Dobry den! presne pred rokom mi diagnostikovali divertikulitidu, koncom roka som uz bola v poriadku, no uz treti den ma boli komplet cela lava strana a mam miernu teplotu. Chcem sa opytat, moze sa crevo opat tak rychlo zapalit a uz niekomu praskol divertikul? aka je to bolest?
Kolegyna s tym teraz bojuje. Zatial odmieta operaciu, robi vsetko preto aby sa nevrátil zapal. Ma uplnu dietu, žiaden alkohol, proste dost velke obmedzenia. Schudla 18kg, ale citi sa fajn. Uz si zvykla.
Moja mamina to mala tiež. 3x sa jej zopakovalo bola v nemocnici na ATB a nakoniec si to dala operovať. Vybrali jej 40cm čreva. Odvtedy ma problémy so stolicou.
@simonka32 aj ja už 3 roky trpím diverkulitídou. Dosť často beriem ATB na črevá - Normix. Bola som už 2x aj v nemocnici. To čo popisuješ má určite súvis s diverkulitídou. Treba ísť ihneď ku gastroentrológovi, ak sa ti zdá, že je to veľmi akútne, tak na centrálny príjem do nemocnice, kde ti urobia všetky potrebné vyšetrenia. S tým nie je žiadna sranda.
vcera ma to velmi bolelo a mala som teplotu, dnes ma sice boli cele brucho, mam pocit, ako by mi napuchlo, ale teplotu uz nemam, tak som k lekarke nesla
Asi ta nepotesim. Moze. Moja mama zije s touto diagnozou roky a atb kvoli vracajucemu zapalu berie aj 4x rocne. Lenze ona odmieta ist na operaciu. Zas kolegyna, ktora tym tiez trpela, skoncila na operacnom stole, odrezali jej pomerne velky kus postihnuteho creva, no odvtedy ma pokoj.