Mám dlho dlhooo zvýšené aslo ale nemám nijaké príznaky, žiadne problémy.
Nemáte niekto skúsenosť ?
Autorka, mam skúsenosť...
Tu si môžeš prečítať, nie je to len tak, keďže následky neliecenia môžu byť fatálne.
https://lekar.sk/clanok/co-znamena-zvysena-hlad...
@lienka.7 ok, cca rok pocas ZVS mi robili testy vo vojenskej nemocnici, kde som aj vyse mesiac lezal na internom a hodnoty sa pohybovali stale od cca 1200 do cca 3800 a par krat im vyslo mimo rozsah. Vytery mi robili z kazdej casti tela, nemam mandle, atd.. Nasli jedny ATB na ktore som nemal alergiu a dokazalo velmi malinko ho znizovat, no trebalo by ich brat dlhodobo a znicilo by mi to nielen pecen, ale aj imunitu a dalsie organy, preto to konzilium zamietlo a dali mi len poucenie do zivota comu sa vyhybat... Inak som zdravy bezny reumatik 😁
@luliu ona to napisala trosku prehnane, ale je fakt, ze ked protilatky aslo nemaju proti comu bojovat, tak bojuju pro vlastnemu telu, zrejme tak to myslela. Ja ked mam velmi zvysene aslo, vzdy sa mi to aj kozne prejavi. ... ale u mna je aslo zvysene zrejme prekonanim reumatickej horucky v rannom detstve, odkedy sa mi reuma usidlila v kostiach a som ako chodiaci barometer 😋😁 ... a ako dieta som nemal aslo pod 600...
*2 ročná liečba penicilinom
Aslo je laboratórna hodnota, nelieči sa tak ako v minulosti atb. Lebo by to bol začarovaný kruh. Ak nemáš problémy a ložisko streptok.niekde (mandle, zuby...), tak treba len posilňovať imunitu čo najviac. Ak ložisko je, treba odstrániť. Užívaním atb.stale dookola by si dosiahla opak.
cely zivot ho mam vysoke, az extremne vysoke a neda sa mi koli alergii ani znizit 😁