Divertikuly

biibiana
15. apr 2023

Ahoj. Tie ktore to mate diagnostikovane, moze sa povazovat za zapalaleny divertikul aj pocit tlaku, pnutia alebo taka tupa no obcas aj bodava bolest v creve? Mam ich diagnostikovane 2 roky. Posledny tyzden som si nedavala pozor na stravu a boli ma to na jednom konkretnom mieste. No zapal som uz mala, vtedy som mala teploty a ovela vacsie bolesti. Ako to mavate vy? Myslite, ze je to len podrazdene alebo sa ist s tym radsej ukazat? :-/ Dik.

volterra
15. apr 2023

@biibiana môže byť len podráždený divertikul a preto radšej teraz aspoň deň-dva len tekutú stravu, potom deň- dva kasovitu, hlavne nedrazdivu a veľa veľa tekutín. Aby sa to neprehuplo do ťažšieho zápalu. Mne sa veľmi osvedčil v poslednej dobe 2x denne repikovy čaj, keď cítim nejaké pobolievanie ( ale ozaj len také slabšie pobolievanie) a hlavne sa mi po ňom upravilo nadúvanie, čo mňa enormne bolievalo.

biibiana
autor
15. apr 2023

@volterra ano? Ok dakujem za info ten repik je dobry napad idem si hned urobit. Dala som si dnes taku light stravu a zda sa mi, ze je to lepsie. Ako dlho to uz mas? Mala si aj zapaly ktore vyzadovali atb. ? Nebodaj operaciu?