Divé mäso na prste

mimsdop
20. feb 2024

Ahojte. Mate niektorá radu čím toto divé mäso vysušiť? Chodila som na podologiu, dávam si pravidelne novú tampónadu akurát som mala s týmto prstom nehodu a zase sa mi tam divé mäso vytvorilo ako sa nechet zalomil. Na chiru veľmi nechcem rezať nakoľko som tehotná a ani mi to nebolo odporúčané. menenie tampónady doteraz zaberalo ale teraz je to také mokvavejsie. Vždy keď vyberiem z čižmy tak je to zakrvácané. Videla som tu odporúčania na tyčinku lapis. Môže sa to aj na takéto niečo? Vie mi niekto poradiť? Ďakujem 🙏

pribinak
20. feb 2024

@mimsdop s týmto si už dávno mala byt má chire. Zápal narobí sarapatu a je nebezpečný aj pre bábätko

rurutiax
20. feb 2024

Utekaj k lekárovi, toto sama nevyriešiš. Zápal je oveľa nebezpečnejší ako nejaké rezanie.

mimsdop
autor
20. feb 2024

Chirurgiu som už riešila s viac lekármi že nie je pre mňa dobrý nápad nakoľko som aj dia. Riešila som podologiu, tam pravidelne menenie tampónady, ktorú si už mením sama doteraz a všetko sa mi pekne zahojilo (mala som to na oboch z každej strany)
Akurát som nepekne s týmto prstom zakopla, nechet sa zalomil, nevšimla som si ze časť sa zapichla do mäsa a odvtedy tam mam toto. Tamponadu mením ďalej a trochu sa to pomaly lepší ale chcela som vysušenie skúsiť niečím urýchliť.

rurutiax
20. feb 2024

@mimsdop Tú zapichnutú časť treba odstrániť, inak sa ti to nezahojí.

miska143
20. feb 2024

@mimsdop vysúšat treba betadinim,my sme mali stým tiež priblém a pri akomkoľvek užzačínajucom zapale na nechte davat betadin,tiez nam to odporuciki na pedikure.

pribinak
20. feb 2024

@mimsdop práve keď si DIA, tak si už dávno mala sedieť na chire. Diabetikom sa rany a infekcie či zápaly liečia oveľa dlhšie ako zdravym ľuďom

Ale si dospela. Rob čo chceš, ale pamätaj si, že si zodpovedna aj za bábätko

miska143
20. feb 2024

@miska143 betadinom

mimsdop
autor
20. feb 2024

@miska143 ďakujem pekne 🙂

mimsdop
autor
20. feb 2024

@pribinak Myslím si že dia mam dosť dlho na to aby som vedela ako dlho sa mi rany hoja 🙂 a lekári tiež vedia prečo mi chiru neodporúčali.

pribinak
20. feb 2024

@mimsdop Hm, tak si teda pestuj divé mäso

bibina32
21. feb 2024

@mimsdop kolegyňa si dávala bielu ľaliu namočenú v liehu, jej to pekne vysušilo.

sisa0818
13. dec 2024

@mimsdop ahoj ako to dopadlo

mimsdop
autor
14. dec 2024

@sisa0818 ten lapis to pekne vypálil 🙂

3petka
14. dec 2024

@mimsdop no treba ti ho dať dokopy a potom možno ísť aj k dobrej pedikerke, nech ho opravy. Skús si vkladať vaticku namocenu v dezinfekčnom roztoku aj po necht nech ho trosku nadvihne. Mne pomohlo len toto, po chir zákroku sa mi to vrátilo, k pedikerke nemam odvahu ísť asi by som jej zuby vykopla taká som citlivá na nohy.
Vkladala som si možno aj pol roka kým sa mi to opravilo. Teraz sú síce tvarom kadejaké ale už sa mi to nerobí. Plus asi máš úzke čižmy tak skus vymeniť topánky.

terry658
14. dec 2024

@mimsdop dcéra mala toto pred týždňom. Treba vystihať ten nechcet čo ke zlomený,potom nato kvapnúť tea tree a prelepiť leukoplastom. Za pár dni sa to upraví. Ošetrujem jej to takto už roky a vzdy to dobre dopadne.

sisa0818
14. dec 2024

@mimsdop ďakujem ja som riešila uz 3x u podologicky mi zo vypalovala .. ale už tam viac nejdem nechala som tam 160 za týždeň , idem k pedikérke a mám tam ešte asi troska tak snáď to lapis