Dlhodobá bolesť panvových kostí a chrbta

petrapod
24. mar 2019

Ahojte. Už od Vianoc má trápia opakovane bolesti začína to bolesťami panvovych kosti a akoby to potom prešlo kríze či celý chrbát. Bola som u obvodnej poslala ma k ortopédovi ten na rehabilitácie. Nezabrali. Má niekto podobnú skúsenosť. Čo pomohlo?kam sa pýtať? Už to trvá dlho.Ďakujem

lubik87
24. mar 2019

@petrapod mne pomáha plávanie . Doporučene aj od neurológa a ortopéda

petrapod
autor
24. mar 2019

@petrapod
@lubik87 áno.plavat chodím ale.zatial nič;(

lubik87
24. mar 2019

@petrapod je to na dlho...aj cvicis na chrbát? Pilates , kalanetika je super joga tiež. Skús zmeniť matrac za tvrdší prípadne si kúp len takú vrchnú tvrdšiu matrac majú cca 5 CM , spavaj bez vankúša alebo len tie anatomické...

petrapod
autor
24. mar 2019

@lubik87 ďakujem za rady.

katyd
24. mar 2019

@petrapod ja mám to isté, nebola som u nikoho s tým, začala so cvičiť jogu, trochu to pomáha, ale asi je to na dlho, kvoli tomu ráno skor vstávam, lebo ma to zvykne dosť bolieť, keď dlho ležím

petrapod
autor
24. mar 2019

@katyd a ako často ta to trápi? Budiš sa na to aj v noci? Že si musíš inak lahnut?

katyd
24. mar 2019

@petrapod no skoro stále, po cvičení je to lepšie, áno, niekedy sa budím, a to už mám aj nový matrac, ty sa tiež budíš? bolí ťa to aj cez deň? ja mám sedavé zamestnanie, tak to je asi dosledok

petrapod
autor
24. mar 2019

Tiež skoro stále. Áno sú noci keď sa budím hlavne keď spím na chrbte a musím si lahnut na bok. Ráno ma zvykne bolieť panva a zacvičim si ponatahujem. A cez deň skôr ten chrbát cítim.

petrapod
autor
24. mar 2019

@katyd no to je trefne. Môžme si vyberať. ;) no skúsim najskôr správnym cvičením. Hrozne ako to vie potrápiť;( dakujem

danielamarkova
1. apr 2019

@lubik87 má pravdu. Mne tiež pomohlo, keď som matrac vymenila. Mám nejaký špeci, čo mi kamarátka ortopedička odporučila. Typ si nevybavím, ale zančka Slumberland tuším. Majú dobrý web, pozri si ho, popripade sa poraď s lekárom. A tiež cvičím- plávanie je na chrbát super, ale aj pilates je skvelý. Alebo jóga. A napadá mi aj nejaký špeci vankúš pod kríže, myslím, že na tom webe som zahliadla rôzne.

petrapod
autor
1. apr 2019

@danielamarkova ďakujem. Pozriem.