Dlhoročné psychické problémy

ellalove
1. jún 2022

Dobrý deň, chcela som sa spýtať hlavne žien, ktoré majú skúsenosť z dlhoročnými psychickými problémami . Stáva sa vám, že ž dlhoročnými problémami sa vám dajú stavy úzkosti , depresie atď. A je možné že z psychiky mi je hocikedy nevoľno, hlavne ráno hocikedy stavy nepríjemné prídu na mňa, niekedy mi je až na odpadnutie, prejde mnou teplo/zima, nevoľno na vracanie, triaška. Stáva sa vám toto , ak ste si prešli alebo prechádzate tým ? A čo vám okrem psychológa najviac pomohlo sa dostať z toho . Ďakujem

danka808
1. jún 2022

Pravidelne prechadzky a vedome dychanie, to su dve veci, ktore mi to pomahaju korigovat, lebo tiez mam niekedy take problemy.

anonym00000
1. jún 2022

@ellalove psychicke problémy mám od detstva, pocity aké opisuješ ty mám tiež. Ja bez liekov fungovať nedokážem ale vedia mi pomôcť veci pri ktorých sa viem odreagovať, čiže prechádzky a taktiež mi pomôže ak sa s niekým môžem porozprávať o hocičom.

mandzula
1. jún 2022

Psychosomatika je mocna carodejka, takze ano, zly psychicky stav sa velmi rychlo zacne odrazat na fyzickom zdravi. A to, co opisujes, ze sa ti deje rano, moze byt tzv. ranne pesimum, stav typicky pre ludi s depresiami.

jana_eyre_2
1. jún 2022

Áno, mávam takéto fyzicke prejavy, pomáha mi okrem iného pohyb, zmena prostredia, prechádzka, výlet..

ellalove
autor
1. jún 2022

@mandzula dá sa toho nejako ráno zbaviť? Trvá mi pol dňa kým sa dám do kopy aby som mohla niečo zjesť

ellalove
autor
1. jún 2022

@anonym00000 možem sa prosím spýtať aké lieky beriete ? Kedysi aj ja som brala ľ ale nepomohli, iba zhoršili

1fifinka1
1. jún 2022

Aj ja to mávam. Pomáha mi dýchanie, a poviem si, je to len stav, prejde to a snažím sa fungovať. Proste naučiť sa s tým žiť. Teraz sa mi to vrátilo, mam úzkosti, dozvedela som sa o ťažkej chorobe kamarátky, a vzalo ma to. Neustále na ňu myslím a nerobí mi to dobre. Navyše este ta šialená únava je hrozna. Ale stavy, ktoré odpisuješ sú bežné pre úzkosti, paniku a podobne.

ivanabat
1. jún 2022

@ellalove ja som podobné stavy zažívala dlhodobo a pravidelne pred pár rokmi, pomaly opäť cítim ich návrat. Kedysi to boli vyslovene panické záchvaty, z ktorých mi trvalo celý deň (niekedy aj dni), kým som sa z toho dostala. Bolo to ťažké obdobie, lebo spúšťač som nikdy nevedela jasne identifikovať. Bola som aj u psychiatričky, aj psychologičky, ale rozhodla som sa vtedy situáciu neriešiť liekmi. Zmenila som životný štýl, viac som si začala uvedomovať, či mám pravidelný pohyb v prírode, zdravú stravu a prestala som úplne piť alkohol. Na takýto akútny stav, kedy mi je fyzicky nevoľno, mi pomáha, ako bolo spomenuté vyššie, vedomé dýchanie, len sa sústrediť na nádych a výdych, nič iné, pokojne aj 20 minút, ak treba. Prípadne ešte pri začínajúcom ataku som si dávala cbd pod jazyk, možno je to placebo, ale pomohlo mi to.

mandzula
1. jún 2022

@ellalove dobry psycholog, a ak nepomoze, tak psychiater a lieky.

anonym00000
1. jún 2022

@ellalove momentálne xanax a chlorprothixen, vystriedala som kopu liekov. Samozrejme im za pomoc vďačím ale sami o sebe nejak nepomáhajú. Preto sa snažím tú psychiku podporovať aj inak

tumira
1. jún 2022

najskor by som nejakeho terapeuta vyskusala, vyrozpravat sa o veciach ktore ta trapia, sklucuju, ktore ti tieto problemy sposobuju, tam by som zacala. Takto sa predsa zit, fungovat neda 😉

ellalove
autor
1. jún 2022

@tumira ano viem, ja už to riešim roky a skusam roznych lekárov, len niekedy clovek skusa poradit aj inkde

marosbotlik
26. jún 2024

Ahojte ja uz neviem kde mam ist s mojim problemom. Nadavam v kuse a kazdemu v tichosti v duchu. Proste sa mi zasekli v hlave hlasky ktore pouzivam. Uz som s toho na dne. Poradte mi niekdo. Bojim sa ze mi uz nacisto preplo.

luccija
26. jún 2024

@marosbotlik psychológ, psychiater.To môžeš mať OCD

marosbotlik
26. jún 2024

@luccija Ja som uz pochodil vsetko lieky nezaberaju. Takuto bezradnost som v zivote necitil. Lekari su v mojom pripade bezbranny. Vie mi tieto myslienky vyviest hypnoterapeut?

marosbotlik
2. júl 2024

Ahojte stimulacia mozgu pomaha pri ocd?

marosbotlik
2. júl 2024

Popise si so mnou niekdo oladom svojho ocd. Ja len ci sa da s toho von a ako.

marosbotlik
8. júl 2024

Jak posobi magnet tms stimulacia na psichycke problemi vtierave myslienky?poradte na co sa mam pripravit

marosbotlik
21. júl 2024

Moj boj z ocd. Kto sa prida?