Ahojte dievčatá, žienky potrebujem radu už dlhodobo mám nafúknuté brucho každý mesiac už 3 mesiace čo to môže byť? Za každú odpoveď ďakujem 💜
Intolerancie, ja to mam z hitu
@syslik81 ja som žila zdravý životný štýl ale zrazu som mala nechutenstvo závraty hnusila sa mi voda tehu test som robila prihrať som nemohla lebo som stihla s vždy keď som zvykla mať ms tak som mával brucho ploché ale posledný mesiac nie vždy mi škvrka a keď som hladná a nenajem sa tak ma boli mám pocit na zvracanie.. pôjdem doktorovi
@nazl smer gastro....mozes mat nejaku crevnu infekciu, problem s crevami, intolerancie....mne bolo tak isto....
@adriannasvk Mali ste bolesťy keď ste boli hladný a nutkanie na zvracanie? Keď som hladná a nejem tak ma boli brucho s mám pocit že budem zvracať
@adriannasvk aké príznaky ste mali?
Helikobakter?
Ked sa trošku vystres nebudete to az take.. Ale ak mas problemy smer lekar. Ja som napr pred ms vzdy nafuknuta a zavodnena.
@nazl ja som mala toho viac ale toto boli tiez priznaky,ktore ma trapili,na gastro som dostala lieky na 3 mesiace a ulavilo sa mi....ale mozno by som skusila na tvojom mieste mastichu a probiotika nasadit 3x denne,jedz dietne potraviny,ktore nenafukuju....nic korenene,drazdive.
@adriannasvk jedlo sa mi hnusný 😑
@anickaaa6aaa áno pôjdem
@anickaaa6aaa A nemôžem byť tehotná? 🤰 ja som takéto brucho nikdy nemala
@nazl urob si test a zistíš... Ale skor to vidím na iny problem. A nehnevaj sa, ale ta slovenčina je do neba volajuca...
@anickaaa6aaa lebo som madarka to preto
@nazl ok
@nazl moze to byt helikobakter,skus tu mastichu alebo draciu krv
@nazl Ahoj. Ja som z nafuknutym bruchom bojovala roky- nebolo to pribratim, mam sice piesok v zlcniku zatial ma nechcu operovat chodim len na kontroly a musim si davat pozor na stravu.
Najskor som myslela ze to je tym. No ked moja strava bola priam ukazkova aj cvicim a brucho este horsie ako tvoje na foto, pritom mam 158cm a 49kg tak to vyzeralo hrozne najhorsie to bolo v case ked sme sa realne snazili o babo co sa nedarilo a ja nafuknuta ako v 5 mesiaci a stale otazky ci som tehu kedze byvam malom meste kazdy sa pozna s kazdym…
no nasledne som postupom casu sama prisla na to co mi vadi najviac nemozem jest pecivo proste ani tmave strasne mi to reaguje na pecivo resp muku celkovo , mozem pecivo maximalne 1x do tyzdna jeden kus, zvykla som si na to nechyba mi to. No a dalsia vec skusala som mnozstvo probiotik- kym som dosla na to ktore mi vyhovuju aj aky sposob uzivania, niektore boli vyhodene peniaze doslova, ale teraz januari su 3 roky co DENNE uzivam probiotika, samozrejme po 3 mesiacoch vzdy dam 2 tyzdne pauzu. A cuduj sa svetr brucho je prec. Uzivam na noc 1tbl tesne pred spanim tak mi najlepsie posobi vlastne v prazdnom zaludku. Zaroven sa mi upravilo aj chodenie na wc - na hodinu presne( pred probiotikami ked som neuzivala aj v case ked na 2 weeks vysadim chodim kazdy druhy treti den). Takze aj v tomto mi velmi pomahaju. Ale vyzaduje si to pravidelnost doslednost ziadne flakanie - zabudla som. Vysledky nie su hned az po niekolkych mesiacoch. Ale ja mam aj stravu 9 r bez vyprazaneho atd
@nazl ja mam laktozovu intoleranciu a mam to iste co ty. Nafukuje brucho po zjedeni ml. vyrobkov & spol. Tak sa mi rozsiruju creva a brusna stena a potom vypadam ako kotny tulen.
Nemas problemy s prdenim, ze ti v bruchu casto skvrkaju zaby aj ked si najedena, pocit plnosti, neprijemne pocity ze si cela velka a je ti tazko? Objednaj sa na dychovy test - je to spolahlive na laktozu.
si si ista ze je nafuknute? mohla si pribrat , mozes byt tehotna moze to byt zle stravovanie ... moznosti je vela.. zacni zdravymi ranajkami vyvazenou stravou ak nesplaskne ist k dr na vysetrenie