Zdravím mam dlhodobo hnacky uz som zúfalý... mam za sebou gastro kolonoskopiu aj MR všetko v poriadku (už vyše roka užívam reasec a duspatalin trocha sa to tými liekmi upravilo ale musím ich užívať)
Niekedy môžem zjesť hocičo a nic mi nieje inokedy ma začne preháňať aj zo zemiakov
Budem rad za každú radu / skúsenosť
Neužívaš lieky? Vitamíny? Môže to byť i z toho... že ich už nepotrebuješ. Zmeň stravovanie, Chlieb kváskový. Plnotučné mlieko, syry. čaj na detox-pestrec mariánsky, žihľavu, medovku.Prečistiť črevá pečeň.
Diéty mam odskúšané všetky a všetky zvlášť minimálne 2-3 týždne dodržiavane a ziadna zmena ... jedine bezlaktozovu dodrziavam stále (to mam diagnostikovane) ale aj keď zjem normálny syr tak mi nič nieje ... ako píšem niekedy ma začne preháňať z potravín ktoré som predtým normálne jedol a nic mi s nich nebolo ... no mam obavy ci to nebude dôsledku stresu a lieky užíval len na to trávenie
@zemiacik96 odporúčam Drags imun je to super liek objednáš na nete okolo 20eur vychádza , pomôže na 100perc, aj na iné problémy je to prírodné antibiotikum, sama som mala hnacky toto jedine zabralo...
@zemiacik96 môže to byť stres. Mala som to isté. Vyšetrenia- všetko v pohode. Ale stres ešte zo školy, žila som s rodičmi, atď... až keď som sa vydala, osamostatnila, upokojila sa, prestalo to. 🙂 skus riešiť aj ten "vnutorny" stres, ktorý navonok nemáš, ale niekde v podvedomí môže byť...držím palce. 😉
@zemiacik96 dobrý deň brali Vám aj krv?
Tak ked si vsetko vylucil, tak popracfuj na stravovani... budes musiet podriadit stravovanie a zivotny styl jednoducho tomuto problemu... skusit bezlaktozovu, bezmliecnu, bezcukrovu a bezlepkovu dietu, potom bezhistaminovu... jednu po druhej a nie vsetky naraz... a ano hladanie toho "spravneho" stravovacieho konceptu bude trvat dlhsie. Ale ina cesta nebude... ono raz zjest hocico a potom zas dietne proste znamena, ze si si to rozdrazdil a zas to potom dietou zachranujes, musis vytrvalo a dlhodobo jest zdravo a podla urciteho vzorca... aj ked je to zivot obmedzujuce, ale mat hnacky dokola je hrozne neprijemne.