Dobry den dost casto ( kazdy den) mam akoby tahanie,trnutie neviem to opisat (krc to nie je) v lavej ruke a nohe...od lakta dole a od kolena dole. Kedze mam tetaniu moze to byt z toho alebo od chrbtice? Ma niekto skusenost? Ak idem k lekarke s nejakym problemom vzdy ma uz odpise ze to je tetania 😔
To môže byť od chrbtice niečo zablokovane..niekedy máš bloknutu krčnú a strieľa do nohy
Tetania je skôr mravcenie, kŕče, ak neberies MG
ako dlho máte ťažkosti? sclerosis multiplex sa vylúčila?
@bara_borka nikto nic take nespomenul zatial ani :/
Ja neviem asi par mesiacov to pocitujem..obcas je par dni aj tyzden klud a potom zase...vacsinou to je ked mam tazke noci( dcera je cele noci hore)
ste sledovaná u neurológa? mr mozgu bolo? možno to nie je nič závažné, ale asi by som sa slušne spýtala neurológa...
@bara_borka noo naposledy mi robili mr mozgu asi tak 4-5rokov dozadu...vtedy bolo vsetko ok...odvtedy som sa dostala len k obvodbemu ... akoze toto som mavala aj predtym ..asi 10 rokov dozsdu ked mi tetania zacala mr aj ct robene kazdu chvilu bolo...ale teda vzdy to boli obe ruky a noci ...toto je ako keby tahanie ze ma ist ruka aj noha do krca ale nejde...neviem to opisat..vzdy len lava strana..este som si vsimla ze sa to zvyrwzni ked si nedavam D-cko ale neviem ci by to mohlo byt z nedostatku D...musim sa objednat na neuro ale teda to si pockam riadne dlho :(
ak ste už mali robené, tak by som to neriešila. asi naozaj to bude len dekompenzacia vašej choroby tetanie
Lekári sú na to aby sa im verilo! A však trvaj na tom nech ti už predpíše na to niečo! Pochybujem že to bude z chrbtice