Dlhodobé používanie štuplov do uší

slovenka753
14. sep 2022

Ahojte je tu niekto kto dlhodobo používa štuple do uší? Celkom by ma zaujímalo či s tým nie sú spojené nejaké negatívne zdravotné dôsledky, napríklad zápaly a pod. Samozrejme štuple používané podľa návodu, nepoužívané opakovane a pod. Nedávno sme sa prestahovali a štuple môj problém s hlukom vyriešili. Používam ich 3 až 4 x do týždňa. Nerada by som si ale privodila nejaké zdravotné problémy.... Ďakujem za postrehy.

viestta
14. sep 2022

Môj chlap používa štuple 8nhodin denne v robote už celé roky a nič mu nie je.

ninka99865
14. sep 2022

Ja ich používam na spanie roky a nič som nespozorovala 😀

slovenka753
autor
14. sep 2022

Ďakujem baby. Potešili ste ma. Lebo už som rozmýšľala aj nad predajom bytu 😅

suge
14. sep 2022

Ja používam také na opakované použitie a pravidelne ich umývam a dezinfikujem. Používam roky bez problémov.

mikadooo
14. sep 2022

@slovenka753 malo by to byť v pohode, ak sa ti medzitým uši normálne vetrajú a nestrkáš si štuple do vlhkých uší a podobne. Ak by si cítila akýkoľvek divný pocit, ktorý by mohol súvisieť s ušami, tak rýchlo smer dr, ale pokiaľ je všetko ok, tak si ho myslím, že je to ok aj dlhodobo (dedo chrápal, babka nosila štuple do postele dlhé roky).

sense
14. sep 2022

Moj chlap tiez spava so stuplami v usiach...a zatial nic negativme nebadat..

abdn16
14. sep 2022

Ahoj, ja som stuple pouzivala kazdy den asi rok, kvoli hlucnym susedom. momentalne nepouzivam uz mesiac, boli ma ucho. podozrievam stuple. mam usne kvapky, trochu sa to lepsi. potom zacnem pouzivat znova, lebo som toho vela nenaspala za posledny mesiac veru. T
Zapal dostanes ak nedodrzis hygienu resp. ak budes jedny opakovane pouzivat

slovenka753
autor
14. sep 2022

@abdn16 trosku sa obávam lebo ako mala som mávala opakovane zapáli uši a skončilo to tak ze na jedno ucho počujem na 20percent. Plánujem ich meniť denne, tak hádam to bude stačiť.

robodracica
14. sep 2022

a to čo robia ti susedia že musite pouzivat stuple?

liusa82
14. sep 2022

ja som tiež volakedy v byte použivala štuple niekolko rokov.A nič extra mi nebolo až na to že mi sem tam zalahlo v ušiach tak každé 2,3 mesiace zhruba ked som si ich ráno vyberala.A niekedy mi vedelo zalahnuť z nich aj na niekolko dní kým sa to uvolnilo a to boli špecialne určené na spanie.Teraz som rada že ich už nemusím používať.Odvtedy nemávam zalahnutie vôbec

ivanki
14. sep 2022

@slovenka753 so stuplami opatrne neviem no z mojej skusenosti 2x zapal ucha a dost neprijemny a druhy krat som to aj dlhsie liecila nastastie to preslo, ale tak u mna to raz sposobili aj sluchatka tak neviem😊

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svokrinjazykmonika
14. sep 2022

@slovenka753 ja spím so štuplami asi dva roky každú jednu noc. Bez nich už nezaspím a to môže byť aj hrobové ticho 😄 Nikdy som z toho nemala žiadny ušný problém.

samkolea
14. sep 2022

Pouzivam stuple dlhodobo, mam sluch ako netopier, vsetko ma vedelo zobudit, aj vie. Problemy zatial nemam akurat sa tiez obavam ci sa mi nezvacsia zvukovody casom, no v 60tke mi to bude jedno 🤭😁. Ja uz neviem ani inak zaspat, je to moja istota, ze ma nic neprekvapi.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
samkolea
14. sep 2022

@dominika1988 🧨🤣🤣🤭🤭

simca06022011
14. sep 2022

Používam a nemenim denne... A žiadny problem teda...

ladybug138
14. sep 2022

@slovenka753 ja som stuple vymenila za vatu, funguje podobne, obcas aj lepsie mam pocit 😂rano vyhodim, vecer si dam novu

abdn16
14. sep 2022

@robodracica tak napriklad u mna su to susedia alkoholici - cez den spia, v noci sa hadaju, kricia, buchaju s nabytkom - nabytok uz asi ani nemaju, lebo ked sa aj len rozpravaju, tak mam pocit, ze stoja vedla mna. Ked mam stuple, tak sa (zvycajne) na to nezobudim. Plus vadi mi este aj chrapanie ehhh

kaca222
15. sep 2022

Manžel používa na spanie už skoro 10 rokov. A nemení ich denne, dokonca ani týždenne 😃

petkasaurus
15. sep 2022

@slovenka753 ja som musela paradoxne zacat pouzivat na cistenie tie vatové tyčinky, lebo ked som si len umyvala usi zvonka, tak mi stuple sposobovali upchatie a niekedy az zapal ucha.

saska112
7. sep 2023

@ladybug138 si ma inspirovala kedže v noci počujem všetko ( hlavne autobus o 5 ráno ) a keď sa k tomu zavrie okno, konečne sa normálne vyspím 😀