Dobrý deň, prosím hlavne žienky s rovnakým problémom. Už dlhé roky ma trápi vypadávanie vlasov. Nie je to len pár vlasov, ide o stovky hlavne keď si ich umyjem a rozčešem, momentálne je toho veľa aj cez deň. Je to približne 5 rokov čo padajú, ťažko povedať. Zo začiatku som to neriešila, keď malo aj z čoho padať. Tiež som si myslela že je to len obdobie. Keď som to začala riešiť zistili mi silnú chudokrvnosť, 3 roky beriem na to tabletky, pred rokom som začala brať len železo bez predpisu/vitamíny keďže som už mala vyššie hodnoty. Avšak vlasy neprestali padať. Na začiatku roku som chodila na hrebeň ku kožnej, tiež žiaľ nepomohlo ... A až kožná ma poslala na vyšetrenie štitnej žľazy kde mi zistili zníženú funkciu, prvé 3 mesiace som brala euthyrox 25, potom ďalšie 3 mesiace na striedačku 25/50 A teraz dva týždne beriem 50 každý deň. Výsledky zo štitnej mám už v poriadku, hodnoty sú v norme, zdvihla mi tabletky na 50 len kvôli vlasom. Ale namiesto toho aby som bola šťastná že sú hormóny o.k. a má sa to zlepšovať tak sa mi zdá že padajú ešte viac...ZLEPŠÍ SA TO VÔBEC ? či sa s tým mám zmieriť...aby som nezabudla už 6 rokov beriem antiku MISTRA, celú vinu som dávala jej, ale každý jeden doktor (moja doktorka, kožná a gynekológ tvrdia že to nemôže byť z toho) dokonca som sa pýtala doktorky ku ktorej chodím na štítnu či ich nemám vysadiť, či sa to nebude "biť" s euthyroxom, vravela že určite nie ... ďakujem každej z Vás ktorá mi na to odpovie
Ahoj, ja som mala problém s vypadávaním vlasov a žiadny doktor nenašiel príčinu, tak som to musela riešiť z voľne dostupných produktov na trhu. Mne osobne naozaj pomohlo ostrihanie vlasov, odľahčilo ich to, nedávala som ich do žiadnych účesov. Produkty Plantur39, z nich hlavne sérum, ktoré som si každý deň masírovala do pokožky hlavy. Masáž na prekrvenie je naozaj dôležitá a z tej rady som užívala aj výživový doplnok. To mne najviac pomohlo, ja som videla zlepšenie veľmi skoro a okolie tak po dvoch mesiacoch videlo zmenu. Držím palce!
ahoj, ja mám hypotyreozu, užívam euthyrox 137,a padajú a padajú stále :(
sú obdobia kedy viac a kedy menej, z mojich pekných hustých vlasov nič neostalo :(
ale zas niektorí ľudia sú na tom horšie, skús výživové doplnky, šampóny...
@smichaela24 Vieš veľa ľudí neberie do úvahy fakt, že v samotnom vzduchu sú čiastočky ťažkých kovov, vo vode tiež..v potravinách chémia, jedy, ťažké kovy...a z toho nie len vlasy vypadávajú ale z toho sú premnohé choroby, skús si robiť pravidelne detox organizmu...zavárané kyslé uhorky sú na to výborné, cvikla, zeleninové šťavy, zelený a biely čaj a..pravidelný pôst...
A..vyhýbať sa čo najviac kozmetike, pretože tá obsahuje látky ako PEG, PPG, DHT, MEA, EDTA, ...ktoré zvyšujú v organizme testosterón...(vypadávanie vlasov, akné)
Ja som ešte v 23 rokoch mala strašne husté vlasy, preto bola chyba, že som už prvé prehnané vypadávanie neriešila. Ešte som bola dokonca v jednom momente šťastná že mám vlasy tak akurát, že sa dajú konečne aj nejako upraviť 🤦♀️ ale teraz, keď vidím to plné umývadlo keď sa češem tak si aj poplačem. Norma je 100 vlasov za deň vraj, a ja len pri česaní si narátam minimálne 350 (Čo som sa pár krát na to dala). Skúšala som naozaj všetko možné za tie roky, či tonikum, šampón, tabletky, aj drahšie a aj lacnejšie, hocičo čo iným pomohlo a nebrala som to pár dni a dúfala na zázrak, ale poctivo minimálne 3 mesiace. Aj keď tie toniká moc nemusím keďže mať riedke vlasy a na to si dať vodu čo je skôr mastná nie je príjemné. Čiže som sa presvedčila že s pokožkou nič nespravím, tým pádom beriem tabletky, vitamíny denne a tiež nič. Mávam často žalúdočné problémy, absolvovala som gastro a aj kolono a som zdravá ako repa. Tak ja neviem či si tými tabletkami skôr neškodím...vlasy som samozrejme strihala, ešte pred rokom to aspoň na mesiac pomohlo, teraz vôbec. Mne rastú veľmi rýchlo vlasy, teraz čo beriem na štítnu lieky tak sa to spomalilo, len to že mi padajú a niesom si istá či vôbec rastú nové. Keď mám mastné vlasy a musím si ich umyť, vtedy ma ešte len chytá depka... Viem, že sú na tom ľudia aj horšie, aj kaderníčka mi to vravela, ale ako sa mám s tým stotožniť keď viem že k tomu spejem ?? Mám len 27...priateľ narieka že má od puberty riedke vlasy a fakt že ich ma máličko, ale ja od kedy sme spolu ho v tom dobehujem čo ma neteší, predsa len on je muž a ja žena... Ešte by ma zaujímalo ... tie, ktoré sa denne liečite na štítnu žľazu, beriete tabletky každý deň a výsledky už máte