Dobrý deň, chcela som sa spýtať hlavne žien, ktoré majú skúsenosť z dlhoročnými psychickými problémami . Stáva sa vám, že ž dlhoročnými problémami sa vám dajú stavy úzkosti , depresie atď. A je možné že z psychiky mi je hocikedy nevoľno, hlavne ráno hocikedy stavy nepríjemné prídu na mňa, niekedy mi je až na odpadnutie, prejde mnou teplo/zima, nevoľno na vracanie, triaška. Stáva sa vám toto , ak ste si prešli alebo prechádzate tým ? A čo vám okrem psychológa najviac pomohlo sa dostať z toho . Ďakujem
@ellalove psychicke problémy mám od detstva, pocity aké opisuješ ty mám tiež. Ja bez liekov fungovať nedokážem ale vedia mi pomôcť veci pri ktorých sa viem odreagovať, čiže prechádzky a taktiež mi pomôže ak sa s niekým môžem porozprávať o hocičom.
Psychosomatika je mocna carodejka, takze ano, zly psychicky stav sa velmi rychlo zacne odrazat na fyzickom zdravi. A to, co opisujes, ze sa ti deje rano, moze byt tzv. ranne pesimum, stav typicky pre ludi s depresiami.
Áno, mávam takéto fyzicke prejavy, pomáha mi okrem iného pohyb, zmena prostredia, prechádzka, výlet..
@anonym00000 možem sa prosím spýtať aké lieky beriete ? Kedysi aj ja som brala ľ ale nepomohli, iba zhoršili
Aj ja to mávam. Pomáha mi dýchanie, a poviem si, je to len stav, prejde to a snažím sa fungovať. Proste naučiť sa s tým žiť. Teraz sa mi to vrátilo, mam úzkosti, dozvedela som sa o ťažkej chorobe kamarátky, a vzalo ma to. Neustále na ňu myslím a nerobí mi to dobre. Navyše este ta šialená únava je hrozna. Ale stavy, ktoré odpisuješ sú bežné pre úzkosti, paniku a podobne.
@ellalove ja som podobné stavy zažívala dlhodobo a pravidelne pred pár rokmi, pomaly opäť cítim ich návrat. Kedysi to boli vyslovene panické záchvaty, z ktorých mi trvalo celý deň (niekedy aj dni), kým som sa z toho dostala. Bolo to ťažké obdobie, lebo spúšťač som nikdy nevedela jasne identifikovať. Bola som aj u psychiatričky, aj psychologičky, ale rozhodla som sa vtedy situáciu neriešiť liekmi. Zmenila som životný štýl, viac som si začala uvedomovať, či mám pravidelný pohyb v prírode, zdravú stravu a prestala som úplne piť alkohol. Na takýto akútny stav, kedy mi je fyzicky nevoľno, mi pomáha, ako bolo spomenuté vyššie, vedomé dýchanie, len sa sústrediť na nádych a výdych, nič iné, pokojne aj 20 minút, ak treba. Prípadne ešte pri začínajúcom ataku som si dávala cbd pod jazyk, možno je to placebo, ale pomohlo mi to.
@ellalove momentálne xanax a chlorprothixen, vystriedala som kopu liekov. Samozrejme im za pomoc vďačím ale sami o sebe nejak nepomáhajú. Preto sa snažím tú psychiku podporovať aj inak
najskor by som nejakeho terapeuta vyskusala, vyrozpravat sa o veciach ktore ta trapia, sklucuju, ktore ti tieto problemy sposobuju, tam by som zacala. Takto sa predsa zit, fungovat neda 😉
Ahojte ja uz neviem kde mam ist s mojim problemom. Nadavam v kuse a kazdemu v tichosti v duchu. Proste sa mi zasekli v hlave hlasky ktore pouzivam. Uz som s toho na dne. Poradte mi niekdo. Bojim sa ze mi uz nacisto preplo.
@marosbotlik psychológ, psychiater.To môžeš mať OCD
@luccija Ja som uz pochodil vsetko lieky nezaberaju. Takuto bezradnost som v zivote necitil. Lekari su v mojom pripade bezbranny. Vie mi tieto myslienky vyviest hypnoterapeut?
Ahojte stimulacia mozgu pomaha pri ocd?
Popise si so mnou niekdo oladom svojho ocd. Ja len ci sa da s toho von a ako.
Jak posobi magnet tms stimulacia na psichycke problemi vtierave myslienky?poradte na co sa mam pripravit
Moj boj z ocd. Kto sa prida?
Pravidelne prechadzky a vedome dychanie, to su dve veci, ktore mi to pomahaju korigovat, lebo tiez mam niekedy take problemy.