Ahojte, ani neviem kde začať. Pred vyše rokom som prvý krát mala nastupiť do práce deň predtým mi zostalo divno zrejme stresy,bojácnosť. Pred prácou som ešte utekala ku doktorke. Divný pocit ktorý som mala mám doteraz ale nebolo to také strašné myslela som si že ak somňa stres opadne prejde mi to no neprechádzalo mi to tak som sa stým naučila žiť zvykla som si na to, dalo sa to pretože som si to nevšímala a nemyslela na to no ale ak som na to myslela bolo to strašné :(. 2 septembra tohoto roku jak som bola na prestávke s roboty znovu divný pocit ale teraz je to ešte raz také horšie. Viem že dosť presedím pri pc že by to mohlo byť krčnou chrbticou? Robím za pokladňou celý deň + doma za pc možno len stuhnuté alebo pricviknuté svaly no neviem naisto. Bola som u doktorky ktorá ma poslala na očné že či sú to neni tlaky na očiach no neboli. Hlava ani oči ma nebolia. Doktorka mi dala lieky Guajacuran ( pomáha pri úzkosti,nervozite, uvoľňuje svalové napätie) a druhé mi dala Neurol (pôsobí proti zvýšenému duševnému napätiu, proti strachu, úzkosti,depresiam a celkovo upokojuje). Je pravda že som dosť stresujúci človek ale tieto tabletky mi zatiaľ vôbec nezaberajú. Už takto nechcem žiť a dosť ma to v práci obmedzuje :((( má niekto tiež takýto problém? Neviete mi poradiť čo mám ešte robiť? ďakujem za všetky dobre rady.
Nemôžem dobre zaostriť ani predmety,sem tam mi príde nevoľno alebo tlaky na hrudníku.Strašne divno sa mi pozerá, nemám dôvod sa ani usmievať ani chuť žiť :((((
Mala som nieco podobne. Diagnostikovali mi tetaniu ( viac o chorobe vygoogli). Mala som stavy ako opisujes plus nejake busenie srdca k tomu, prip. Trpnutie hlavy. pomaha na to magnezium a dychacie techniky. Ked tento stav pride, treba predychat a nepodliehat panike. Ja som sa vzdy hrozne vystresovala ked prisiel raky zavrat a to celu situaciu len zhorsilo. Skus to magnezium a uvidis. Ja si davam sumive, ale mozes aj v tabletkach. To co ti predpisal doktorka je skor na panicku poruchu ( vid google). V tomto som sa ja tiez dost nasla. No alenestresuj ked sa ti toci hlava a bojis sa ze odpadnes, no nie?
Inak tlak mas ok? Aj to by mohol byt problem neostreho videnia a zavratov.
zabudla som napísať, tlak mi merala doktorka 2x a ten bol v poriadku preto to nechápem tlak je v poriadku, tlak v očiach nemám a problém mám stále, a moc krát ďakujem skúsim si kúpiť ten magnesium a samozrejme pozriem to aj na nete, čo si písala o tom srdci tak aj to mávam. Niekedy mávam aj šumenie v ušiach ale to len ako kedy.
tak sa vypytaj rovno na MRI alebo CT, toto je riesenie ako u blbych, ludia dajte si so sebou robit to,na co mate narok,kedze mate poistenie. Tu poistovnu tych 600eur za Vase MRI hlavy naozaj nezabije, ved to mozno potrebujete iba raz za zivot. Mojej kamoske zabili v nemocke otca,lebo ho neodoslali na CT, pritom ich o to ona aj s bratom ziadali. Ked sa po 3 dnoch uvedomi tak bolo neskoro. Lebo taketo veci mozu robit aj cysty v hlave,ze pocit tlaku v ociach, zmeny videnia, sumenia,ci piskania v usiach.
skusinterné,tam dávaju taký prístroj na 24alebo 48hodín na telo ,ktorý sleduje stav srdca,mne na takýto stav odporučil jeden doktor obyčajný kinedril a pila som miticku minerálku,skus možno pomôže
@zuzulienuska mna tiez trapia podobne zavraty,akoby trpnutie v krku a zadnej casti hlavy,nauzea....masaz krc. a hrud.chrbtice vzdy trochu pomoze,ale v poslednej dobe len na par dni
@zuzulienuska mna napada iba chrbtica, ja mam toto cca 4 roky, behala som kade tade od interneho, neurologie, dokonca som sa nechala aj hospializovat, ze uz to neprezijem a nech daco robit a nic nezistili iba nejake mierne hormonalne zmeny z krvy, tlak ok, oci ok, krv ok...a nakoniec som skoncila na reumatologii a je to chrbtica (a to ma neurologicka odpinkala, ze chrbat boli kazdeho, to nic nie je... a mam plavat a nevymyslat, vobec neriesila ze idem odpadnut kazdu chvilu, pisti mi v usiach.. neskor sa pridruzilo trpnutie ruk/noh atd). Takze nezufaj, treba sa ist dat vysetrit.. ak mas vsetky bezne veci ok (cukor, tlak...), tak sa daj poslat na rtg chrbtice - hrudnej a krcnej)
@zuzulienuska vyšetrenie na ušnom si žiadaj. Môžeš mať vestibulárny syndróm (porucha rovnováhy v uchu). Ja som si ním prešla a ako kontrolné vyšetrenia mi boli robené CT hlavy a magnetická rezonancia hlavy. Nenechaj to tak.
neurol sa predpisuje pri psychických problémoch. Možu to byť aj depresie. nemáš problémy so spánkom? Zaspávaš hneď? Neustály pocit na odpadnutie mávam aj ja a je to na ..... Skús relaxačné cvičenia, resp. psychologičku.
nemám problémy so spánkom ja zaspím ihneď, tým to nie je, nechápem prečo mi tie lieky dala ale tak doužívam ích i keď nezaberajú :(
@zuzulienuska ahoj, ja mám panickú poruchu. skús pozrieť na nete, či tie príznaky nesedia aj na teba. berú sa antidepresíva pri tom. teda ak budeš mať všetky vyšetrenia negatívne, tak to bude psychického rázu.
no daj si predpisat alventu ,budes mat po probleme staci 75mg
@piacere ahoj mozem sa spytat ako prebieha vestibularne vysetrenie?a CT mozgu aj tam si bola?
@janula2511 na ušnom ma poslala na audiogram a tam mi zistili veľké poškodenie na pravom uchu. To len počúvaš vysoké a nízke tóny v zvukotesnej komore a tlačíš tlačídlo, či ich počuješ.... lekárka z toho urobí graf a vidí, či je alebo nie je poškodené ucho. Hneď si ma nechali na oddelení na 7 dní na silné antibiotikové infúzie.
CT mozgu som absolvovala ešte v čase prvých vyšetrení, keď nevedeli, čo mi je.... vtedy mi lekár na príjme (doniesla ma záchranka, lebo som bola dehydrovaná a pri postavení z postele som letela do strany, ja som nevedela už vôbec udržať rovnováhu a v kuse som vracala....) povedal, že v tej hlave niečo musí byť, keď chodím tak ako "chodím".... CT bolo negatívne.
Z ušného ma potom ešte pre istotu poslali aj na magnetickú rezonanciu hlavy... tiež negatívne.
Mne už po prvých cca dvoch-troch infúziach na ušnom bolo lepšie. Potom som ešte cca pol roka brala lieky - betaserc na tlmenie príznakov - točenie hlavy, závraty, zvracanie... potom som vysadila, lebo som ostala tehotná a odvtedy (už je to 6 rokov) neberiem lieky a nemám problémy... akurát u mňa začína obojstranná percepčná strata sluchu (mám to aktuálne na pár percent... na pravom - zasiahnutom uchu vestibulárnym syndrómom mám viac percent...).
