Dlhoročné problémy s refluxom

danielkadandy
1. feb 2023

Viem ze uz su tu zrejme take temy ,kde sa pise kadeco a ak viem ze hladat na nete radi v tom je niekedy tazke .
Asi len chcem vediet ze je nas takych viac co sa dlhe roky s tym trapia a ked sa im pohorsi tiez depkuju a googlia a boja sa najhorsieho .
Mam 36 a od zakladnej skoly furt len travenie a reflux s nejakymi prestavkami ale ze je to asi na cely zivot ...mala som uz aj zapal zaludka a pazeraka s eroziami ...to som mala velmi stresove obdobie a ani lieky som vtedy nebrala ...odkladala som vysetrenie lebo som riesila ine a potom kym sa tam clovek dostane no...proste take dlhorocne traviace starosti, obmedzovanie sa v jedeni, ktore aj tak sa tazko dodrziava ...
Ste tu take tiez co sa dlhe roky trapia s tym? Ako to zvladate ?

Ste tu take tiez

nellyuana
1. feb 2023

@danielkadandy ahoj 🙂 ja tiež tak od cca 6 ročníka na základke problémy so žalúdkom, naprv vraj málo kyseliny, potom veľa kyseliny s refluxom, liečenie rôznymi liekmi v mladosti a teraz žiadne, avšak trápim sa stále s tým...

iwesska
1. feb 2023

Aj ja 😔 Od 2.porodu sa mi travenie dodzubalo. Uz je to par rokov s prestavkami. Bolo uz aj velmi dobre,bez refluxu,ale zase sa to vratilo,aj ked nemam uz stres. Chystam sa na pH metriu a neviem,co bude dalej. Z rakoviny pazeraka mam dost obavy.

danielkadandy
autor
1. feb 2023

@iwesska ved to ze aj ja mam obavy ...a tu ph metriu kam idete do ba?

ctrl
1. feb 2023

@iwesska PH metriu vám navrhol lekár?

iwesska
2. feb 2023

@danielkadandy
@ctrl Ano lekar,pretoze uz vycerpal vsetky moznosti ako mi pomoct. Jedine pracovisko,kde to robia, je Martin.

danielkadandy
autor
2. feb 2023

@iwesska a mavate aj zapaly z refluxu? Ci ze stale beriete lieky a vam nieje dobre?

danielkadandy
autor
2. feb 2023

@nellyuana takze neberiete lieky dlho uz? A nechodite na kontroly?

nellyuana
2. feb 2023

@danielkadandy mne lieky vôbec nezabrali 😔

danielkadandy
autor
2. feb 2023

@nellyuana a co s tym robite ?

nellyuana
2. feb 2023

@danielkadandy dávam si prevažne prírodné veci na ten reflux. Musím pit veľa vody a hlavne po jedle si neľahnut...nie je to 100pro ale u dr som nepochodila.

iwesska
2. feb 2023

@danielkadandy Ano mala som aj zapal,naposledy sice bol pred 2r na hadici prelieceny,no posledny rok mam reflux skoro denne a hlavne v noci.

dlucy
11. jún 2023

@iwesska ahoj prosim Ta ako sa Ti prejavoval ten zapal pazeraka? Ja mam reflux uz dlhe roky ale od januara ho mam zhorseny uz som mesiac na diete

iwesska
11. jún 2023

@dlucy Nijako,nasli mi to na gastroskopii.

pinuska6
1. nov 2023

@nellyuana ak sa smiem spýtať,čo prírodné používate na reflux