Pekný deň, v poslednej dobe na mňa dolieha deficit spánku. Mám 16 mesačného odmietaca spánku a je to ťažké. V noci tak 10 krát hore. Cez deň v kočíku a len pol hodinku Max. Posledné dni mi dochádzajú sily a vždy len čakám kedy príde domov priateľ a aspoň trošku popracem, navarím. Najviac ma hnevá že aj s malým sa už tak aktívne nehrám, len som pri ňom, sem tam prehovorím úplne ako bez života. Už nech je aspoň jar a slnko a bude to snáď lepšie. Beriem vitamíny, pijem kávu ale ináč už neviem ako si pomôcť. Viete niečo poradiť? Malý spať asi nezačne od narodenia nespinka dobre 😏
neboj zeny co maju viac deti msju toto dlhodobo, zvladnes to drzim palceky
Moj bol taky isty a zacalo sa to zlepsovat od dvoch rokov.Vtedy mal taky zlom.Odplienkoval sa, vysli mu posledne zuby, zacal pekne vsetko jest (dovtedy hlavne mlieko, mlieko...) a zacal spavat.Myslim, ze ten deficit som citila este rok.Aj ked on uz spaval dobre.Jedine co mi pomahalo bola veta: nebude to trvat vecne... Kazdy mi vravel, ze mi bude chybat obdobie ked bol babatko.Nechyba.Ale skolkarske obdobie si s nim uzivam naplno 😉
nepomohlo by dať ho spinkať do inej izby? Niektoré deti tak začali lepšie spávať, možno má ľahký spánok a budí ho každé tvoje otočenie. Keď sa zobudí, plače? Kojíš ešte?
@jjanulienka tak to by som rada vedela. Ale tak je kojeny a stále potrebuje vedieť že som pri ňom. Ja som to už riešila aj cez poradenstvo. Ale malý je tak temperamentný a nekludny že nevie spať. Môžme robiť hocičo.
@kacena4 veď toto. Sa divím že niekto chce viac detí 😁
@pehavcek aj ja si hovorím že je to len obdobie ale potom príde ešte zhoršenie a zhoršenie spánku 🤷. Niekedy to proste vnímam viac čierno a niekedy viac optimisticky 😏
Idú mu zuby?kojis?jasné, že si unavená veď potom človek ani náladu nemá.Ked príde priateľ mala by si si oddýchnuť a nie variť a upratovať.10 x za noc sa mi zdá veľa,ak mu idú zuby daj mu Nurofen , alebo si ho daj k sebe do postele, ak spí sam
@elizabet173 toto sme vyskúšali a zvládne spať sám od 20.00do 22.00 a potom sa budí s tak veľkým plačom. Vezmem ho k sebe a spíme spolu. Potom už keď sa budí tak len trošku plače dám prso a spí
@luccija strašne dlho to trvá, preto to nechcem zvaľovať na zúbky. To je v tom že cez deň neviem spať aj keď sa snažím 😏a pristel by mi to doprial
Ja som takto vyčerpaná v 18m odstavila, tiež sa budila 10x. Za 4 dni prespala zrazu celú noc
@travelllerka tiež nad tym uvažujem každý deň. Ale keď môj syn je tak závisly na tom kojení 😏
@travelllerka ako si to zvládla? Iste veľa plakala. Ako si ju potom uspavala?
16m dieta nepotrebuje papat 10x za noc. Ak popracujes na tomto, vyspis sa, kludne uz o 3 noci.. Je to jednoduche, len treba byt vytrvala. Daj mu papat tak 3x za noc, ostatne prebudenia ho len utisk, pomojkaj, bud pri nom ale prso nedaj. Opakuj si, ze len ty to mozes ovplyvnit. Ak prso dat 10x za noc, aj dalsiu noc sa 10x zobudi. Ak ale nepomohlo poradenstvo, predpokladam, ze nepomohlo prave pre to, ze si nemala silnu volu. Pamataj, nedanim prsa, flasky, 10x za noc mu neublizujes, naopak, pomozes mu, aby o par noci spinkal kvalitnejsie a aj sebe, a navyse budes aj cez den schopna sa mu krajsie venovat.
Nas sa budil aj 12x.
