Divé mäso na palci na nohe

amelie123
27. feb 2014

Pár mesiacov po pôrode som začala mať problém so zarastajúcim nechtom. Bola som u kožnej a ona mi to vyliečila. Ostalo mi tam však divé mäso. Mám ho na oboch stranách palca. Už tam nie je zápal, hnis, ani to nebolí. Len to nedobre vyzerá. Ale odstrániť mi to vraj môže iba chirurg vyrezaním. Znie to desivo, v živote som nebola nič rezať... Nie je tu niekto kto má s takýmto niečím skúsenosť? Ako to prebieha a čo mám od toho čakať? vďaka.

siska53
27. feb 2014

@amelie123 mne sa asi take daco vyhodilo pocas tehu s malym. Nic nepomahalo. Nechceli mi to riesit,lebo najskor som bola tehotna,potom som dojcila.mala som to na prostredniku na,ruke a ma to obmedzovalo v manipulacii s malym,lebo stale som,mala mokre ruky,len mne to aj krvacalo dakedy. Uz som,ich uprosila,lenze zachytil sa mi o to leukoplast a nechtiac som,si to strhla. Krv vsade,ale vydenzifikovala som si to,zahojilo sa a bolo.
neviem,ci mas to,co som,mala ja,ale predpokladam,ze ti to lokalne umrtvia. Raz mi sili hlbsiu rano po porezani sa a citila som,len nebolestive zasklby.
ja sa takych veci nebojim,mam za sebou i operacie v narkoze celkovej,plus dve sekcie v lokalnej.
tak sa neboj.

papulkaa1978
27. feb 2014

@amelie123 ahoj 🙂 ja som to mala a ze vraj preto lebo som sa na porodnici naboso sprchovala... divne..no boli to ako slak.. dlho som s tym bojovala az kym mojmu muzovy nerupli nervy a hned som bola na chyrurgii ale tu v kk mi to lekar len postriekal nejakym sprejom a jednoducho vyrezal.. otras..kricala som ako mala.. tak som mu vynadala ze ma asi bolo pocut vsade 🙂 ale uznaj bez umrtvenia ked to bolelo na dotyk.. potom sme vybavili lekara v ke a poviem ti pichol mi injekciu do prsta z oboch stran,nebolelo len taky tlak to bol ..no a po chvili uz rezal ale mne to neukazali 🙂 chodila som na previaz asi 3x a potom po mesiaci kontrola a od vtedy parada... uz nikdy sa to nezopakovalo a je to uz 15r..ak ti mouem poradit chod s tym cim skor.mne povedal ze som prisla v poslednej chvili,ze by mi museli vziat prst keby som este cakala... neni to sranda.dufam ze som ta nevylakala.fakt to stoji za to ist a netrpiet

darina1952
27. feb 2014

@amelie123 ahoj, neviem z ktorej časti KE si, ale v poliklinike Sever robí v chirurgickej ambulancii MUDr. Rosa - veľmi milý. Stačí ak budeš mať výmenný lístok od svojej obvodnej Dr.
Určite by si mala ísť aspoň na konzultáciu - nech sa na to pozrie a navrhne riešenie... 😉

ivet1371
27. feb 2014

kočky neviem či je to čo aj ja som mala na ruke ale tiež mi tam trčalo ako meso a v tom krv a bolelo to strašne.k doktorke som nemohla ist skušala som všeličo aloe,betadine a nakoniec mi pomohla alpa držala som si namočenu alpu .bolelo tak strašne až tak ma šklbalo ale po dvoch dnoch mi to skoro až zčernalo a odpadlo.po dalšich asi 2-3 dnoch celkom sa stratilo

rika1968
17. sep 2014

Prvý pôrod som mala v roku 1991. Už na pôrodnici po pôrode sa mi veľký palec na nohe zapálil. Neriešila som, mala som iné povinnosti. Už doma asi po pár týždni som si všimla, že mi tam niečo rastie. Moja mama mi hned povedala, že je to "divé mäso" a to sa len chirurgicky dá odstrániť. Totiž ona to tiež mala viackrát a preto pravdepodobne to máme v génoch. Mne vtedy rôznych intervaloch asi 12x zobrali necht. Na chirurgiu som už chodila ako domov. Potom už ani neviem ako, ale nerástol. Druhý pôrod som mala v roku 2013 a to sa všetko zopakuje a aj dodnes trvá, no Boh vie dokedy. Nikdy som nemala zarastajúcí necht a to som aj chirurgom vysvetlovala. Všetko možné som vyskúšala, ale nič, mne osobne nič nepomohol len skalpel. Takže zhruba také sú moje skúsenosti.

