Dlhodobé pískanie v uchu - máte s tým skúsenosti?

lamadea
9. jún 2020

Dobrý deň. Veľmi by som sa chcela poradiť s ľuďmi, ktorí majú, alebo niekdey v minulosti mali pískanie/ hučanie v uchu.
Bola som s tým aj na ORL, tam je vraj všetko v poriadku. Začalo mi to pri ťažkej fyzickej námahe, hneď večer som spozorovala pískanie a hučanie v ľavom uchu. Začala ma bolieť krčná chrbtica a tá bolesť mi vyráža až do zadnej časti hlavy. Bola som aj na masáž niekoľko krát, nepomohlo. Prosím Vás, stretol sa s tým niekto?

lubiss
9. jún 2020

ano ale ja to mam niekolko rokov uz ja som si uz zvykla nato ale ak boli chrbtica moze pomoct napravenie u chiropraktika-mojej tete pravetoto pomohlo a v uchu prestalo pistat

brausa
9. jún 2020

@lamadea dobreho fyzioterapeuta, co ma s tinnitem zkusenost. Je potreba se povenovat krcni pateri, ale i celistnimu kloubu atd. 🙂 Cim driv, tim lip.

lamadea
autor
9. jún 2020

@lubiss a zistila sa pricina tinnitu? Neviem si oredstavit to pískanie mat roky. Nedá sa mi v noci ani spať

romanka_369
9. jún 2020

Pridam sa ak mozem: A fyzioterapeut moze pomoct.?..moj brat mal pred 4 mesiacmi vraj infarkt ucha.. Nepocuje na jedno ucho iba mu v nom piska..

lamadea
autor
9. jún 2020

@romanka_369 myslim, že fyziaterapeut môže pomôcť len v prípade, ak sa vylúči ušna závada. Problém s uchom.

brausa
9. jún 2020

@romanka_369 Tak, tak, presne jak rika lamadea. Je potreba vyloucit ORL problem. Fyzioterapeut pomuze jen pokud je problem v pohybove soustave. :(

krisbar
9. jún 2020

Nebude to tinitus? S tym sa bohuzial da len zit...

marca12
9. jún 2020

Mme roky piska v uchu ani neviem,kedy to zacalo. Nic nepomohlo len sa s tym naucit zit. Niekedy sa na to budim aj v noci. Chodila som po lekaroch,fyzioterapeutoch a vysledok ziadny.

juriva
9. jún 2020

Daj si 3 x 1000mg magnézium a plus každý druhý deň vit F

juriva
9. jún 2020

Vit D

romanka_369
9. jún 2020

@brausa skoda🙁.. svitla mala nadej..viem.ze ma chodit aj na nejake rehabilitacie este na krcnu chrbticu ale asi to bude bezvysledne kedze mu vacsina buniek odumrela..

natal
9. jún 2020

@lamadea Mne uz dlhodobo piska v usiach. Uz to ani nevnimam. Bola som na orl, tam vylucili problem s usami. Chodila som aj na ortopediu s krcnou chrbticou. Mam ju deformovanu, absolvovala som rehabilitacie, ale problemy pretrvavaju. Doktorka z rehabilitacneho, byvala internistka mi povedala, ze to mam z najvacsou pravdepodobnostou z krcnej chrbtice. Uz to neriesim. Aj teraz mi piska v usiach. Keby som teraz na to nemyslela, uz to nevnimam. Da sa s tym zit. Viem, ze su pracoviska, ktore to liecia. Co ti povedala tvoja obvodna dr? Odoslala ta iba na orl a ortopediu?

eliska13
9. jún 2020

@lamadea mám to 2 r od krčnej chrbtice iba jedno ucho cez deň to nevnimam a večer hneď zaspim😊nepomohli rehabilitácie, masáže nič...choď k neurologovi môžeš mať nejaký zápal niečo pricviknute, stiahnuté svalstvo...ak to nemáš dlho ešte môže niečo pomôcť viem, že sa predpisuje Tebokan?cez deň mám zapnuté rádio.Robili Ti audiogram?

