Divertikulitída

nanulik
29. nov 2024

Dobrý deň. Ma niekto skúsenosť s týmto ochorením?

zojazoja
29. nov 2024

@nanulik daj si to do lupy v hladaciku a je tam dost toho popisaneho co sme prispievali s touto chorobou.

zuzka565
29. nov 2024

Moja mamina to mala a aj starká. Kľudne sa môžeš opýtať.

3009
29. nov 2024

@nanulik pýtaj sa čo chceš vedieť konkrétne.

nanulik
autor
29. nov 2024

@zojazoja praveze mi z nejako, mne neznámeho dôvodu nič nenaslo... Skúsim vyhľadať cez PC.

nanulik
autor
29. nov 2024

@3009
@zuzka565
Ďakujem. Diagnostikovali to mužovi. Práve je druhý deň na infuzkach. Vraj mu dajú zoznam potravín. Ale rada by som vedela co nad čaká, resp. na co sa mame pripraviť

zojazoja
29. nov 2024

@nanulik mne našlo. Ale na PC som bola. No čaká vás úprava stravy. Dlhodobá. Ale nič hrozné to nie je. Ja to mám treti rok a neopakovali sa mi už viac bolesti. Úplne som si zvykla.

nanulik
autor
29. nov 2024

@zojazoja môžem poprosiť co je vhodné a co nie?

zojazoja
30. nov 2024
zuzka565
30. nov 2024

Moju maminu na to operovali. Vzali jej 50 cm čreva. Starká našťastie tak nedopadla. Tak si iba polezala v nemocnici. Mama neje napr. Šupky z paradajok ani napr hrozno lebo tie šupky a kôstky sa môžu dostať do tých vydut na čreve a je hneď zápal. Ešte neje kukuricu.

zojazoja
30. nov 2024

@nanulik všeobecne...co nekonzumujem ja...coma tak teraznapadne..pekarenske výrobky kysnute, kolaciky z pekarne, kávu, zemiaky vo veľmi obmedzenom množstve, mak, kokos,ovocie a zeleninu v ktorom sú zrniečka, šupky z ovocia, proste všetko "drobné" co sa ukladá v tých jamkach v čreve. Samozrejme stres a lieky sa snažiť co najviac vylúčiť. Samozrejme ze za tie roky som to porušila som tam. Ale snažím sa minimálne zhresit.

zojazoja
30. nov 2024

@nanulik ďalej mam vylúčené: bublinkové nápoje a kadejaké kupované malinovky, sladkosti keksíky z obchodu. Vyzerá to hrôzostrašné, ale je mi lepšie a je to už životný štýl, na ktorý som si zvykla.

biibiana
30. nov 2024

Ahoj. Aj ja to mam.

nanulik
autor
30. nov 2024

@zojazoja ďakujem. Určite neuškodí keď celá rodina prejdeme na zdravšie stravovanie

Pečivo sa aké môže?

zojazoja
30. nov 2024

@nanulik zo začiatku pečivo nie čerstvé.my ale doma.celkovo moc toho pečiva nezjeme. Väčšinou kvaskovy chleba kupujem.a hlavne nekupujem rôzne rozky s tými zrnieckami

biibiana
30. nov 2024

@nanulik Ja mám mnohopočetné divertikuly dokopy som ich pred 3rokmi mala diagnostikovanie okolo 15 :-/ Ja sa nijako extra v strave neobmedzujem. Viem, že to nie je správne, ale ja som človek,k torý žije na zelenine a strukovinach. Jedine co som zrušila sú orechy, mak, kokos a všetko celozrnné pečivo. Kašu z ovsených vlociek si pomixujem ta je na črevo liečivá. Niekedy cítim začínajúci zápal a dosť mi vtedy lebo, to si dám 3 dní fakt ze brutál diétu. Idem teraz piť aloe vera stavu vraj to tiež pekne pomáha.