Dobrý deň. Ma niekto skúsenosť s týmto ochorením?
Moja mamina to mala a aj starká. Kľudne sa môžeš opýtať.
Moju maminu na to operovali. Vzali jej 50 cm čreva. Starká našťastie tak nedopadla. Tak si iba polezala v nemocnici. Mama neje napr. Šupky z paradajok ani napr hrozno lebo tie šupky a kôstky sa môžu dostať do tých vydut na čreve a je hneď zápal. Ešte neje kukuricu.
@nanulik všeobecne...co nekonzumujem ja...coma tak teraznapadne..pekarenske výrobky kysnute, kolaciky z pekarne, kávu, zemiaky vo veľmi obmedzenom množstve, mak, kokos,ovocie a zeleninu v ktorom sú zrniečka, šupky z ovocia, proste všetko "drobné" co sa ukladá v tých jamkach v čreve. Samozrejme stres a lieky sa snažiť co najviac vylúčiť. Samozrejme ze za tie roky som to porušila som tam. Ale snažím sa minimálne zhresit.
Ahoj. Aj ja to mam.
@nanulik Ja mám mnohopočetné divertikuly dokopy som ich pred 3rokmi mala diagnostikovanie okolo 15 :-/ Ja sa nijako extra v strave neobmedzujem. Viem, že to nie je správne, ale ja som človek,k torý žije na zelenine a strukovinach. Jedine co som zrušila sú orechy, mak, kokos a všetko celozrnné pečivo. Kašu z ovsených vlociek si pomixujem ta je na črevo liečivá. Niekedy cítim začínajúci zápal a dosť mi vtedy lebo, to si dám 3 dní fakt ze brutál diétu. Idem teraz piť aloe vera stavu vraj to tiež pekne pomáha.
@nanulik daj si to do lupy v hladaciku a je tam dost toho popisaneho co sme prispievali s touto chorobou.