Dlho zvýšené ASLO

1. jún 2024

Mám dlho dlhooo zvýšené aslo ale nemám nijaké príznaky, žiadne problémy.
Nemáte niekto skúsenosť ?

egonsk
1. jún 2024

cely zivot ho mam vysoke, az extremne vysoke a neda sa mi koli alergii ani znizit 😁

lienka.7
1. jún 2024

@egonsk určite ho nemôžeš mať extrémne vysoké cely život, lebo je to nebezpečné.
A ano, dá sa znížiť, normalne liečbou.

lienka.7
1. jún 2024

Autorka, mam skúsenosť...
Tu si môžeš prečítať, nie je to len tak, keďže následky neliecenia môžu byť fatálne.
https://lekar.sk/clanok/co-znamena-zvysena-hlad...

luliu
1. jún 2024

@lienka.7 nie je to tak ako píšeš. Syn máva vzdy vysoké aslo po chorobe a či berie lieky alebo nie, ma to rovnaký efekt. Takže fatálne to isto nie je

egonsk
1. jún 2024

@lienka.7 ok, cca rok pocas ZVS mi robili testy vo vojenskej nemocnici, kde som aj vyse mesiac lezal na internom a hodnoty sa pohybovali stale od cca 1200 do cca 3800 a par krat im vyslo mimo rozsah. Vytery mi robili z kazdej casti tela, nemam mandle, atd.. Nasli jedny ATB na ktore som nemal alergiu a dokazalo velmi malinko ho znizovat, no trebalo by ich brat dlhodobo a znicilo by mi to nielen pecen, ale aj imunitu a dalsie organy, preto to konzilium zamietlo a dali mi len poucenie do zivota comu sa vyhybat... Inak som zdravy bezny reumatik 😁

egonsk
1. jún 2024

@luliu ona to napisala trosku prehnane, ale je fakt, ze ked protilatky aslo nemaju proti comu bojovat, tak bojuju pro vlastnemu telu, zrejme tak to myslela. Ja ked mam velmi zvysene aslo, vzdy sa mi to aj kozne prejavi. ... ale u mna je aslo zvysene zrejme prekonanim reumatickej horucky v rannom detstve, odkedy sa mi reuma usidlila v kostiach a som ako chodiaci barometer 😋😁 ... a ako dieta som nemal aslo pod 600...

jaga18
1. jún 2024

@lienka.7 Aslo vyše 10 rokov medzi 1200 -2200 bez akýchkoľvek príznakov, opakovane absolvovane všetky odborné vyšetrenia, krčné mandle vonku, ročná liečba penicinilom.... Dr to už ďalej nerieši, vraj sú ľudia, u koho je to proste tak.

jaga18
1. jún 2024

*2 ročná liečba penicilinom

tibor79
2. jún 2024

Aslo je laboratórna hodnota, nelieči sa tak ako v minulosti atb. Lebo by to bol začarovaný kruh. Ak nemáš problémy a ložisko streptok.niekde (mandle, zuby...), tak treba len posilňovať imunitu čo najviac. Ak ložisko je, treba odstrániť. Užívaním atb.stale dookola by si dosiahla opak.