Ahojte. Mate niektorá radu čím toto divé mäso vysušiť? Chodila som na podologiu, dávam si pravidelne novú tampónadu akurát som mala s týmto prstom nehodu a zase sa mi tam divé mäso vytvorilo ako sa nechet zalomil. Na chiru veľmi nechcem rezať nakoľko som tehotná a ani mi to nebolo odporúčané. menenie tampónady doteraz zaberalo ale teraz je to také mokvavejsie. Vždy keď vyberiem z čižmy tak je to zakrvácané. Videla som tu odporúčania na tyčinku lapis. Môže sa to aj na takéto niečo? Vie mi niekto poradiť? Ďakujem 🙏
Utekaj k lekárovi, toto sama nevyriešiš. Zápal je oveľa nebezpečnejší ako nejaké rezanie.
Chirurgiu som už riešila s viac lekármi že nie je pre mňa dobrý nápad nakoľko som aj dia. Riešila som podologiu, tam pravidelne menenie tampónady, ktorú si už mením sama doteraz a všetko sa mi pekne zahojilo (mala som to na oboch z každej strany)
Akurát som nepekne s týmto prstom zakopla, nechet sa zalomil, nevšimla som si ze časť sa zapichla do mäsa a odvtedy tam mam toto. Tamponadu mením ďalej a trochu sa to pomaly lepší ale chcela som vysušenie skúsiť niečím urýchliť.
@mimsdop no treba ti ho dať dokopy a potom možno ísť aj k dobrej pedikerke, nech ho opravy. Skús si vkladať vaticku namocenu v dezinfekčnom roztoku aj po necht nech ho trosku nadvihne. Mne pomohlo len toto, po chir zákroku sa mi to vrátilo, k pedikerke nemam odvahu ísť asi by som jej zuby vykopla taká som citlivá na nohy.
Vkladala som si možno aj pol roka kým sa mi to opravilo. Teraz sú síce tvarom kadejaké ale už sa mi to nerobí. Plus asi máš úzke čižmy tak skus vymeniť topánky.
@mimsdop s týmto si už dávno mala byt má chire. Zápal narobí sarapatu a je nebezpečný aj pre bábätko