Dlhodobá slabosť a závrate.

femme_fatale_svk
2. mar 2020

Ahojte Žienky,

Chcela by som poradiť, ak má alebo mal niekto tento problém. Už nejaký čas mávam závrate (sem - tam mávam aj nižší tlak) a ku tomu mám hroznú slabosť v nohách, je mi na odpadnutie, "hádže" ma do ľavej strany, som celá taká zoslabnutá......
Beriem zenaro, airflusal...sú to kortikosteroidy, tie majú tiež vedľajšie účinky, neviem či to môže byť z toho, zajtra idem ku Alergologičke, som zvedavá čo mi na ne povie.
Mali ste niekto tento problém?
Ďakujem za každu odpoveď.

dominikamik12
2. mar 2020

A ta tetania to nemoze byt?

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@dominikamik12 to ma nenapadlo, akurát mi Kamarátka povedala, že aj chudokrvnosť by to mohla byť....

eliska13
2. mar 2020

@femme_fatale_svk kľudne to môžeš mať z nízkeho tlaku.Musis veľa piť, športovať.Davaj si vápnik magnezium.Mas pravidelnú stravu?môžeš mať aj nízky cukor čokoľvek.Ale ja som taká nijaká z nízkeho tlaku

eliska13
2. mar 2020

@femme_fatale_svk áno a hlavne anemia zavrate, slabosť, studené nohy

ivca82
2. mar 2020

@femme_fatale_svk ake vysetrenia si uz absolvovala?

lenka2710
2. mar 2020

@femme_fatale_svk ja to mam, keď sa mi zníži tlak, minule som skoro ani domov nedošla, úplne mi zoslabli nohy, začalo mi hucat v ušiach, hádzalo ma do ľavej strany! Potom mi pomohlo, keď som si cupla a dala hlavu ku kolenam! Ale ja som tehu, mne už vadí aj počasie, dnes som išla na postu a vôbec sa mi nedalo dýchať, ako keby som mala skalu na hrudi!

simca06022011
2. mar 2020

Môže to byť milión veci, v prvom rade ta musí vysetrit lekár. Okrem spomínaného to môže byť neurologicky problém, únava,
vedľajší účinok liekov/kombinácie... Hocičo naozaj.

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@eliska13 práveže pijem dosť 3l denne, niekedy aj 3,5. Mávam síce nižší tlak, už začínam byť z toho mierne zúfalá....vyskúšam si kúpiť vápnik, poprípade železo. Teraz dodržiavam aj stravu pravidelne už od nového roka.

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@ivca82 ešte žiadne, zajtra idem aj kvôli tomu prv na alergológiu aby som sa poradila a premýšľam, že zajtea zavolám Lekárke ohľadom odberu krvi, dávnejšie som bola operovaná a po operácii som mala anemiu, dávali mi krv, že to bolo tým že som stratila viac krvi pri operácii, vtedy ma operovali 4 hodiny. Neviem či je možné, že by sa tá anémia "vrátila".

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@simca06022011 musím ísť ku Lekárke už, lebo už som z toho zúfalá....

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@lenka2710 to s tým čupnutím musím vyskúšať, keď mi bude zasa zle. Mne je niekedy fajn a príde to na mňa uplne nečakane. Dnes som mala už pocit, že odpadnem na pošte.

ivca82
2. mar 2020

@femme_fatale_svk urcite k obvodnej, nech ti spravi aj odber krvi. Vapnik sa vstrebava sucasne s D-ckom, ked chces brat vapnik, ako si spomenula, no pockaj na vysledky z krvi, ci ho vobec potrebujes.

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@ivca82 hneď zajtra zavolám a objednám sa na krv, dúfam že to bude len niečo chýbajúce v strave, čo sa dá doplniť.

ivca82
2. mar 2020

@femme_fatale_svk drzim palce.

janulik2008
2. mar 2020

Ja som mala zavraty. Mala som chrbticu pretazenu. Dala mi lieky. Zavraty prestali teda krk ma neboli cvicim kazdy den. Ale trz ma boli hlava a nohy ma neskutocne bolia ale zasa ja mam bagandze na nohach v praci tak mozno z toho a hlava ma boli mozno aj z okuliarov. Skoda ze k ocnemu treba vymenny kedze mna aj pod ocami boli aj akoby dutiny do toho som alergicka na ambroziu a to co kvitne na jar takze netusim. Ked vsak odnesiem papier k obvodacke z alergo poviem jej nech mi da vymenny na ocne ci nahodou toto mi nevadi ze mam slabe okuliare hoci v optike mi namerala ze mam slabe a dala silnejsie okuliare. A tiez som rozmyslala aj nad tetaniou. Inak neznasam behat po doktoroch :-/

flakulka
2. mar 2020

@femme_fatale_svk toto iste som mala aj ja ale aj neskutocnu unavu a nervozitu a bola to stitna zlaza

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@ivca82 ďakujeeem 🙂

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@janulik2008 krčná chrbtica ma tiež bolieva, niekedy až stuhne, aj nad tým som premýšľala, či to nebude z nej, mám také tlaky v hlave. Akurát mi písal Kamarát, že by ma mohol objednať do RK ku Neurologičke a ona by ma už poposielala kde bude treba. Tiež neznášam lietanie po Lekároch, ale asi sa budem musieť prekonať.

