Ahojte,chcem sa spýtať nemal niekto podobný problém dlhodobejsia bolest zaludka,bledá stolica,zatiaľ zistená stukovatena pečeň,gastro tento týždeň,viete mi povedať prosím vás ak ste absolvovali gastro zaludka,čo všetko,ktoré organy gastroent.vidi?a ak mal niekto podobne ťažkosti co vám zistili?ďakujem za odpovede
@taktotedanie ďakujem a prosím vás pozera sa aj pečeň a pankreas pri tomto vyšetrení gastra? Neviete mi poradiť približne čím môže byť bolest zaludka,bledá stolica a taktiež pobolievanie pod bruchom? Akože mávala som väčšinou bud hnedú alebo do zlta stolicu vždy takto a zrazu bleda uz par dni .
@taktotedanie intolerancie a alergie sa tiež na gastre zisťujú? To ešte nemám
áno.. intolerancie
Mozu aj tam, aj na alergologii
Nie pecen ani pankreas nebude pozerat- mate ultrazvuk nie?
@taktotedanie áno mam sono brusnej dutiny robene ja len ze ci to nezahŕňa aj pankreas aj pecen,keď bolo na Sone v poriadku nemusím sa obávať?no myslela som si Ze aj to sa pozera pri gastre
No anatomicky asi tazko
Aj usg ma svoje limity ak nic nenasli tak nenasli
@taktotedanie ďakujem,mozem sa vás ešte spýtať čo môže byť príčinou žltej stolice a bledej stolice? Pozerala som aj na nete ale lepšie je spýtať sa niekoho ako čítať, poväčšine sa človek ani nič dobré nedocita
Vela pricin, nemate ziadne vysetrenia za sebou
Zbytocne to riesit tu, povedzte to gastroenterologovi
Popripade si porieste tie alergie a intolerancie
Chodím na gastro roky a nikdy sa ma na farbu stolice dr nepýtal. Farba závisí od toho, čo ješ, čo piješ. Napr. po mlieku je svetlejšia, po čokoláde a cvikle tmavšia.
@oli18 jasne rozumiem ze záleží aj od jedla a pitia......len som sa chcela spýtať pretože mi príde ta farba naozaj taka zvláštna a keď pobolieva žalúdok ze ci to nemá náhodou nejaký súvis.....človek si to všimne ked zrazu je tá farba uplne iná a uz viac dni po sebe
@taktotedanie dobrý deň gastro mam za sebou zaludka a zistený reflux,môžem sa vás ešte spýtať ak by ste mi vedeli poradiť keď berú na gastre krv tak ze vlastne koli čomu? Na ten výsledok sa dosť dlho čaká,sestrička mi len povedala ze koli traveniu alebo také niečo,u doktorky som sa nestihla všetko popýtať mali aj veľa pacientov.viete na čo konkrétne sa táto krv odoberá? A ešte prosím keď robia hadicu tak odoberajú sa počas toho aj nejaké vzorky? Bola som prvy krat takže neviem presne ci to je súčasťou toho gastra.chcela som sa popýtať viac len nedalo sa úplne na vsetko keďže veľa pacientov za mnou .ďakujem vám pekne za odpoveď
Netusim co vam brala
Moze brat vzorky ak uzna za vhodne napr na helicobactera
@taktotedanie vieteco je písané teraz som si všimla v sprave je napisane presne toto : teraz odber krvi na autoprotilatky ,takže preto asi brali krv a co to znamena mi viete poradiť? Ďakujem
Tazko povedat ake autoprotilatky
@taktotedanie ja len ze čoho sa to približne môže týkať,že čo to ako je tie autoprotilatky?ďakujem
Viete kolko druhov protilatok existuje?? Velmi vela
Možno brali krv na lepok, laktózu....
@taktotedanie áno viem ja len približne ze o co sa moze jednať keď sa robilo gastro zaludka
@gubcikova ďakujem mate tiež takú skúsenosť?
Gastro zaludka- pazerak, zaludok
Stukovatenu pecen ma polovica slovakov
Intolerancie a alergie vysetrene?