... lebo je to niekedy neúnosné :(
@lonely66 tak držím prsty aby všetko dobre dopadlo. Ja nemám nejaké neznesiteľne bolesti v bruchu skôr je to naduvanie. A neustále skvrkanie v bruchu. Je to nepríjemne. Chrbticu už riešim u fyzioterapeutky ktorá povedala že je to zle. Snáď mi na gaste povedia niečo viac. Ďakujem pekne za odpoveď a prajem veľa šťastia 🙂
Mala som tie iste problemy. Chodila som od lekara k lekarovi. Dal som si spravit aj testy na potravinove alergie v sukromnom laboratoriu (no to bol asi najhorsi krok vedla). Gastroentrolog nula bodov, tiez mi
povedal, ze to syndrom drazdiveho creva a ze treba dietu a zdravsi zivotny styl, kolonoskopia nepreujazala nic. Tak som na neho pozrela, a povedala mu, ze ja uz fakt zdravsie veci uz neviem najst. Asi 85 % vsetko zo zahrady, nestriekane, maso domace, ktore malo krasny zivot a aj to s masom neprehanam. A ked som sa v cakarni rozpravala s inymi pacientmi a ti mi dali radu najst alergologa s dychovymi testami. Aj som našla a spravil mi testy na SIBO, laktozovu a fruktozovu intoleranciu a z krvi mi zobral na histaminovu intoleranciu. A mala som všetko pozitivne. Kedze pri tychto vsetkych kombinaciach je priam nerealne sa zdravo stravovat. Tak si dam pred jedlom enzym na konkretnu intoleranciu a s kludom sa mozem najest. Problemy s travenim prestali, necitim unavu a moj zivot sa zmenil o 200 %. A alergolog mi povedal , ze 8 z 10 pacientov im na gastre nenajdu nic, lebo intolerancie nie su viditelne. To je moja skusenost ako mi preslo skvrkanie, naduvanie u mna aj hnacky a nervozita (ktora to vsetko este cyklila).
@monika4487 ďakujem pekne za odpoveď. Skúsim to riešiť takto.
Nechapem ako moze tu niekto len tak napisat "psychika, chrbtica, sportuj" a pod. 2 roky sú dlha doba, třeba zopakovat vysetrenia - minimalne krvny obraz, biochemia a USG brucha... Kludne mozu byt intolerancie, zapal zaludka,.......Vela ludi bolo takych že vysetrenia nic nic a zrazu bum vazna DG ..Inak na tetaniu beries co? Aj z takeho obycajneho magnosolvu mozes mat bolesti zaludka...a celkovo traviace problemy...
presne ako pises "len" psychika a chrbtica, viac sa hyb, sportuj. ak ti nerobili SIBO test skus sa na gastro spytat podla priznakov zvazia. je to premnozenie bakterii v creve