Divná bolesť na ľavej strane brucha. Čo by to mohlo byť?

1. apr 2022

Prosím vás, neviete niekto, čo by to mohlo byť? Je to pocit takého tlaku..omíňania pod ľavým rebrom. K doktorke na preventívnu idem začiatkom mája, tak sa jej na to určite spýtam, ale zatiaľ by ma zaujimalo, či to náhodou nemal niekto tiež 🙈🙈

ildiko36
1. apr 2022

Pod ľavým rebrom maš slezinu, nespadla si ,že si to mohla udrieť?Pri údere zvykne byť dvojdoba ruptura sleziny, zakrvácanie do vaku, Inak kus nižšie už nemáš nič len črevo, v pripade máš problemy zo stolicou, s nafukovanim alebo ine príznaky?

autor
1. apr 2022

@ildiko36 práveže nič z toho nemám a neudrela som sa. Preto nechápem, z čoho to môže byť. Ešte ma napadlo, že by to mohlo byť z chrbtice?

kittykat22
1. apr 2022

mala som a vysiel mi vysoky cholesterol v krvnych testoch. Ked som presla na lepsiu spravu - viac zeleniny a ovocia v nej, tak to prestalo. Je dost mozne, ze to bude nejaka banalita ako u mna.

autor
1. apr 2022

@kittykat22 dúfam, že to bude nejaká banalita. Doktorka mi bude brať aj krv, tak som zvedavá na svoje výsledky

heln
2. apr 2022

ahoj, ja mam bolesti pod lavym rebrom.
obvodna mi najskor urobila rozbor krvi, ktory bol v poriadku, potom ma poslala na sono brucha, slezinu, pankreas, oblicky vylucili, vraj v poriadku,
v maji idem na gastro moze to byt tenke crevo - dvanastornik, alebo nejaky klk alebo polyp na hrubom creve. som zvedava ci mi nieco zistia. ze vraj to moze byt aj z chrbtice. mna to napriklad niekede skoro ani neboli oba obcas za den, niekedy ma to boli cely den.
mas aj nejake ine priznaky? hnacky, skrkvanie v bruchu? boli ta to kedy, pred jedlom, po jedle, hocikedy?

autor
2. apr 2022

@heln ahoj. Nemám žiadne iné príznaky, väčšinou to cítim párkrát za deň na pár minút a potom nič. Posledné dva dni to bolelo trochu viac, hlavne ráno. Dnes to ale vôbec necítim. Vyzerá to, že sme na tom podobne :D

zoja34
2. apr 2022

Ahoj ja som mala zväčšenú srdcovú tepnu mne tam ako keby “bilo srdce” áno v bruchu a to pár krát denne , poslali ma nakoniec na chirurgiu a tam mi doktor povedal , vždy keď vás boli brucho okrem menštruácie musíte ísť k lekárovi , brucho vás nemá čo bolieť

drmelka
2. apr 2022

Ahojky,,no moze ro byt vselico.....mozu to byt creva,zaludok a dokonca aj chrbtica....a to by som dala do pozornosti. Ja sama mam ulceroznu kolitidu....ak ma boli vlavo vacsinou viem,ze je to hrube crevo....tam staci hned nasadit bezzvyskovu dietku a uvidia,ci Ti to pomoze....lenze ja som tento problem mala na pravej strane a ver,ci never....pobehala som vsetko....moja gastroska ma dokladne vysetrila....krv,kalprotektin,sono,dokonca aj CT brucha....vaetko bolo ok....a nakoniec aom zistila,ze to mam aai od chrbtice a vzdy ked ma to zacalo boliet....dala som ai cviky na chrbat....niekolko dni a polavilo....ak Ti nepomaha zmena stravy,bezne lieky,treba urobit vyaetrenia....stolica....ci nemas zapal v hrubom creve...gastrofibroakopia....krv a sono....nasad probiotika....ale hlavne....nestresuj sa!!!! To je najviac,co Ti moze ublizit....chod sa prejst,prexitaj knihu,pusti si hudbu.....

autor
3. apr 2022

Ďakujem vám za rady 🙂

natty0987
18. okt 2023

Ahoj ja mám podobný problém a asi to bude tou chrbticou lebo ja som riešila najprv chrbticu a až potom na to začalo bolieť v ľavom boku taka tupa bolesť ktora ako vravíš boli niekoľko minút potom prejde jeden deň dobre a za dva dni zas trošku viacej a stále dokola

natty0987
18. okt 2023

@zoja34 Ahoj a aké si mala ešte priznaky lebo ja som mala aj zvýšený tep a srdce mi vyšlo z ničoho nič mala si to podobné?

lissiak
23. feb 2024

@heln
@natty0987 ahojte, viem, ze to je uz davno, ale co vam nakoniec zistili? bolo to z chrbtice? ci vam prisli na nieco ine?

natty0987
18. mar 2024

@lissiak ani ja som to mala z chrbtice mne nato pomohli cvičenia a masáže tiež beriem magnoslov