Dlhodobá anémia

kik3677
6. apr 2024

Ahojte co mi poradíte prosím na dlho bodu anemiu ? Mam hemoglobín 105 , norma je aspoň 120...Dr.mi dal Sofbifer tbl. ale bolo mi z nich hrozne zle...červené mäso fakt nedávam

andrea78
6. apr 2024

@kik3677 skus Tardyferon. Nerobi mi zle, ziadne vedlajsie ucinky a hemoglobin mi vytiahol zo 40.

ivkav5
6. apr 2024

@kik3677 jednoznačne Globifer, odporučila mi aj gyn. po tom, ako som netolerovala 3 rôzne druhy železa, je drahý ale je fakt top, bez vedľajších účinkov. Mimochodom všade aj tu ho baby radili ;)

camelie12
6. apr 2024

Ja dobre tolerujem zelezo od značky Jamieson.

Nezapeka ma ako ine druhy zeleza, ktore som brala v tehotenstvach.

cukroska
28. apr 2024

@kik3677 Ja som mala teraz nižší homoglobín. Dosť ma to prekvapilo ba priam zaskočilo. Nečakala som to už vôbec nakoľko už v podstate nemám ani poriadne menstruáciu,jem normálne všetko. Predtým som mávala extrémne silné a dlhé krvácanie tak to bolo pochopiteľné. Ale vždy mi zistili skôr náhodne pred operáciu som mala 86 Brala som dlhšiu dobu Sorbifer Durules a vždy zabral. Nejaké dva roky už to bolo ok a teraz zase. Ale teraz som mala 102 čo je ešte ok .Ale príčinu netuším. Asi stresy .V mladosti som mala prvý krát problémy s tým. Mala som tak nízko,že som nevedela chodiť. Najnižšie ako sa dalo. Ležala som 3 týždne zavretá na internom a nezistil nič. To som podstúpila všetky vyšetrenia od kolonoskopie ,hadicu do žalúdka,gynekologia všetko a uzavreli to, že je to zo stresu. Zmenila sim prácu na radu lekárov a nikdy sa mi to nevrátilo až po 20 rokoch aj to mierne.