dobré takže vám nezdvihnu dávku a padali vám vlasy, pomohlo to? Prestali padať? Či je to tak že vám každý jeden doktor povie že je to z hormónov, ale keď si ich dáte do poriadku tak sa vám to nezlepší... A tym pádom sa musíte s tým zmieriť. Mne sa to podľa mňa ešte zhoršilo čo mi lieky zastavila, ale je pravda že prešiel len polrok čo sa liečim. Alebo ako je to s tým testosterónom? Kde si to mám zistiť? Sú na to tabletky? Nebude to antikou? Nevidí to na výsledkoch endokrinologička? Ja viem, viem že tu asi nikto z Vás nie je lekár, mám si zájsť za lekárom po odpovede a nie riešiť to na fóre, len by ma zaujímali vaše osudy a či sa nenajde niekto ako som ja, vyrozprávať sa a tak 😊
@akecheta je pravda že moja strava nie je niekedy najzdravšia tak by som skúsila niektoré veci obmedziť. Ja som si aj myslela že mám intoleranciu na mlieko, mávam problémy so žalúdkom alebo by som skôr povedala že s hrubým črevom. Preto som sa dala sama dobrovoľne na gastro a kolono a našťastie alebo skôr bohužiaľ? Sa nič nezistilo ale mne býva naďalej zle ... Ale čo som čítala tak je to údel tých čo musia brať železo a z toho sú žalúdočné problémy
@smichaela24 Mno ja mám tiež dlhodobú anémiu...som liečená pravidelne tak raz za 2-3 roky musím brať pol roka železo...áno zo železa môžeš mať žalúdočné ťažkosti žiaľ ...skús si ho dopĺňať prírodnou formou (cviklovo jablková šťava, dá sa kúpiť v obchode, ale musí byť 100%, stojí asi 3 eur, každé ráno pred jedlom vypiť 1-2dcl). Vlasy ti môžu padať aj zo psychiky...napr.keď nemáš oporu v rodine
@smichaela24 ahoj, som na top podobne, hlavne pri umývaní padajú, mm iba stále čístí odtok v umývadle čo je zapchatý z mojich vlasov, tiež som mala pekné husté, a teraz už ani do copu nemôžem zopnúť, lebo tam nemám čo dať, ja osobne som skúšala tinktúru z koreňa žihľavy a lopúcha, trošku pomohla, ale teraz som mala alpecin koféinový šampón a vidno poňom aj nové vlásky rásť, aspon nejaká utecha, ale vypadávajú stále, tiež som zúfalá ☹
Je to veľmi individuálne, moja známa mala pred pôrodom krásne vlasy, každý jej ich závidel a po pôrode...hrôza, začali padať, prestali mať tvar, dokonca jej krásne kučery sú už len nepatrnými vlnami...pokiaľ to robia hormóny, s tým sa veľa nenarobí. Hlavne ak ten hlavný problém je v nadobličkách, ak tam to zle funguje, na to žiaľ nie je pomoc.
@rojko ajajaj 😖
@smichaela24 Po koľkých dňoch umyté?
Pre pobavenie...pred pár mesiacmi som googlila fóra kde mali ženy rovnaké problémy...čítam čítam a tam zrazu som narazila na babu ako ja, toto isté aj toto aj to...keď tam zrazu počkať🤔...úplne ako ja...a potom kuknem meno...MÔJ starý príspevok tuším z roku 2015 😯😲😩😫🙂😀😅
@akecheta asi tri, ale len po vyčesaní, to čo nájdem ráno v posteli, na oblečení a vlastne všade tam nie je
Dievčatá, ja mám z prepáčením moje vlasy aj v pinde, na uterakoch, keď sa utieram...a v posteli, ani nehovorím....
@smichaela24 :D no toto..počuj kúp si Biotín..nie je drahý a uvidíš...možno práve ten ti pomôže...
@smichaela24 ahoj, mam ten isty problem uz pol roka, pred 9 mesiacmi som tiez zacala uzivat Mistru, na rozdiel od Tvojej gynekologicky vsak moj gynekolog povedal, ze padanie vlasov moze byt sposobene uzivanim tejto HAK, je to uveddne aj vo vedlajsich ucinkoch na letaku. Mistru som teda pred 2 mesiacmi vysadila , nasadila som si revalid s cakam na zlepsenie. Dufam, ze sa efekt dostavi. Vsetky vysledky krvi mam ukazkove.
@akecheta je v niečom výnimočný ten Biotín ? Skúsim to ale zinok a iné vitamíny už beriem, tak neviem či v tom bude rozdiel
@mirka2405 časovo by to aj sedelo, že povedzme po roku čo som začala brať Mistru tak mi aj začali padať vlasy, ale tiež sa mohlo stať to, že tiež už od vtedy som chudokrvná prípadne už vtedy som mohla mať chorú štítnu žľazu...ťažko povedať ale aspoň je pekne vidieť ako to jeden lekár odporúča a druhý nie
@smichaela24 https://sk.wikipedia.org/wiki/Biotín no ale ak teda berieš už roky horm.anti. tak sa ani nedivím, že ti to ničí organizmus.
Ahoj, my mame v rodine to, že sme anemicke a vypadávali nám vlasy z toho(našťastie my mame geneticky veľmi husté vlasy, čiže aj po tom nadmernom vypadávani mame asi toľko vlasov, čo bežní ľudia), ešte vraj na to pôsobí fakt, keď má žena v sebe vyššie dávky testosterónu. Najhoršie som to mala po porode(pomohlo mi vlasy odľahčiť, čiže ostrihat(mala som ich dlhé a ostrihala som ich po lopatky) a začala som pouzivat sadu revalid(sampon a masku, uzivam ich doteraz)a fakt mi vypadávajú teraz minimálne.