Zdravim chcel by som sa poradit. Už dlhodobo mam upchaty nos no keď sa snažim niečo z neho dostat tak ako keby tam nic nebolo … proste je upchaty len tak ked v ňom nič nieje a nič zneho nevyfukam.. mate niekto podobnu skúsenosť a viete čim by to mohlo byť sposobene ?🙂 (uživam kvapky orinox pretože tie jedine mi ho aspon na par hodin uvolnia)
A ako dlho užívaš tie kvapky? Lebo toto čo popisuješ môže byť úplne v pohode závislosť na kvapkách, pokiaľ nemáš nejaké iné príznaky.
Dlhodobo sa mozu uzivat len kvapky pre alergikov, ani to by sa nemalo prehanat. Treba ORL/ alergologicke vysetrenie, aby sa zistila pricina - moze to byt alergia, ale aj polypy ci zvacsena nosna mandla.
@ms_green no uzivam ich asi posledny mesiac.. problem je ze na orl som bol predpisal mi ine kvapky ktore vraj niesu navykove no po 3 dnoch uzivania mi vobec nepomohli tak som si musel strieknut tie orinox
To je závislosť, tiež som to mala... Treba len vydržať, trvá to aj mesiac kým si človek zvykne a dá sa to do normálnych koľají... Treba navštíviť ORL a pre začiatok striekať iba ráno jednu dierku raz, večer druhú raz, až postupne prestať. Viem o čom hovorím😂
Mě toto dělala alergie na pšenici. Vysadila jsem a za 3 týdny byl klid. Když si teď pšenici dám, tak zase měsíc trvá, než to povolí.
ak ti nepomohli čo ti predpísal na ORL, choď tam znovu a urobí ti vyšetrenie. Sám od seba si nekupuj.. Môžeš si tým i poškodiť
Skus Alergodil alebo Nasometin sprej.
Skús sa naparovať nad macerátom meterinej dúšky, pi i čaj z materinej dúšky, skorocelu.... choď do prírody, - lesa, na lúku a dýchaj čerstvý vzduch
A do nalezu diagnostika napisana nejaka rhinitis medicamentosa.. no musim skusit asi inu orl lebo tento doktor ma celkom dost rychlo odbuchol stym ze mam prist o 3 tyzdne az .. a dovtedy asi mam dychat ustami alebo neviem co
choď inému lekdárovi, ak sa ti zle dýcha, choď na pohotovosť
Na alergo-imunologiu. Moze to byt cokolvek
No s dychanim nemam uplne nejaky problem , ale je pravda že pocitujem taky pocit ako keby nedostatku vzduchu alebo neviem vlastne ani ako to opisat . No nieje to tak zle aby som sa nevedel nadychovat . A ano asi skusim tu alergologiu kedze na orl doktor povedal ze je vsetko fajn
Ak sú opuchnuté sliznice, tak by malo pomôcť antihistaminikum - napríklad tabletka Zodac. Pokiaľ sa po podaní antihistaminika uvoľní opuch, tak treba riešiť príčinu alergickej reakcie.
Rob presne čo ti ORL dr povedal.inak sa z toho nevyhrabes..dobabral si si sliznicu nosa kvapkami a čarovnú paličku na toto nemá nijaký dr. Na svete...kvapkaj si čo ti kázal a výdrž
Rhinitis medicamentosa (RM), tiež známa ako; rebound kongescia je zápal nosovej sliznice spôsobený nadmerným používaním topických nosových dekongestív........ takže ty si nič neaplikuj bez lekára!!!
@isis234 ďakujem pekne aspon tomu už chapem.. ale stale tam je ta otazka čo to odštartovalo keďže ja som žiadne kvapky nebral keď už som taketo ťažkosti mal..
môže byť aj alergia na niečo.... tak, ako býva senná nádcha... kamoška kýcha ked naďaleko cíti pokosenú trávu
@ivkasu ďakujem pekne. A ako dlho vam to trvalo kym sa to dalo do poriadku?
Bola som aj na alergologii, tam mi nic nezistili, tak som sa trapila a obvodna ma zasa poslala spat na ORL. Az na druhykrat mi predpisal Dr. na ORL 2 balenia Clarinase. Cca po 10 dnoch som bola OK. Ale skuste aj vy vysetrenie na alergologii, radsej, aby ste nieco nezanedbali, mozno mate naozaj nejaku alergiu, ktoru treba liecit. 😉
@ivkasu ano pojdem skusit na alergologiu dakujem pekne za radu 🙂
Je to zavyslost na kvapkach, mala som to iste..
Nie sú tie kvapky návykové? Spýtajte sa radšej v lekárni magistri, alebo nejlepšie ísť na ORL- urobí vyšetrenie