Dlhodobá plynatosť

niii99
14. feb 2016

Prosim potrebujem pomoc. Mam 17 a mam pre mna velmi neprijemny problem..trva uz rok a neviem si rady. Prosim pomozte mi,poradte co robit. Kazdy den,uz rok trpim nadmernou plynatostou. Kazdy den ma napeijwmne nafukuje a mam plynatost. Degasin a pod.mi pomoze max.na pol hodinu. Chcela som ist k doktorovi ale mama si mysli ze je to stravou a nechce to riesit nijak inak ako zmenou stravy co tak riesime uz nieco viac ako pol roka a stale nic. Prosim poradte mi nieco som z roho zufala.nechcem ani nikam chodit..je mi to neprijemne.

limetka69
14. feb 2016

Laktobacily z lekarne. Mama ma z casti pravdu, treba upravit crevnu mikrofloru. 🙂 aspon mesiac ich brat a obmedzit cukor a muku. 🙂

17111976
14. feb 2016

vyskúšaj vylúčiť chlieb zo stravy, zarad do stravy jablka, jedno doobedu, jedno poobede, jablko vždy dobre pôsobí na akýkoľvek problém pri trávení

charity
14. feb 2016

Moze ist napriklad o intoleranciu potravin, skus aj imunologiu.

adriana33
14. feb 2016

rok sa s tým trápiť je už dosť dlhá doba.. áno, strava je dôležitá, ale pri dlhodobej plynatosti by som to už určite riešila s pomocou lekára.. môže ísť aj iné príčiny, nemusí ísť len o samotnú stravu.. napr. baktérie, žalúdočná šťava, žlčník.. atď..

pribinak
14. feb 2016

No urcite by som sledovala ci urobí s tvojim bruchom výlučenie lepku zo stravy
Pozom urcite konzultácia s doktorom

niii99
autor
14. feb 2016

Dakujem vsetkym. Mam krsneho ten ma alergiu na lepok.mame to vylucili

pribinak
14. feb 2016

@niii99 a co intolerancia laktózy a mliečnej bielkoviny? To si si skúšala sledovať?

dixopixo
14. feb 2016

Mozu to byt aj parazity,ak ta obcas boli brucho,popripade niekedy svrbel konecnik..vermox je na predpis,to precisti od parazitov..no dobra je mrkva,cervena repa,cesnak a nejest chvilu sladke,tym sa tie potvory,kvasinky zivia.

katrin21
14. feb 2016

no, okrem intolerancie nejakej potraviny , moze ist aj o zlu crevnu floru, ktora sa prave prejavuje kvasenim jedla a nie spravnym travenim, v dosledku coho vznikaju plyny .. tie mozu odchadzat hore grganim, ak je problem aj v zaludku( napr, malo kyseliny + zle bakterie) ,alebo plynatostou, ak je vacsi problem v creve...
Neviem, ci si uz skusala uzivat aj nejake probiotika.... a vylucit potraviny ako je biela muka, najlepsie muka celkovo, cukry vobec nejest, ovocie obmedzene a viacej jest zeleninu, vyvary a bielkoviny ( maso, vajicka, kyslomliecne vyrobky bez cukru ) ..
PRobiotika odporucam take, co maju vela roznych druhov bakterii, nie iba lactobacily, ale ale aj nejaky ten streptococcus a pod.. pozri si zlozenie, napr. Lactoflor ma take, alebo potom nejake na nete lepsie zozenies ( napr. Bioklult)

SAmozrejme, treba to dlhodobejsie dodrziavať, aj tu stravu, uspech a zmena sa neprejavi zo dna na den.... Ak sa ti polepsi, tak postupne skusaj pridavat potraviny co si vylucila, vzdy len jednu ... a ak bude dobre, tak vies, ze ju tolerujes a mozes...

A tiez mozes mat aj premnozene parazity, alebo proste zle bakterie a kvasinky ( candida a pod.).. to ale opat suvisi aj s tou chybajucou spravnou mikroflorou , lebo tie spravne bakterie drzia na uzde tie skodlive aked je tych spravnych male, mozu sa premnozit tie zle..

POmoct by si mohlo aj zelene smootie, mne pomohlo s travenim velmi.... pit rano nalacno prve 2 hodiny , namiesto ranajok a potom az jedlo normalne....

katrin21
14. feb 2016

tu mas nejake tipy na to smootie.. zaklad je, ze musi tam byt ZELENE::. ide o chlorophyl.. okrem toho surova zelenina obsahuje prirodzene traviace enzymy.. 🙂

maser
14. feb 2016

Prečítajte a snažte sa pochopit tuto knihu http://www.martinus.sk/?uItem=197801

Ked pochopíte o čom sa tam píše máte vyhrané.

Pekný večer Jozef Urban

spisanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz