Ahojte, asi 5 dni do zadu sa mi zrobili take cudne vyrazky a flaky, nesvrbi to ani nestipe.. Co to moze byt ? Tie mensie su vypukle a tie vacsie rovne.. zacali sa robit pod pazuchou a preslo to na celu s jednu stranu brucha a hrudnika a zacalo sa mi to robit asi 2 dni do zadu na vnutornych stehnach.
Majú tie veľké fľaky také biele mini supinky? Poprípade sú po horúcej sprche ešte viac vidieť? Vyzerá to na candidu. Aj mňa to už dllllho trápi a presne takto to vyzerá
este mi napadlo, že som zacala kurz plavania so synom a o asi 3 dni sa mi to objavilo.. neviem ci to moze byt tym..
Podla mna je to plesen, ktoru si mohla chytit na plavarni.
@jarca1111 ja mám zlú zivotospravu a v podstate sa mi premnozila candida v tele (kvasinky sa v tráviacom trakte nachádzajú prirodzene,ale mne sa to proste zvýšilo) a prejavuje sa mi to na koži. Kúp si krém alebo sprej candibene a po každej sprche si to natri 🙃 je dobre si dávať aj také tie "sirupy" na úpravu črevnej mikroflóry. Napr mne pomáha hilak
@jarca1111 ešte by som dodala,že ono to pár natretiach začne ustupovať,ale natieraj si to aj tak. A treba zmeniť životosprávu. Skús si pozrieť nejaké diskusie na tému protiplesnova "dieťa". Základ je ten,že cukry v akejkoľvek forme (ovocie,cukor ako taký,škroby,...) živia candidu a v tele
@anitka_4 ja tomu nechapem, do nedavna som doslova zrala vsetko a problem som nemala a cca pred mesiacom a pol som presla na upravenu stravu, vela zeleniny, ovocia, ziadne pecivo iba sem tam spaldove alebo celozrne, ziadne sladkosti a ked tak si dam proteinovu tycinku bez cukru alebo len stopami cukru... nepouzivam ani med, cukor.. seeeem tam si dam javorovy syrup napr do ovsenych vlociek..ach jaj :(
ahojte, pomohol mi krem candibene.. zrejme to bola plesen
@jarca1111 Baby, ja som mala podobne vyrazky, ale u mna to bola rosea. https://cs.wikipedia.org/wiki/Pityriasis_rosea