Dlhotrvajúce meniace sa akné

wild_nature
21. sep 2022

Ahojte, od tehotenstva ma trápi akné . Po pôrode chvíľa ok, prestala som kojiť a zase je to zle . Raz je zapálene a podkozne, niektoré sa zhoja jazvou, teraz mám zase všade malé drobne ale je ich strašne veľa a hlavne na lícach . Mate prosím nejakú radu, čo vám pomohlo? Strava, dieta, kozmetika, kozny lekár , čokoľvek, ďakujem

veselo_neveselo
21. sep 2022

Na gyndu pozriet hormony, ku koznej pozriet ci je treba liecbu, zamysliet sa nad hormonalnou antikoncepciou predtym, ci prichadza do uvahy.
Inak len zdrava, cerstva strava, dostatok spanku, malo stresu, ciste obliecky na vankuse kazde 2-3 dni a cistit iba jemnymi pripravkami a hydratovat zvonka i zvnutra.

sojorez
21. sep 2022

Ked som kojila syna, kvoli jeho ekzemu som vysadila ja zo stravy vsetko mliecne. Na jeho ekzem to vplyv nemalo,ale ja teda som videla pozitivnu zmenu u seba. Takze som bezmliecna a plet je ok, akonahle mam v strave nieco mliecne, objavi sa podkozna vyrazka, vysypem sa drobnym akne v okoli brady a na krku... Presla som si aslo testami na skryty zapal, gyneko vysetrenim, zubar..., vsetko ok a "taka blbina" ako mlieko 🤦🏼

wild_nature
autor
21. sep 2022

@veselo_neveselo všetko robím.. hormóny mám vraj úplne v poriadku , to mi robili celkový hormonálny profil , obliečky mením každé 3 dni, uteráky každý deň . Nepoužívam nič agresívne, všetko nwkomedogenne . Nepijem mlieko, maslo, syry nejem, jem dosť zeleniny a ovocia . Čisté zúfalstvo. Neviete mi odporučiť nejaký dobrý makeup, čo pory neupchá? Používam Clinique anti blemish, ale večer po celom dni mám pocit, že je vždy pleť horšia a najlepšia býva ráno . Je to zvláštne . Všimla som si však, že obsahuje dimethicon .

wild_nature
autor
21. sep 2022

@sojorez mlieko vraj toto robí, že mení hormonálne procesy . Ale ja nič mliečne striktne nejem od januára… a vajcia ti toto nerobia ? Ja som už skúsila všetky možné detoxy, pijem zelený jačmeň, 3 litre vody … jem surové ovocie a zeleninu , domáce mäso .. uz ma to nebaví :( a Kožná mi predpise len hnusne antibiotiká

sojorez
21. sep 2022

@wild_nature Vajcia bez problemov u mna, i napr. soja. Pri tom mlieku davas pozor i na mliecnu bielkovinu v inych potravinach? Ja som bola tiez na atb od koznej, ale teda radikalne zlepsenie, odkedy som bezmliecna. Tvar cistim garnier pure active s takymi drobnymi stetinkami, obcas zlupovacia maska, bio arganovy olej a bb krem namiesto makeupu. Ked si pomyslim na to mnozstvo pripravkov, co som poskusala.... Ale staci napr, ze som pazrava a natlacim sa pizzou a rozkvitnem 🤦🏼

taktotedanie
21. sep 2022

Kozny lekar.. ak vam nevyhovuje vymenit
Skontrolovat hormony

domiklik
21. sep 2022

@wild_nature akú kozmetiku používaš

wild_nature
autor
21. sep 2022

@sojorez ja si kontrolujem všetko zloženie potravín, ani šunku nekupujem, nič. Mliečnej bielkovine sa oblúkom vyhýbam. Jedávam fakt že celozrnný chlieb, veganske natierky, zeleniny, skoro žiadna biela múka. Rozmýšľam ešte nejaké probiotiká, dosť často ma boli brucho akoby mám vetry zastavené, vždy tak hodinu dve po jedle :( absolútne neviem odpozorovať , lebo jem pestro a stále je to rovnaké

wild_nature
autor
21. sep 2022

@domiklik pouzivsla som od kozmetický Biologique recherche ze ideme riešiť akné, žiadna zmena, skôr ešte horšie som mala pocit . Používala som proti akné Intensive acne formula, tam sú aj kyseliny , nehydratovala som, používala som aj benzylperoxid. Nič nepomohlo, teraz používam rutinu na obnovenie kožnej bariéry, cerave hydratacny, odlicenie micelarna voda Mixa, následne cerave , potom šermu Cosrx snail , ten mi to v noci pekne ukľudní, mám ju konečne viac hydratovsnu no a ešte občas cicaplast od la roche . Taktiež levandulovu vodu od Ina som skúšala, ale mám pocit ze problém je inde , nikto však nevie kde

domiklik
21. sep 2022

@wild_nature ja keď som mala problémy s pleťou, posielala som stolicu na rozbor, zistili mi baktériu v reve a na základe toho nasadili vhodné antibiotika, následne som brala probiotika a zmena nastala asi po 2 mesiacoch od do bratia ATB. A cosrx ma perfektnú esenciu s bha kyselinami.

wild_nature
autor
22. sep 2022

@domiklik ďakujem, vyskúšam, ty ju používaš ? No mne zistili zápal tenkého , ale nikto to neriešil nijak