A iba mojou chybou. Pri najmensom suchnuti uz aj mal mlieko v puse. A sama som si ho naucila na to, aby to mlieko potreboval nonstop.
mas insta? ak ano, kuk sonu skoncovu. ona v 11mes. odstavila prave preto syna, ze sa budil od narodenia kazdu noc kazdu polhodinu a boli z toho uz vsetci zreli na psychiatriu. po 2 dnoch od odstavenia jej maly prespal celu noc a odvtedy tak spi stale. bez jedineho zobudenia. ja som za dojcenie, aj aktualne dojcim 2 mesacnu, ale akonahle by som toto mala zazivat, v sekunde odstavim. ved to preboha nie je zdrave ani pre to dieta, ked je nonstop hore a ma vkuse prerusovany spanok. co to je za zivot, ked clovek je nonstop unaveny a len caka ked pride chlap domov. za mna nepredstavitelne aby som takto zila.
aha, takže ťa používa ako cumeľ, odstavila by som ho v noci, vydrž do Veľkej noci, bude pár dní voľna, potom začni zo štvrtka na piatok, ty choď spať do inej izby, z pondelka na utorok by už mohol byť kľud. Držím palce
Moja tiež vyzerala byť závislá, samu ma to prekvapilo, že to vôbec nešlo tak ťažko. Ale ja som bola neskutočne odhodlaná, bolo to tých pár dní, únavne, lebo sa vlastne musis premôcť a spat ešte menej. Keď sa zobudila, snažila som sa ju uspať inak, najlepšie to išlo na rukách. Síce som sa bála, že ju zas na dačo iné zle naučím, ale už som ozaj nemohla ďalej kojit. Takto sa budila celkom často, vždy som uspala na rukách ja alebo manžel. Tie prvé noci som jej párkrát ešte dala, tuším prvý noc 4x, lebo som nevládala vstávať, aj sa mi prsia dosť nalievali. Potom cez deň som si prelepila bradavky leukoplastom, že mám bobo, že nemôžem. Druhá noc plus mínus podobne. Ale na tretiu či štvrtú noc sa mi tak nalievali prsia, že som si proste chodila odsavat, už keď som zašla tak ďaleko, nechcela som s tým povoliť, možno raz som jej dala. A potom sa nejak sama prestala budiť. Stačilo už len nejaké š-š-š, prípadne na ruky. Aj manžel bol vtedy nápomocný. Ja som potom ešte po nociach musela odsavat. Ale potom obrovská úľava a konečne spánok. Ona len malá blbý návyk, že sa nevedela inak uspať ako kojenim.
Hej budí sa kvoli kojeniu🤷🏽♀️Moja sa tiež nonstop budila keď bola kojená, odkedy som ju odstavila v 18mesiaoch spi celu noc🙏
Cumlík nechceš dať?alebo čaj, vodu?cez deň jedáva dobre?
Mne sa budila častejšie v tomto veku kvôli zubom išli stoličky, ale nie taky extrém.Oni aj v noci viac pociťujú bolesť, úzkosť cez deň su zaujate hračkami.
Moja podotýkam nekojena dcéra sa budila 10-15krat za noc do 2,5 roka. Vyskúšala som všetky zaručené rady. Trt si z toho robila, budila sa proste len tak 😅 od 2 rokov denný spánok neexistoval. Takže presne viem, ako sa cítiš a prajem ti veľa síl 🙏
Ja som toto zazivala pri vsetkych 3 detoch. Teda najmladsi aktualne, jemu ale isli 4 ocne zuby a tlacia sa mu 4 stolicky naraz. Obcas este ho zapecie, teraz navyse teplotuje, takze tuto noc som spala prerusovane tak 3 hodiny 😪
U starsich niekedy stacil dudel, tu nefunguje, ak mu nedam prso, tak sa preberie totalne a je hore aj 2-3 hodiny. Odstavenie by bola katastrofa. Tak asi len vydrzat.
A svagrina este povie, joooj, mna ako strasili, ze sa nevyspim a ten nas spi celu noc, ja som oddychnuta. Niekedy si pripadam ako neschopna matka. Co narobis...😪
Nech ma ukamenuju, ale odstavit. Toto jedine nam pomohlo pri mojich babach, a aj v okoli.
A budí sa kvoli čomu?