Viem ze uz su tu zrejme take temy ,kde sa pise kadeco a ak viem ze hladat na nete radi v tom je niekedy tazke .
Asi len chcem vediet ze je nas takych viac co sa dlhe roky s tym trapia a ked sa im pohorsi tiez depkuju a googlia a boja sa najhorsieho .
Mam 36 a od zakladnej skoly furt len travenie a reflux s nejakymi prestavkami ale ze je to asi na cely zivot ...mala som uz aj zapal zaludka a pazeraka s eroziami ...to som mala velmi stresove obdobie a ani lieky som vtedy nebrala ...odkladala som vysetrenie lebo som riesila ine a potom kym sa tam clovek dostane no...proste take dlhorocne traviace starosti, obmedzovanie sa v jedeni, ktore aj tak sa tazko dodrziava ...
Ste tu take tiez co sa dlhe roky trapia s tym? Ako to zvladate ?
Ste tu take tiez
tu mas stale aktivnu temu na 50 stran. https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/gastroezofagealny-reflux-u-dospelych-2/
Aj ja 😔 Od 2.porodu sa mi travenie dodzubalo. Uz je to par rokov s prestavkami. Bolo uz aj velmi dobre,bez refluxu,ale zase sa to vratilo,aj ked nemam uz stres. Chystam sa na pH metriu a neviem,co bude dalej. Z rakoviny pazeraka mam dost obavy.
@iwesska ved to ze aj ja mam obavy ...a tu ph metriu kam idete do ba?
@danielkadandy
@ctrl Ano lekar,pretoze uz vycerpal vsetky moznosti ako mi pomoct. Jedine pracovisko,kde to robia, je Martin.
@iwesska a mavate aj zapaly z refluxu? Ci ze stale beriete lieky a vam nieje dobre?
@nellyuana takze neberiete lieky dlho uz? A nechodite na kontroly?
@danielkadandy mne lieky vôbec nezabrali 😔
@nellyuana a co s tym robite ?
@danielkadandy dávam si prevažne prírodné veci na ten reflux. Musím pit veľa vody a hlavne po jedle si neľahnut...nie je to 100pro ale u dr som nepochodila.
@danielkadandy Ano mala som aj zapal,naposledy sice bol pred 2r na hadici prelieceny,no posledny rok mam reflux skoro denne a hlavne v noci.
@danielkadandy ahoj 🙂 ja tiež tak od cca 6 ročníka na základke problémy so žalúdkom, naprv vraj málo kyseliny, potom veľa kyseliny s refluxom, liečenie rôznymi liekmi v mladosti a teraz žiadne, avšak trápim sa stále s tým...