Dioptrie a vodičský preukaz

4. jún 2020

Neviete náhodou, koľko dioptrií je hraničná hodnota pri vodicskom preukáže skupiny B? Na jednom oku mam - 4 dioptrie a druhe mam 7 dioptrií.
Mam ísť vôbec na očné alebo sú to vysoké hodnoty? Ďakujem

milanm_
4. jún 2020

Hranicna hodnota je taka ako sa ten ktory lekar v ten den vyspal. Mne specializovana ocna povedala, ze vodicak mat NEmozem, u druhej ocnej som po testoch bez debaty dostal stempel a odvtedy som urobil cca 500 000km
A na jednom oku mam dioptri ajajaj

deti95060810
4. jún 2020

mm má diop. 4-5 a vodičský v pohode... robil ani nie pred 2 rokmi.

sisa_s
4. jún 2020

Nasla som vo vyhlaske, ze nesmie presahovat osem dioptrii, ale je tam kopec dalsich hodnot a cisel, ktore treba urcit a vysetrit, takze skuste ist k ocnej na podrobnejsie vysetrenie 🙂 pripadne zvazit laserovu operaciu oci 🙂

ivkazba
4. jún 2020

Mám asi od 17-tich dioptrie -4, vodičák mám roky, najazdených vyše 700 tisíc km, nikdy to nebola prekážka, aktuálne si dorábam vodičák na veľkú motorku a žiadny problém s dioptriami.

missviolet
4. jún 2020

Mam -10 na oboch ociach, absolut som nemala problem, precitat som na vysetreni vedela a absolut nikoho to netankovalo...

missviolet
4. jún 2020

@sisa_s jezis, ved mne teda nemali dat vodicak :D a plati to aj ked clovek vsetko v pohode s okuliarmi ci sosovkami precita? To sa mi nezda.... ja som mala v papieroch napisane ze mozem soferovat s korekciou zraku a dovi

sisa_s
4. jún 2020

@missviolet no tam ide o hodnoty minimalnej zrakovej ostrosti, to musi urcit lekar vysetrenim, co som pochopila, tak to neznamena, ze nad 6-8dioptrii nevydaju vodicak, ale musi lekar urcit zrakovu ostrost a periferne videnie, atd...ak zhodnoti, ze moze soferovat, tak vyda potvrdenie, u kazdeho je to individualne

meesha
4. jún 2020

-13,-11, no problem

bibina666
4. jún 2020

Jedno oko -8,5 a druhe - 6,5. Soferujem 15 rokov, ciastocne ma vodicak aj zivy a pohoda.

zooeynka
4. jún 2020

Moj dr.si nevsimol ze mam sosovky ked som si bola dat potvrdit papier do autoskoly, a dioptrie mam zavratne. Ziaden problem nebol.

matya12
4. jún 2020

Mam dioptrie - 4 a - 5 a nepamätám si žeby niekto robil prekážku pri vybavovaní vodičaku.