Dioptrické okuliare

filipjohns
8. nov 2024

Ahojte, už dlhšiu dobu nosím okuliare mozno pol roka neustále. (3) Na diaľku..
Predtým som mal len 1,5-2 lebo som ich nenosil. Síce na diaľku som mal problém vidieť ale nerobilo mi to problém.
Teraz mám 3 ešte pred začatím nosenia som videl perfektne do blízka akože pekne som videl aj osoby a tak ale po pol roku neustáleho nosenia 3 nevidím už bez okuliarov ani mravca ani ľudí z blízka nerozoznam kto je kto a oči mám zdravé lebo mi robili aj kompletné vyšetrenie. Prečo to tak je?

deti95060810
8. nov 2024

nemáš glaukom?

januska12323
8. nov 2024

Ako chceš vidieť dobre bez okuliarov? Sama nosím a dávam dole len keď sa umývam alebo idem spať.

filipjohns
autor
8. nov 2024

@deti95060810 píšem že som mal kompletné vyšetrenie očí a mám ich zdravé vdakabohu

simsalabim
8. nov 2024

@filipjohns nevidis do blizka, ked mas nasadene okuliare do dialky? Spravne rozumiem? Lebo toto sa deje vekom, ako sa zhrosuje zrak do blizka, tie okuliare od dialky vsetko este zmensuju a rozostruju... riesenie - asi iba multifokalne okuliare.

janickacrazy
8. nov 2024

@filipjohns je to tak preto, že tvoje oči si zvykli nato, že stále nosis okuliare, takže bez nich zrazu vidíš horšie aj na blízko a tie veci, ktoré si predtým videl lepšie. Pochopí len ten, čo to zažil. Tiež som bola taká, že som nenosila okuliare stále, len na telku alebo do diaľky, keď som potrebovala niečo vidieť. Keď som ich začala nosiť stále, tak mám pocit, že bez nich nevidím nič.

taktotedanie
9. nov 2024

“ Síce na diaľku som mal problém vidieť ale nerobilo mi to problem” - you make my day, dufam ze nemas vodicak s takymto postojom a nazorom

Plus ci minus do dialky?

filipjohns
autor
9. nov 2024

@simsalabim ale tým pádom sa mi ešte zhoršuje zrak nie?

simsalabim
9. nov 2024

A je to u teba tak, ako som pisala?

janickacrazy
9. nov 2024

@filipjohns koľko máš rokov? Lebo to, čo písala
@simsalabim sa deje väčšinou až po 40-tke.

filipjohns
autor
10. nov 2024

@simsalabim Ako možno to nieje také kritické ako som to napísal. Bez okuliarov vidím normálne predmety aj keď nie ostré no keď je človek ďalej 100m tak neviem rozoznať kto to je. Ja som do diaľky nevidel preto mám aj okuliare no mám pocit že je to ešte horšie s nimi.. Ako keby tie okuliare ešte zhoršovali zrak. Neviem fakt.

filipjohns
autor
10. nov 2024

@janickacrazy 26... Prečítaj si čo som napísal smsalabim...

simsalabim
10. nov 2024

@filipjohns tak vekom to nebude. Sla by som opat na ocne.

janickacrazy
10. nov 2024

@filipjohns môžeš mať aj zle nastavené dioptrie