Dobrý deň, má niekdo skúsenosti z točením hlavy ,?
Už 4 mesiace sa mi točí hlava beriem Betahistin skúšal som Vertigoheel no nepomáha nezaberá, posledných 6 dní to mám tak , že , keď vstanem z postele tak ma kolíše príde na mňa slabosť ovalí má teplo a mám pocit na odpadnutie, niekdy mi vyskočí aj tlak ,impulz srdca pretože sa bojím ,.bol som na všetkých vyšetreniach ako je MR , sonografia, EEG hlavy , interné , všetko negatívne, v poslednej dobe je to horšie a horšie a už fakt nevládzem mám paniku stres úzkosť strach , a nevládzem už iba ležím v posteli, mal niekto takýto problém? Alebo skúsenosti z tým? A ako to liečil? Čo pomohlo ? ,
Za odpoveď, radu vám vopred ďakujem .
@adkamajky čo v tebe vyvoláva paniku a úzkosť ? drvivá väčšina si myslí, že má infarkt. Je to "lenô panický atak a úzkostný stav. Pre začiatok Magnesolv (veľké dávky magnézia), zožeň si slabý Xanax, Neurol a pod. To je všetko na predpis. Ak to nevieš zohnať, kúp si v lekárni bez predpisu Guajacuran. Čaje - medovka a ľubovník. A ešte si určite kúp https://www.megaknihy.sk/psychologia/3633794-ja...
Ja som to mala z chrbtice. Zacala som cvicit cviky na krčnú chrbticu a od vtedy mam pokoj. Tiez som si uzila vsetky mozne vysetrenia, lieky, fyzioterapie a ja neviem co vsetko, jedine co mi pomohlo boli tie cviky
@adkamajky takztie mava paniky hlavne obchod to zhorsuje, nakupy som zacala robit len ja napriklad, zlepsuje sa to.pri rychlej chodzy takze mu pomahaji dlhe prechadzky ale inak v kuse pocit takeho nadnasania bojujeme s tym.uz nejaku chvilu momentalbe je na PN lebo nevladal vobec pozerat do pocitaca. Tiez prelezal v postely cele dni.
@jozeffezoj nie práve že vždy tak 155/90
Tiez podstupil vsetky vysetrebie MRI, ocne, usne lumbalku vsade mu povedali ze je zdravy chlap. Na to nieje nejaky liek. Moze to byt uplne spontanne vyvolane alebo velkrat po dlhej plavbe, lete a podobne.
Ide o poruchu vestibularneho aparatu.
A pokial ti ti fakt pri soferovani prestane tak to je dolezite kriterium pre odlisenie od inych foriem vertiga.
Tak ale to je dosť vysoký tlak. Tým Neurolom to podľa mňa nezhoršíš.
A určite Magnesolv.
pozri si liecbu v hyperbarickej komore. Na to to velmi pomaha.
@kittykat22 to je konkrétne čo ak sa môžem opýtať?
A nenapadlo ťa, že to môžeš mať z tlaku ? Doktor ako prvé odmeria tlak - to si nevšimol, že je vyšší, než sa patrí ?
@adkamajky tak to je isto MDDs( syndrom z vylodenia) par clankov mas na fyzioklonike. A presne po tom aute ako pises.
No vravim je to na prd cele ale mozete sa spolu skontaktovat nakolko je to dost vzacne a mozno Ti pomoze sa porozpravat s niekym kto zaziva tieto stavy a ma na to pochopenie.
My sme u doktorov nepochodili vsetky nehativne vraj je to zdravy clovek ktoreho trosku hupe :-/ a nikto nis neriesil az v jednom centre v zahranici.
Ale vravim ked tak mozeme dat call cez whatsapp uprimne ti prajem kiez by toto bolo nieco ine na co je nejaka pilula.
@adkamajky je to dekompresna komora. Taka je velká tlaková nádoba kde je vysoky atmosfericky tlak. Obycajne to najdes v urcitych nemocniciach a treba na to doporucenie. Skus sa pozriet online alebo sa spytat svojho neurologa. Chodi sa tam myslim na 1-3 hodiny. Len si tam sadnes a dychas a cakas, kym ta pustia vonku. Kamaratky manzel bol sportovec a dostal loptou do hlavy. Mal zavrate a tocenie hlavy bez zjavnych poskodeni a viem ze toto mu pomohlo.
Nemáš nízky tlak?