Dlhodobo mám vyrážky na ramenách

mirkaknm
9. okt 2020

Ahojte, vedel by mi niekto poradit. Dlhodobo mam na ramenach z vonkajsej strany take male biele vyrazky, skor tvrdsie, od hora ku lakti. Su take drobnucke, biele, mierne vystupene. Neviem sa toho uz dlho zbavit.
Dakujem za rady 🙂

amiga
9. okt 2020

Pravdepodobne dg. Keratosis pilaris. Nie som lekárka, ale mám to tiež a je to dedičné, moje dieťa samozrejme zdedilo po mne takisto. Najhoršie sa to prejaví asi v puberte, keď sú hormonálne zmeny. Nie je to nič vážne, ale nepríjemne, najmä vzhľadom. Viem, že zatiaľ nie je nič účinne ako sa toho zbaviť, len treba premasťovať, aby koža nebola vysušená, a tým sa trochu vizuálne zlepší. Hlavne to netreba vytláčať, aby sa veľmi nerozširovalo ďalej. S viacerými kožnými lekármi som to konzultovala, aj v zahraničí, kde žijem a každý mi to isté na to povedal 😉

jullietka
10. okt 2020

@mirkaknm urcite keratoris pilaris. Mam to aj ja a je to dedicne,mam to po otcovi a dcerka to ma po mne. Najhorsie v puberte,najlepsie v tehotenstve 😁😁😁treba stale premastovat,u mna najviac pomohol Lactovit Lactourea cerveny,sprchac plus telove mlieko a je to relativne fajn. Ja to mam aj na stehnach aj na chrbte

mirkaknm
autor
10. okt 2020

Fuuu, tak to som necakala :( hej, ja si to skriabem a sem tam vytlacam a ono sa to dlho hoji :( cim to je? Co to sposobuje?

jullietka
10. okt 2020

@mirkaknm to je geneticka porucha koze. Je to dedicne,vies priznaky iba potlacat ale vyliecit sa to neda. Urcite neskriabat,nevytlacat,bude to horsie a viac viditelne. Len mastit mastit mastit a sem tam jemny peeling 🙂 pozri si na nete,teraz uz je celkom dost info o tom,tam je dost vela rad ako to zjemnit a za vyskusanie nic nedas 🙂 aj pekne vysvetlene co to je. A aj foto tam je tak si to potvrdis ci je to ono. Ja to mam od narodenia,pred 25 rokmk netusili co to je 🙂

kittykat22
10. okt 2020

@mirkaknm je tu kozna lekarka na MK a aj insta karolina_baumgartne a tam o tom pise a aj ako sa s tym pracuje. Presne ako hore pise juli 🙂 je to geneticke. Ja to mam tiez a pomaha kazdy den sprcha s hubkou kvetinkou a potom len tu cast natieram kremom 🙂

mrkvicka060
10. okt 2020

Nie som si uplne ista, ale zda sa mi, ze taketo vyrazky mavaju casto aj celiatici. Zisti si, ci nemas potravinove intolerancie...

mirkaknm
autor
10. okt 2020

@kittykat22 Ako ju tu na mk najdem?

kittykat22
10. okt 2020

@mirkaknm na instagrame ju najdes pod menom karolina_baumgartne