Zdravím, píšem za priateľa. Má už dlhodobejší problém (niekoľko týždňov) s nafukovaním brucha, prejavuje sa to občasnými pocitmi zvierania v žalúdku, pocitom stvrdnutia v oblasti brucha a hlavne nafukovaním. Avšak výhradne LEN pri sedení a v predklone. Pri ľahu, alebo chôdzi nepríjemné pocity pominú. Príznaky nie sú trvalé, sú mierne a sú obdobia, kedy takmer vymiznú, no po čase, najmä po zjedení určitých druhov potravín, hlavne mliečnych výrobkov, alebo hocičo vo väčšom množstve sa vrátia.
Ešte by som dodala dôležitú vec, že pred asi 8 mesiacmi sa podrobil operácii slabinového pruhu, všetko prebehlo hladko a bez komplikácii, avšak od samotnej operácie asi 8 kg pribral. Je športovec a po operácii sa dosť málo hýbal, preto ten nárast váhy. Takisto mal dlhodobejší problém so zatekením hlienov, čo sme už riešili u pľúcarky, ale z tohto hľadiska sa už cíti lepšie, ale pripúšťame, že okrem nárastu váhy aj toto môže byť kameň úrazu.
Máte prosím niekto podobné skúsenosti, či je to bežná vec, resp. čo by ste na to poradili. Zrejme budete odporúčať návštevu gastroenterológa, ale má dosť panický strach s lekárov a pokiaľ je to možné, rád by sa tomu vyhol. Samozrejme, ak problém nevymizne, určite nás ani to neobíde.
@marcella84 Určite by mal začať užívať probiotiká, pokiaľ ich neberie. Synovi dosť výrazne ich užívanie pomohlo, mal podobné problémy. Ja osobne tiež cítim veľký rozdiel medzi obdobím, kedy som ich neužívala a obdobím, kedy užívam pravidelne.
mozno premnozene bakterie v creve, treba sibo test (nic strasne, bude pit tekutinu a dychat do slamky) a ak sa potvrdi nasadia sa atbdrzim palceky