Dlhodobo bez mensšruácie

ivanka12
3. júl 2018

Poradte mi prosim nieco na nabehnutie menstruacie. Nemavam ju aj pol roka. Tym padom ani neovulujem. Hormony mam v katastrofalnom stave. Ma niekto podobny problem? Co vam pomaha? Dakujem.

29simona29
3. júl 2018

@ivanka12 odporúčam ísť endokrynologicke, ja som mávala podobne problémy keď som mala 16rokov, odvtedy k nej chodím, riešila to tabletkami, casom sa to upravilo ale naozaj až casom, teraz mám 30 a doma zdravé 2mesacne babatko a to som myslela, že budem mat veľký problém s otehotnením, podarilo sa nám to do 2mesiacov...hormonalnymi tabletkami sa da všetko pekne upraviť

bucko555
3. júl 2018

urcite k lekarokovi, ja som bola v Lubochni na vysetreniach kde vsetko zistovali a nakoniec zistili predcasnu menopauzu

ivanka12
autor
3. júl 2018

@bucko555 ja mam tiez tu diagnozu....ale chcela by som mat aspon aky taky cyklus....ty si ako na tom?

bucko555
3. júl 2018

@ivanka12 pisem IP nechcem tu verejne

mirkavic
3. júl 2018

@ivanka12 na hormonálnu nerovnováhu je perfektná maca 😉

gabci_gabca
3. júl 2018

@mirkavic Čo je maca?

maruski99
3. júl 2018

to som nevedela, že ešte aj predčasná menopauza býva...to je novinka pre mňa..

milus777
3. júl 2018

A dr ti nepovedala konkretne ze ktore hormony mas zle? Ak mas vysoke fsh a nizky estrogen tak to je diagnoza predcastna menopauza... K tomu este ked je nizky amh hormon tak s tym sa uz vela neda robit len doplnat hormony aby si si udrzala cyklus. Neviem kolko mas rokov. Ja mam diagnostikovanu predcastnu menopauzu.....

ivanka12
autor
3. júl 2018

@milus777 vsak aj mam tuto diagnozu ☹ amh 0,03 a 30 rokov

mirkavic
3. júl 2018

@ivanka12 daj si do Googlu slovo -maca- alebo žerucha peruánska/koreň maca ale stačí len maxa a nájdeš véľa info.. vyrovnáva všetko čo sa týka hormónov, určite vyskúšaj skôr ako lieky

mirkavic
3. júl 2018

@ivanka12 *maca

milus777
3. júl 2018

@ivanka12 ja som take amh mala uz v 26 :( beriem hak aby som mala cyklus... Ja bez tabletiek uz vobec nemam... A navaly horucavy.... Mne dost orezali vajecniky kvoli cystam tak asi aj preto...

zuzi79
3. júl 2018

Ja som taky isty pripad a na 100 % mi pomohol Inofolic.

ivanka12
autor
3. júl 2018

@zuzi79 nad tym momentalne uvazujem

saxana000
3. júl 2018

@ivanka12
Ahoj ja som tak fungovala cely zivot jedine pocas uzivania HA som slapala jak hodinky po vysadeni zase nic. Ziadna alchemilka ani maca ani noc nepomohlo. Menzes nechodil tym padkm ano ovulacia. Dlho sme sa snazili o babo a ked sa stale nedarilo zasla som k lekarovi spravil nejake vysetrenia a vyslo mu z toho PCO ze teda prirodzene to nijako nepojde lebo hormony tiez katastrofa. A ze by nam pomohol Clostylbegit tak som ho vybrala v lekarni a povedala muzovi) vtedy este frajerovi) co je vo veci. Naco mi on navrhol aby sme este chvilku pockali poriesili byvanie a svadbu a pptom skusili babo. No tak som tabletky odlozila do sufliku na neskor to bolo v novembri presiel december vianoce silvester a mne v polke januara ostalo volako zle ale tak bolo chripkove obdobie. No potom mi to nedalo kupila som test a teraz ma ta moja chripka uz dva roky. Ja som nechapala a doktor skoro spadol zo stolicky ked som mu tie lieky ukazala neotvorene😊 myslim ze mne pomohlo vyprdnut sa na to a ked som to vypla v hlave tak sa to same rozbehlo.

silvia610
3. júl 2018

Mne na nepravidelný cyklus pomoholi gynex kvapky ale neviem či to bude fungovat aj na vašu diagnozu

katarina40
6. júl 2018

@ivanka12 Ahooj tak je to diagnóza PCOS syndróm polystických vaječníkov tiez stym bojujem roky a menzes len občas takze viem ocom je rec;(aj v Lubochni som bola a daka hormóny ze vraj v poriadku...no treba skúsiť Inofolic alebo kyselinu listovu ked nepomôže neublíži prajem veeela zdravicka;)

mata223
12. júl 2018

ahoj ak chces napis mi ip mam s tym skusenost

lorka
12. júl 2018

Ahojte, ja mam urcenu diagnozu predcasna menopauza, uz 2 roky nemam MS (od veku 42r). Lekari (endokrinolog a v ambulancii klimakteria) radia zacat uzivat hormonalnu substitucnu liecbu - Femoston 1/10. Vaham velmi, ci do toho ist. Na kazde lieky reagujem citlivo, plus v rodine sme mali karcinom prsnika... Ja som na hormonoch - Euthyrox 100- som rok po operacii stitnej zlazy, celkove odstranenie.. cize uz som na hormonoch v podstate.. co robit? Nemate skusenosti?