@piacere a CT vysetrenie ako prebieha?ja som este nikdy nebola
@janula2511 iba lezis 🙂 na rozdiel od magnetickej to nevydava ziadne zvuky
@piacere a pichnu mi do zili kontrasnu latku?
@janula2511 nie
@janula2511 podľa toho čo vyšetrujú,niekedy sa robí len nativne a keď sa lekárovi niečo nezdá tak sa podá kontrastná látka.
@ivia25 hlavu.
@janula2511 CT mozgu sa robí natívne ,ale aj s kontrastnou látkou.Napichnú ti žilu-dajú ti chiraflexku a podajú kontrastnú látku.Ak si na niečo alergická!!! musí to byť napísané v žiadanke čo ti vypísal neurolog.CT prístroj je trošku hlučný,ale dá sa to vydržať.Držím ti palce ,nech ti to dobre dopadne 🙂 Želám celej rodinke príjemný večer 😉 😉
@zuzulienuska chcela by som sa spýtať ako ste potom dopadli a či sa prišlo na to, z čoho ste to mali.Tiež mám niečo podobné. Ďakujem
@ivia25 chiraflexka to je ta ihla do zila nie?takze to len s kontrastnov latkov robia mozog ze?a s CT sa da zistit ze mi tak nepracuje vnutorne ucho nevies nahodov?
@martina2005 ja som to už potom neriešila bola som u doktorky pred vyše rokom a nezistili mi nič, keď na to nemyslím dá sa s tým žiť ale ak si na to spomeniem je mi na nič asi to už budem mať do konca života :( Magnézium ako mi tu písali užívam ale to mi nezaberá. Neviem či to nie je s tým že som veľmi stresujúca osoba a všetko ma hneď dokáže vynervovať. Ale ja som taká stále no tieto pocity mám už pomaly aj 2 roky. Neviem či to už nejako vyriešim. ☹
@zuzulienuska to ma teda mrzí. U mňa to už tiež trvá rok, tiež nič nezistili, sem tam vyšší tlak. Mne Mg mám pocit trochu zabralo. Mám horšie aj lepšie dni, ale je to takto na nič. Ja taktiež stresujem, ale aj predtým som a nebolo to takéto. Ja verím že to raz prejde a držím palce aj tebe, lebo je to hrozné 😀
@martina2005 aj mna to uz vyse roka trapi.tiez chodim po lekaroch.a tlak mam niekedy zvyseny.a beries nieco na tlak?ja som vcera zacala rehabilitacie tak uvidime.a ty jak sa citis?
@janula2511 odkedy som začala chodiť po lekároch dali mi na tlak liek nebilet, to je aj proti búšeniu srdca a vysoký tep. Tiež som v lete absolvovala rehabilitáciu, lebo v rámci vyšetrení som bola na rontgene chrbtice,mám výrastky na krčnej aj skoliózu. Rehabilitácia bola OK, tá Ti môže len pomôcť. Mne sa to už vidí či to nie je z psychiky tieto stavy?
@martina2005 nebilet beriem aj ja.a aky mavav tlak?ale z tlaku to ja asy nemam.lebo ked mam normalny tlak aj vtedy mam tie stavy.a ta skolioza to je aka choroba?to je nieco schrbticov nie?a psychika to aj ja mam pocit ze tam zohrava.lebo uz som vynervovana z maleho.je velmi zivy a histericky.
Predtým som bola 3 roky doma a tiež som presedela pri pc no toto som nikdy v živote nemala :(. Netočí sa mi doslovne hlava ale sem tam ma chytí závrat. Divný pocit v hlave môžem prirovnať ako keby som si dala silné dioptrické okuliare a potom dala dolu, ako na vlnách keby som bola alebo keby som bola v podnapitom stave je mi s toho na nič.