Dlhodobo zaľahnuté ucho

5. apr 2023

Ahojte maminky,

po nadche mi zostal silny pocit zalahnuteho ucha. Trva to uz treti mesiac. Bola som aj na ORL, nepomahaju mi kvapky, neviem uz co robit, je to velmi neprijemne.
Poslednym riesenim je prepichnutie, co zatial odmietam. Prosim nemate skusenost?

Dakujem

zitaje
5. apr 2023

Ja s tým bojujem aktuálne 2 mesiace. Mala som zaľahnuté v oboch ušiach, ledva som počula, prepichli mi po mesiaci obidve, jedno sa upravilo, v druhom mi šumí stále... Za mňa je prepichnutie veľká pomoc, ja sa mu nebránim, len žiaľ ja to mám už asi chronické (mala som s ušami problém aj v minulosti), tak v prípade toho horšieho ucha nepomohlo ani to... Mne po prepichnutí aj odsali tekutinu, aj mi sama vytekala.
Beriete aj niečo na riedenie hlienov, nejaký solmucol?

sissy27
5. apr 2023

A preco prepichnutie odmietas? Mne to robili nedavno, pomohlo. Nie je to nejaky dramaticky zakrok, prepichnutie neboli vobec (umrtvia) a odsavanie tekutiny je trochu neprijemne, ale da sa zvladnut.

tamtamka26
6. apr 2023

kvapky Pamycon si do ucha neskúšala?? môjmu synovi nedávno tie zabrali - dávala som do ucha aj nosa...

babulkomale
6. apr 2023

Na ORL co povedali? Mas vtiahnuty bubienok? prefuky nepomahaju ani na chvilu?

babulkomale
6. apr 2023

@zitaje nenavrhli ti ventilacnu trubicku? Vyborna vec.

zitaje
6. apr 2023

@babulkomale to mi veru nenavrhli... Idem na kontrolu po sviatkoch, vraj ma pošlú na kliniku, ak sa to dovtedy nezlepší (už sa to moc nehýbe, v poslednej dobe to stagnuje) aj nejakú operáciu spomínali 😲 sluch potrebujem, pracujem ako jazykový lektor, nemôžem byť nahluchlá...

elbejo
6. apr 2023

Dcéra dlho bojovala s tým. Stále sme prefukovali nos, pri tom kričala, keď jej odsavali v ambulancii tak kričala. Stále sme sa len trápili. Teraz je po operácii, vybrali mandle, do ušiek dali ventilacne trubičky. Odvtedy je šťastná, že bola na operácii, a že konečne počuje a má pokoj. Trápila sa asi dva roky. Bola skoro stále hluchá.

zitaje
6. apr 2023

@elbejo fúha. No hlavne že je už dobre. Koľko má dcéra rokov? A čo jej vlastne operovali, to z tých mandlí nepočula?

elbejo
6. apr 2023

Má 5, kým nechodila do škôlky nebola ani raz chorá. Ako začala do školy chodiť tak stále teplota a sople. Jj mala to z mandlí. Prepichovali jej bubienok a dali tam ventilacne trubičky. Bude ich tam mať asi rok ak nevypadnu skôr. Je dva týždne po operácii, počuje aj čo nemusí :D

elbejo
6. apr 2023

@zitaje správa vyššie adresovaná tebr

laurikalalinka
6. apr 2023

Juuuj ja som hlucha na pravé ucho už toľko rokov😄😄,že vraj treba preplachnut na orl,

agikaku
9. dec 2023

Čo vám nakoniec pomohlo na zalahnute ucho prosím dcéra to má už 3vtyzdne, vysetrenia na ORL sú v poriadku, akurát má opuch sliznice. Berie antihistaminiká a sprej do nosa no nič nie je lepšie. Skôr horšie. Už neviem, čo treba, je zúfalá. Ďakujem za rady.

elbejo
9. dec 2023

@agikaku mojej pomohlo prefuknutie nosa. Boli to

insert1980
19. feb 2024

@agikaku ahoj. Ako ste to nakoniec vyriešili. Ja uz dva mesiace zalahnute. Orl všetko ok

insert1980
19. feb 2024

@tamtamka26 tiež mal zalahnute usi. Ja uz dva mesiace. Som zúfalá. Orl všetko ok

tamtamka26
20. feb 2024

@insert1980 áno, tiež dlhodobo, hádam aj mesiac. skús ten pamycon. ale je na recept.

lenkamotylova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annna18
1. aug 2024

@insert1980 Dobry den, preslo vam to zalahnutie ? Pomohlo vam nieco ? Dakujem

simonecka_20
30. aug 2024

@zitaje ahoj, ako si dopadla ?

simonecka_20
30. aug 2024

@insert1980 ako ste dopadla ?

zitaje
30. aug 2024

@simonecka_20 ja mám už vyše roka v uchu ttubičku. Mala by som ísť na kontrolu. S trubičkou v uchu som mala aj covid, všetko ok (=nemala som problém s uchom).

simonecka_20
30. aug 2024

@zitaje ďakujem za odpoveď. Momentálne riešim to isté 2 týždne a som hotová. Bojím sa,že mi to neprejde. Od ORL som dostala zinat na 5 dní, kvapky do nosa Tobrex a do ucha infalin duo a nič. Bolesti už nemám ale teda to zalahnutie je strašné. Aj ste boli na tympano ? A ešte sa opýtam aj,keď ste niečo rozprávali počuli ste svoj hlas inak ? Ďakujem moc

zitaje
30. aug 2024

@simonecka_20 ja mám s uchom dlhodobo problém... Bola som kefysi aj na CT, teraz mi ln 3x prepichovali bubienok a stále sa to nelepšilo (niekoľko mesiacov to trvalo) tak mi nakoniec dali trubičku.