sommodrykonik
12. dec 2015

Dobrý Deň ja som to mala na ľavej nohe na prste chodila som tiež na kožné prvý raz my to dobre vyliečila ale neskôr sa my to vrátilo bola som objednaná na chirurgii ale keď sa to zlepšilo tak ma mama odhlásila ale keď sa to neskôr vrátilo objednali ma znova to je jednodňová operácia v utorok som bola si po antibiotiká a vo štvrtok som bola objednaná trocha som sa bala čo to bude ale mala som aj dobreho dochtora do som sa vyzula lahla si a rozprával sa so mnou ....... 🙂 zatiaľ v pohode potom my pichol inekciu na umrtvenie ta dost bolela musela som zatat az zuby ..... 😀 potom chvilu počkal kym zaučinkuje a začal úplne som nič necítila ..... ani bolesti som dake nemala iba prvu noc som trocha sa budila ale inak nič tak nemusíte sa ničo bať inač mam 14 rokov

adka1157576
16. feb 2016

Ahojte, potrebujem len radu
Mam asi dive maso na obidvoch palcoch na nohe ,bojim sa to povedat mame .da sa to vidrzat ale chcela by som to uz viliecit .nemate daku ucinnu liedzbu bez ztrhavania a rezania palca dakujem prosim poradte mam 12 r.

adka1157576
16. feb 2016

Takto to vizera poradte niekto so skusenostami

adka1157576
16. feb 2016

Kontaktujte ma na aj na fb. Adriána Aďa Slobodníková

ellasofia
9. máj 2016

ahojte,
treba navštíviť pedikúru, existuje viacero pedikérskych metód ako ošetriť zarastajúci necht. Prístrojová pedikúra je vhodná pre tento problém. Tamponády alebo špony na nechty Ross Fraser pomáhajú vyriešiť problém s nechtami. Ošetrenie zarastajúceho nechtu vystrihnutím, vybrúsením či vyrezaním zarastajúcej časti nechtu nemusí byť vždy riešením. Dochádza k opakovaniu zarastania z dôvodu nestability nechtu, pretože vystrihovaním si necht vytvára nový nechtový val a začína sa deformovať a zakrúcať. Efektívnejšie je teda hľadať riešenie ako klientovi pomôcť natrvalo. Nasadenie špony je zložité, ale efektívne a trvalé riešenie. Zo strany klienta si vyžaduje dôsledné dodržiavanie pokynov pedikérky, lebo k náprave nedochádza zo dňa na deň. Tento spôsob vlastne učí nechty správne rásť a celý proces trvá cca 6-12-15 mesiacov, individuálne podľa stavu nechtu a rýchlosti rastu nechtov.
www.pedikurasupova.sk

alexa345678
11. jún 2020

Baby skuste masticku AVENT Nipple Cream je to sice na bradavky pocas kojenia ale ja som bola uz zufala a skusila som uz asi vsetko a nic mi nepomohlo, gafrova mast pomohla ale to vitiaho iba hnis ale dive maso neodislo, na zakrok som ist nechcela. No tak som skusila tuto masticku AVENT a mozem potvrditvze to dive maso je mensie a memsie a vysusuje sa.

maja397
6. máj 2023
yavana
11. sep 2023

Stačí si na to divé mäso nastriekať po sprche tekutý obväz, nechať pôsobiť cez noc a na druhý deň opäť zopakovať.Mne to po druhom nastriekaní na nohe úplne zmizlo...

mimsdop
20. feb 2024

@yavana ahoj prosím ta ako ten tekutý obväz vyzerá? Môžeš to nastriekat aj na také mokvavejsie?

buba55555
5. jún 2024

@ivet1371 musim skusit. Tiez to teraz mam na jednom prste a strasna bolest

ivet1371
5. jún 2024

@buba55555 gafrovu masť a zalepiť .Uz si dávam len len to

buba55555
6. jún 2024

@ivet1371 ja som si davala Ichtoxyl na prst a mam pocit ze mi vytiahol hnis, ale vtedy sa mi zaroven urobilo aj to dive maso tak teraz sa bojim dat si tu mast znovu na to zive maso