monro
9. jún 2020

@lamadea aj ja mam tinitus, uz vyse dva roky. Na zaciatku som si myslela, ze sa z toho zblaznim a zvykla som si. Prislo mi to z nicoho nic. Tiez som bola na ORL aj u fyzioterapeuta a nezmizlo to. Teraz to pocujem iba ked sa na to vyslovene sustredim a meni sa nejak atmosfericky tlak.

lululucy
9. jún 2020

Ja mam to iste,asi 2 roky. Najprv bolest krcnej chrbtice a potom to neprijemne hucanie v uchu. Tiez mi nikde nic nezistili, tak ma neurologicka poslala na magneticku rezonancou. Tam zistili len to ze sa mi cievka dotyka tepny a preto mi huci v uchu. Da sa to opetacne vyriesit. Ale na to ja odvahu nikdy nedostanem.

kacena4
9. jún 2020

urcite to neries cez chiropraktika ten ta skusi napravit a ak ta nevidi "zvnutra" a nahodou mas vyskocenu platnicku ktora ti tlaci niekam co ti sposobuje blokovanie a z toho ti piska v usiach moze ti pri napravani prasknut platnicku a mas nasledky na cely zivot... a operaciu nakrku - neodporucam radsej cez neurloga a riesit odborne! moze ta poslat na MRI ak to bude potrebne a uvidi ako to vyzera vo vnutri

kacenka396
9. jún 2020

@lamadea mne piska v oboch ušiach už 10 rokov. Prve mesiace boli na zblaznenie. Každý deň na orl pomaly s revom. Pískanie mi začalo po obojstrannom zápale stredného ucha avšak žiaden z lekarov mi nepotvrdil že zápal bol povodca problemu. Skončila som na neurologii, kde mi potvrdili blok krčnej chrbtice. Vraj až 80% pacientov s piskanim ma bloknutu krcnu chrbticu. Blok sa odstranit neda... Zmiernit piskanie a bolesť krcnej pomozu rehabilitácie a masáže, avsak pomoze to len kratkodobo..staci vacsia namaha a piskanie je spat....moj predosly orl lekar sa na mne vyblaznil, chcel mi strasne pomoct/ako jediny lekar, a to som bola u 5 orl lekarov/ skusal rozne lieky, terapie, dokonca liecba v nemocnici a nic nezabralo.... Ked som bola u ortopeda ten mi zas vravel, ze problem s piskanim je zas skor cievneho povodu....to som uz vsak neriesila... Na piskanie som si uz celkom zvykla... Sem tam je to otrava, hlavne hluk velmi zvysuje intenzitu piskania... Proste za tu dobu som sa s tym naucila zit a uz to ani neriesim..... Skuste ist na neurologiu, nech spravia vysetrenia chrbtice a nechajte si pozriet aj cievy...drzim palce

katulienkax
9. jún 2020

nuz je to tak ked to raz zacne uz sa toho nezbavis aj ja to mam uz skoro 6 rokov, najhorsie boli prve 2 roky, teraz neviem ci uz som si zvykla alebo co ale je to miernejsie, mozno to len ucho sa odnaucilo vnimat neviem ale piska stale len nie tak otrasne ako na zaciatku. Ma stve ze na kadejake blbosti su lieky a na toto este nik nic nenasiel dala by som mu nobelovu cenu ...

katulienkax
9. jún 2020

@lamadea ja mam problem s uchom mam aj znizene o 20% pocutie ale to by som si mozno ani nevsimla keby mi nenamerali, takze ja chrbticu mozem vylucit

lucmirka124
9. jún 2020

Asi 3 roky som zbehala vsetko mozne. Uz to mam 7 rokov a musim s tym fungovat. Ziadny liek nepomohol. Strata sluchu v oboch usiach, hucanie tinnitus porovnatelny hluku k motorovej pile. Netelefonujem uz.ludi prosim aby na mna hlasnejsie rozpravali.Uz aspon rano co rano necakam ze to prejde.. vselico mozne som pojedla. MRI, masaze, liekov, bylinky,,, neurolog nic nezistil, na ORL ze oni uz nemaju co so mnou robit,,,zistovala som si operaciu bubienkou slimacika v uchu,,, moze pomoct a mozem prist aj o tych 20% sluchu co mi ostalo.. neprajem nikomu zazit ake to je prist o sluch v priebehu 2 dni a ako bonus tinnitus. Bud rada ak si mozes zatelefonovat. Ludi pocujes zrozumitelne rozpravat. V TV nepotrebujes titulky aby sisi mohla daco kuknut... a vobec nezistili co sa mi stalo... Drzim ti palce

lamadea
autor
10. jún 2020

@juriva pomôže?