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@flakulka ja som bola na štítnej žľaze aj krv aj sono cca 2 roky dozadu, obvodná ma poslala že to máme v rodinnej anamnéze, ale všetko bolo v poriadku vtedy.

ivca82
2. mar 2020

@femme_fatale_svk zavrate mozu byt pokojne aj s krcnej chrbtice. No nohy neviem z coho. Ak ak k dr. Saffovej, tak ona nema zmluvu so VsZP, ale je to vyborna neurologicka.

femme_fatale_svk
autor
2. mar 2020

@ivca82 práve dr. Šaffovú mi spomínal, už jej aj volal, tak 13.ho idem ku nej, som zvedavá čo mi povie. Dúfam, že existuje aspoň nejaký liek na závrat nech normálne fungujem. Mám Dôveru poisťovňu.

panelacikova
2. mar 2020

@femme_fatale_svk netuším, prečo berieš kortikoidy, ale je to svinstvo v akejkoľvek podobe. mne pred 6 rokmi naplno zničili imunitu, odvtedy mám problémy... znížená imunita mi naplno rozbehla v danom období chronickú boreliozu a už 6 rokov sa neviem spamätať z takmer denných bolestí putujúcich po celom tele, hlavne tráviaci systém a hlava - bolesti a migrény... a čo sa týka tvojich problémov, môže to byť čokoľvek. od niečoho podobného mne, cez krčnú chrbticu, vedľajšie účinky liekov, ako aj uvádzaš, až po nedajbože sklerozu multiplex... tieto veci jednoznačne s lekármi-odborníkmi. Ideál imunológ, neurológ... Tie kortikoidy pokiaľ nie sú životne dôležité, by som postupne asi radšej vysadila... nahradiť niečim jednoduchším prípadne prírodným, ak sa, samozrejme, dá..

ivca82
2. mar 2020

@femme_fatale_svk mne pri zavratoch, ked su niekolkodnove pomoze infuzka s oxantilom, inak som si zvykla😆 ak to ma u teba neurologickeho povod, tak ti dr.Saffova urcite pomoze.

panelacikova
2. mar 2020

@ivca82 ja by som sa rada opýtala na danú pani neurologičku. nemá zmluvu so všeobecnou, ale dalo by sa s ňou konzultovať zdravotný stav? berie aj na priamo? je "drahá"? prípadne má nejaký cenník niekde zverejnený? Ďakujem 🙂

ivca82
3. mar 2020

@panelacikova berie aj na priamo. Tusim okolo 20€ sa plati u nej, teda 2 roky dozadu to tak bolo. Len ak by nejake lieky predpisovala, tak tie si potom hradis sama a s vysetreniami, keby ta niekam posle, to je myslim rovnako. Pripadne si tam zavolaj a budes vediet presne info.

panelacikova
3. mar 2020

@ivca82 ďakujem

femme_fatale_svk
autor
3. mar 2020

@ivca82 už sa tam až teším, že čo mi povie. Dnes som bola u Alergologičky, zmenila mi lieky na ľahšie a taktiež povedala, hlavne to riešiť s Neurologičkou.
Tie infúzie si u akého Lekára brala?

femme_fatale_svk
autor
3. mar 2020

@panelacikova tie beriem kvôli alergii + bronchiálna astma, dnes som bola u Alergologičky dala mi ľahšie lieky, ale povedala mi, že hlavne to riešiť s Neurológom. Budúci piatok idem do RK ku dr. Šaffovej, že je výborná tak verím že pomôže. Už neviem čo robiť, je to nepríjemné nie len von ale aj doma sa bojím, že odpadnem. Kúpila som si dnes kyselinu listovú a železo, že sú výborné na krvotvorbu.
S tou sklerózou ma straší aj Krstná, dúfam že to bude len anémia alebo v horšom prípade tá krčná.

cormeum
3. mar 2020

@femme_fatale_svk Týmto všetkým som si ja osobne prešla 4 roky dozadu...výsledky: nedostatok B12, anémia, 4 zablokované krčné stavce. Treba odbery krvi a neurológia, čím skôr tým lepšie. Pre istotu nech si zrobia aj MRI mozgu a vyšetrenie vnútorného ucha.

ivca82
3. mar 2020

@femme_fatale_svk ja som neurologicky pacient, tak ked treba, volam mojej neurologicke a dohodneme sa na infuzku. Len teda az ked to trva dlho. Su aj lieky, no tie nechcem, mam dost inych, ktore musim brat.