Dlhodobé užívanie antidepresív a ich vysadenie

maria123a
25. máj 2022

Ahojte už 7 rokov užívam antidepresíva fevarin.. cítim sa fajn ale občasne zmeny nálad .. už som stabilizovaná oproti tomu čo to bolo pred 7 rokmi.. je tu niekto kto prestal po dlhej dobe ad? Aké to bolo? Vždy keď som skúšala nevydržateľna bolesť hlavy a závraty .. ma dlhodobé užívanie ad. Nejaké ničivé účinky? Ďakujem ( či to môže mať vplyv na zmeny nálad a úzkosti- posledný mesiac) začala som užívať na tiky posledný mesiac tiapridal ďakujem za odpovede a názory na otázky

dana1032020
25. máj 2022

@maria123a pripnem sa

ivett311
25. máj 2022

.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
26. máj 2022

@maria123a A ako si skusala vysadit? Cele naraz alebo iba kusok? Ako dlho si vydrzala bez? Neprijemne stavy po vysadeni su normalne, ale postupne by sa to malo upravit, ak AD uz nepotrebujes. Niekto ale potrebuje cely zivot.

luccija
26. máj 2022

@maria123a nevysadzala by som...načo?príde prvý veľký stres, problém a môžeš v tom byť znova.Jednoducho sú ľudia, ktorí majú psychiku a prežívanie slabšiu a na stresové podnety reagujú prehnane AD to zmiernia...
Závraty by po pár dňoch prešli a AD sa vysadzajú dlhodobo a po stvrtkach, poloviciach

maria123a
autor
26. máj 2022

@luccija len sa cítim zvláštne posledný mesiac.. neviem či je to z tiapridalu alebo že mi dlhodobé užívanie ad poškodilo psychiku

alenatomova
14. jún 2022

Síce nemám skúsenosť s antidepresívami, ale na moje zdravotné problémy mi vždy veľmi pomôže detoxikačná kúra. Po slovensky - očista organizmu. Aj na alergiu momentálne. Dávam si pozor čo jem, snažím sa surové - teraz nie je problém - ovocie + zeleninové šťavy. Po dvoch-troch dňoch kúry je po alergii. Lekár Vám nič také neodporučí... lebo potrebuje, aby ste sa kŕmili tými ich tabletkami - najlepšie od útleho veku až do konca života. Pozor, neodporúčam vysadzovať antidepresíva! Len skúsiť, či by si sa lepšie necítila napríklad bez lepku alebo zemiakov. Strava robí veľa.