lamadea
autor
10. jún 2020

Ach ľudia. Mrzí ma, ked čítam ako sa niektorí trápite. Veru, dnes lieky vymysliana hocico, ale na tinnitus nic. Verím, ale poziticne, že kazdemu to raz skončí, nič predsa netrva večne. Prajem kazdemu veľa zdravia a nadeje do budúcna.

juriva
10. jún 2020

@lamadea za 7 dni tpo prejde...

lubiss
10. jún 2020

@lamadea nezistili bola som aj na magnetikej rezonancii na sono ciev, na usnom niekolkokrat, u neurologa vybrala som infuzky napravili ma niekolkokrat- je pravda ze hned ako mi zacalo piskat som isla na rehabilitacie a piskanie sa stlmilo na sumenie..niekedy silnejsie niekedy slabsie- a to sa da keby mi malo piskat ako na zaciatku tak by to bolo velmi neprijemne na sumenie som si zvykla ani to nevnimam ani ked idem spat...odporucam koenzym Q10 zvysit magnezium a B vitamin a pouzit usne sviecky plus na noc do ucha svedske kvapky nakvapat alebo na vatu mne to ciastocne aj s rehabkami pomohlo

mlpj
12. aug 2020

@lubiss Dobry den idem k vam po radu ak to nevadi, no ja mam piskanie asi treti tyzden, idem sa samozrejme z toho zblaznit, na orl vysetrenie vraj je to z krcnej, tam ma zial objednal az na september, dala mi lieky betahistamin, nemate s tym nahodou skusenosti ci pomahaju , alebo nieco ine, ja mam praveze hlavu akoby v uli, je to naozaj hrozne..pomaly si zvykam ale naozaj pomaly,ako tak citam boze kolko ludi s tym trpi a vraj na to nic nieje...zatial som nezacala s tym betahistaminom lebo neviem ci pomozu..zacala som aj cvicit trocha ale tusim je to horsie...no dnes piska od rana...kazdy den je iny, ak vam nevadi ze vam pisem velmi mi to pomoze aspon aku taku radu, kedze to mam novozistene som z toho nestastna ale vidim ze nie som sama...☹ dakujem ...

monro
12. aug 2020

@mlpj skuste Austig Goh na youtube.

velvet9
18. aug 2020

@mlpj
@lamadea
Ahojte presne toto iste prezivam aj ja.
Uz mesiac pisti v pravom uchu. Bola som 5 dni v nemocke na infuzky aj vysetrenia porobene mam sono ciev,MR mozgu RtG chrbtica kde mamnejake zrotovane stavce. Na MR nasli toto :
Štruktúry mozgu a intrakránia – primeraný nález.
Porušená statodynamika C chrbtice - napriamená C lordóza. Neviem mate s tym niekto skusenost ci toto moze sposobovat piskanie. Uz mam pocit ze mi zacina piskat aj v druhom uchu😩

monro
18. aug 2020

@velvet9 tiez mam napriamenu lordozu a bolo mi povedane, ze to mozem mat teoreticky aj z toho. Chodila som aj na rehabky, ale nepomohlo nejak extra.

katttniss
18. nov 2020

@velvet9 Ja mam napriamenu lordozu C chrbtice a piska mi v uchu dost dlho. Podarilo sa vam nieco s tym urobit?

katka2505
18. nov 2020

Ja som si poranila ušný bubienok a odvtedy tiež pociťujem pískanie alebo šumenie v ušiach.Bola som u orl a dala mi Tebokon a Revitanerv strong,no nejaké veľké zlepšenie nepociťujem.Je to mesiac.Povedala mi,že sluch porušený nie je.Myslíte,že sa mám pýtať aj na vyšetrenia niekam inam,napr.neurológ.Úraz sa mi stal tak,že sa mi šmyklo v kúpeľni a buchla som si hlavu a ucho o umývadlo.