Dlhodobo začervenané oči - čo môže byť príčina?

ardilla8
21. mar 2020

Ahojte. Potrebujem radu, resp. vedieť, či má niekto s tým skúsenosť.
Pred 6 týždňami som bola chorá - chrípka, vyležala som ju poctivo, lekár má nechal skoro 2 týždne na PN, aby som sa zregenerovala. Pred 5 týždňami sa mi ale zapálilo oko - ráno som ho nemohla ani rozplepiť, červené, škriabalo, pocit piesku. Kvapkala som si Ocuflash.
O 2 dni sa zapalilo aj druhé. Môj lekár mi predpísal Ophthalmo framykoin, po týždennej aplikácií žiadna zmena, len menej karpin ráno. Bola som na očnom, lekárka mi dala Spersadex, žiadna zmena. uz som zúfalá, myslite ze to môže byť alergia? Prejavuje sa alergia,, mazľavými" karpinami? Moja alergologicka mi davnejsie predpísala Antalerg, ale po aplikácii ma začali veľmi štipať oči, tak som viac nedávala. Mali ste s tým skúsenosť? Ďakujem

lenka2710
21. mar 2020

@ardilla8 ahoj, mne pomohol jedine Tobradex masť aj kvapky som si dávala! Ale ja som mala už veľmi silný zápal, cele oko podliate krvou! Schytali sme to s malou v nemocnici, malej pomohlo len prikladať si na ocka kamilkovy čaj a ja som skončila skoro mesiac na atb, už som to mala totiž brutálne

janinah
21. mar 2020

telefonicky kontaktuj očnu amb a poraď sa,podla mna treba výter a liečbu atb podla výsledku......ako dlho berieš sparsadex? pracujem s očami

ardilla8
autor
21. mar 2020

@janinah dr. mi vravela, že dlhšie ako 5 dni nemám brať, takže 5 dní som brala a celkovo mi nič k tomu nepovedala čo to je, prečo to tak dlho trvá.

semtexka1
28. júl 2021

@ardilla8 môžem sa opýtať, čo nakoniec zabralo? Bola to alergia? Dcérka má už 4 týždne červené oči, hej Spersadex zabral ale ostali jemne ružové ana ďalší deň opäť červené a svrbeli ju.. Teraz nechodí vôbec von, lebo sa bojím ci nemá alergiu na slnko a pomohlo to, davam aj zabaly z ocianky..

ardilla8
autor
28. júl 2021

@semtexka1 prešlo to samo asi po mesiaci, ale oči mám dodnes začervenané a večer nepríjemný pocit suchých očí, co som nikdy predtým nemala.

Dávnejšie som videla video, kde jedna mladá baba hovorila že mala takýto priebeh covidu - hnisavé oči. Neviem, nemám to potvrdene, ale podľa mňa to mohlo byť to.

U malej to môže aj nemusí to byť alergia, skúste to riešiť o očným, prípadne alergiolog. Držím silno palce! 🙂

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
28. júl 2021

@ardilla8 ja som mala zapal oci tiez po chripke. To boli mesiace pred koronavirusom. Ale opakovane sa mi vracal zapal a mala som predpisovany tobradex. Po 4/5 navsteve sa ma pytala ocna lekarka ci nemam nadchy alebo chripky. Pretoze nie je mozne mat pernamentny zapal oci. Samozrejme som mala nadchu. Poslala ma na ORL ze to musim mat z toho. Prakticky mi dal doporucenie (nebol moc nadseny) a na ORL mi predpisali ATB do nosa + tobradex do oci. Ze sa to musi liecit spolocne. Ci nebudes mat ten isty problem aj ty. Ze mas ten zapal oci z nosa.

semtexka1
29. júl 2021

@ardilla8 boli sme u očnej, tiež sa akože veľmi nevyjadrila, len, že asi bude treba aj imunoalergo vyšetrenie, lenže celé leto sme mimo mesta a ani ta očná nás nechcela kvôli tomu vziať, že nie sme miestni.. Dnes ráno mala oči ako tak fajn, len mierne ružové, tak sla asi na 30 minút s babkou do obchodu, mala aj slnečné okuliare, hoci bolo zamračené a opäť jej ružoveju. Kazdy večer jej dávam dithiaden, že by mohol tu alergiu stiahnuť a lepšia sa len veľmi pomaly... 🙄 Inak ona žiadnu nádchu, chrípku, koronu nemala, ani nikto v rodine, tak myslím, že s týmto byzo nemalo mat súvis.. A máme aj umelé slzy po tých ju oči tiež svrbia..

anitram2009
9. aug 2021

Ahoj ešte máš stále ten problém?

semtexka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anitram2009
12. aug 2021

Napísala som, preto, lebo môj syn mal tiež niečo podobné a chcem sa spýtať, či Vám niečo pomohlo. Presne to začalo ochorením a hlavne schytal hroznú nádchu, potom sme mali kvapky, framykoin a neskôr sme mali aj spersadex. Spersalerg, antalerg. Na pohotovosti nám povedala, že ak sa to bude takto opakovať, mali by mu vybrať nosné mandle, lebo tam môže byť hlavná príčina.

anitram2009
12. aug 2021

@semtexka1 skúste gelové kvapky hylo po tých tak oči nesvrbia ale upokoja, lebo oči môžu byť aj suché

ardilla8
autor
12. aug 2021

@anitram2009 mne to prešlo samo asi po mesiaci, mesiaci a pol. Ale hovorím, oči sú trošku začervenané stále a večer ma už svrbia trochu. Skúste sa poradiť ešte s nejakým odborníkom.

semtexka1
12. aug 2021

@anitram2009 najnovšie dáva livostin kvapky a tie zatiaľ celkom dobre, nemá z nich červené oči a ani ju nesvrbia.. Uvidíme o ďalej, pôjdeme na imunoalergo

anitram2009
13. aug 2021

@semtexka1 tie kvapky sú dobré čo spomínate, ale každému zabere niečo iné, niekomu môžu spraviť dobre, niekomu to nemusí. My sme boli aj na imunoalergo aj pri očnej. Každá si to riešila inak. Očné chcú zasa stále kvapkať a tá druhá zasa skôr preferovala tie umelé slzy. Len si dajte pozor na dlhodobé kvapkanie, lebo potom vznikajú zasa iné nežiadúce účinky. My sme mali potom akési žilky v oku a potom sme už aj prestali brať kvapky proti alergii, lebo sa mi zdalo, že už to nerobilo dobre, skôr zle. A na alergiu bereme zodac. Ditihaden som užívala raz asi týžden, ale mne to vôbec nesadlo, už by som si to nedala.
Nám sa celkovo z tých klasických kvapiek spúšťa ešte nádcha, tak som preto hľadala iné kvapky a našla som tie gelové- a na zimu budú super. V zime sú totiž prekurované miestnosti a kopu ľudí svrbia oči, ale to môže že sú suché, nemusí to byť ani alergia.