Dlhodobá bolesť hlavy

jana612
25. dec 2023

Ahojte ľudkovia🙂 Možno rok citim bolesť polovice hlavy vždy len vzadu ľavá strana. Necitim vôbec bolesť v predu vždy len vzadu a za uchom sa mi zda že počujem pukanie praskanie... ta bolesť začala intenzívne na začiatku decembra v noci som sa budila na bolesť tlaky som cítila..revala som 2 dni bála som sa že mam nádor a preto citim bolesť. Išla som za neurologičkou 2 týždne som chodila na magnézium do žily každý deň a objednala ma na CT. Nič nezistili žiadny nález tam nemám všetko v poriadku.. som rada ale som zúfalá čo bude ďalej. Neurologička predpísala magnézium a antidepresíva 😔

gemerka17
25. dec 2023

@jana612 zmena neurologicky. MR mozgu s kontrastom, MR krcnej chrbtice. Nerozumiem prečo ti neurologicka predpísala antidepresiva? Máš depresiu, panicku poruchu, uzkosti disgnostikovane u psychiatra ?

jana612
autor
25. dec 2023

@gemerka17 Nie nikdy som nebola u psychiatra..akurat som jej povedala že mam strach v noci ťažko zaspávam tak preto asi predpísala antidepresiva.. ako za tie 2 tyzdne sa bolesť dosť znížila aj magnezium pomáha. Bola som aj na tetaniu test a mám stredne silný stupeň. Toto prišlo z Ct neurologičke som ukázala povedala že nič tam nemám a že to bude najskôr z krčnej chrbtice.

gemerka17
25. dec 2023

@jana612 no prezentuješ sa tu trošku hystericky - "zúfala, čo bude ďalej" znamená psychicky labilný človek (to nerob, ak chceš aby ťa lekári brali vážne). Tetánia veľmi úzko súvisí so psychikou. Krčná chrbtica sa musí vyšetriť MRkom inak je to len domienka. Magnézium ber ďalej, si dosť úzkostlivý typ. Kvôli chrbtici potom treba cvičiť s fyzioterapeutom. AD by so nasadila len po vyšetrení psychiatrom, teda jeho odobrení, ale skôr si myslím, že v tvojom prípade bude treba psychológa.
Čo sa týka mozgu a zobrazovacej techniky tak pár poznámok:
1. CT mozgu je menej presné ako MR (neurologička ťa poslala naň lebo šetrí peniaze zdravotnej poisťovni, kedže vyšetrenie je lacnejšie, pre teba však o dosť horšie aj čo sa týka vysokej radiačnej záťaže)
2. Bežná vec, že radiológ nepopíše všetko alebo si niečo nevšimne alebo nevie
To len, aby si vedela ako to funguje v praxi niektoré praktiky, avšak v tvojom prípade, by som sa zamerala na tú psychiku a krčnú chrbticu.