Dlhodobé migrény v práci

blumenfly
29. aug 2018

Dobry den. Chcem sa informovat ohladom jednej veci. Pracujem ako krupierka v herni. Robime denne nocne 12 hod. Smeny. Pracu vykonavam uz 8. Rok. Pracovne prostredie nie uplne najzdravsie - zafajcene priestory bez denneho svetla s umelym osvetlenim a praca so zobrazovacimi jednotkami - pocitacmi, Posledne dva-tri roky mam tazkosti v praci cez dennu mavam migreny z 8 dennych minimalne z 5 zmien odchadzam domov z migrénou... po nocnej mam problem zaspat a som rada ked spim aspon 3-4hodiny. Ostatne dni ked mam volno problemy nemam ani zo spankom ani z migrenami.
Uz dlhsie rozmyslam ze zajdem k doktorke nech ma niekam posle ale byt pod tabletkami v praci a dlhodobo bude asi neunosne. Preradenie na inu pracu nehrozi kedze na zmluve mam pracu na prevadzkach herni. Da sa tento moj problem brat ako choroba z povolania alebo co mam robit? Dat vypoved a najst si inu pracu? Poradte mi prosim co by bolo najvhodnejsie spravit praca ma bavi ale tie migreny su uz neunosne. A taktiez neviem ci by bolo riesenie sa dat vypisat na pn a oddychnut si od toho prostredia ...

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkamargit
29. aug 2018

@blumenfly zamestnavatel by mal mat pracovnu zdravotnu sluzbu a ta by mala mat vypracovany posudok o zdravotnom riziku. Dalej by mal mat stanovene ako casto maju zanestnanci absolvovat zdravotnu prehliadku a v akom rozsahu. Kludne chod za svojou Dr. ak nemate pzs a podaj to ako chorobu z povolania. PS: asi ti nebude vadit ak o tu pracu prides, vsak?

natalienka12
29. aug 2018

@blumenfly choroba z povolania to urcite nie je

blumenfly
autor
29. aug 2018

@zuzkamargit na ziadnu zdravotnu prehliadku nechodime absolvovali sme iba vstupnu prehladku u vseobecneho lekara. Docitala som sa ze pokial robim so zobrazovacimi jednotkami ma ma posielat zamestnavatel k lekarovi na prehliadky kazde dva roky. Ale nikde som od vstupnej nebola. Bola som sama na ocnom mala som zhorseny zrak qj kvoli bolestiqm hlavy mi predpisala okuliare. Migreny neprestaly.
Nebude mi vadit ak o pracu pridem rozhliadam sa uz po inej praci skor by ma mrzelo keby som nedostala odstupne ked som vo firme taky cas...
Citala som si aj o chorobe z povolania avsak v tych tabulkach som nenasla nic co by bolo prirovnane k mojmu stavu. Moze mi lekar po vysetreniach vystavit nejake potvrdenie ze nie som sposobila dalej vykonavat pracu?

romiada
29. aug 2018

@blumenfly ist na PN. Ked symptomy pocas nej pominu,tak mas jasny signal ze to je z roboty. V tom pripade by som uvazovala potom o zmene prace. Zdravie je prednejsie.

juliet86
29. aug 2018

ono nocne smeny su narocne na organizmus olus zafajcene prostredie a umele svetlo mtelo ti vravi som 8 rolov starsie uz nie. verim ze sa ti podati najst iny lepsi job

zuzkamargit
29. aug 2018

pri nocnej praci mas chodit na prehliadku kazdy rok a musis mat potvrdenie od lekara, ze si schopna vykonavat nocne prace. Chod sa poradit na RUVZ.

zuzkamargit
29. aug 2018

pripadne si zavolaj o radu na inspektorat prace