Diódový alebo alexandritový laser

engynka
30. jan 2022

Rada by som sa opytala tych z vas co mate skusenost s odstranenim ochlpenia oboma typmi laseru. Ktory laser (diodovy, alexandritovy) je ucinejsi a ktory je bolestivejsi?
Prosim napiste mi ak viete porovnat skusenost s oboma. Dakujem 🙏🏻

ssorayaa
30. jan 2022

podla mna je to individualne, osobne by som vyskusala oba typy (kazdy na inej lokalite). Niekomu idu chlpky rychlo prec a je to dlhodobe a niekto sa ich len tak lahko nezbavi. Ja som absolvovala 6-7 sedeni s diodovym (uz ale davno), bolo to bolestivejsie a chlpky boli v priebehu roka vsetky naspat. Posledny rok skusam alexandritovy - za mna takmer bezbolestny (obcas nieco jemne zacitim, inak bezbolestny), chlpky ale idu dole ovela pomalsie (uvidim s odstupom casu ci zmiznu a za kolko sa vratia), dufam ale, ze tak skoro sa nevratia 😂

engynka
autor
31. jan 2022

@ssorayaa dakujem ti za skusenost. Ja som bola naklonena prave k tomu diodovemu. Kedze ho maju renomovanejsie kliniky. Ale zase dalsie tyranie sa mi fakt uz nechce absolvovat 🙈 takze skor asi ten druhy aj ked sa to predlizi na pocte opakovani procedury

simonara
20. aug 2022

Pri alexandritovom je potrebných 4-5 ošetrení (ženy) 🙂 Neviem ako je to u diodových.

ssorayaa
20. aug 2022

@simonara tu si dovolím nesúhlasiť, je to individuálne, ja už idem na 8 ošetrenie (rovnaká lokalita) a možno stále nie posledné

simonka_ba
12. dec 2022

@engynka Ja som chodila na alexandrovity laser, nohy, bikiny, genitalna aj analna oblast, podpatusie..všetko bolo uplne tak že vončo po 6tom raze, potom v lete bola pauza a trošku nejake chlpky jemne sem tam sa objavili tak cez zimu pojdem tak max 3x na taku udržiavačku. Čo sa týka bolesti tá bola len 1x ale celkom znesiteľná.

suzanita2010
21. okt 2024

@engynka ahoj. Ja som absolvovala ipl, alexandritovy aj diodovy. IPL je uplne o nicom. Za mna najlepsi a najtrvalejsi vysledok je s alexandritovym zn. Candela ( ten som absolvovala ja). Ale je aj najviac bolestivy z mojej skusenosti. Prave kvoli bolesti som absolvovala diodovy laser na cele telo, to nebolo take bolestive, ale ani s takym ucinkom a strasne vela opakovani som absolvovala (nohy, ruky 7x a intim, podpazusie 15x). Teraz uz par rokov nechodim a chlpky pomaly dorastaju na miestach, kde mi robirvali diodovym laserom. Kde som si dala robit alexandritovym, tam nerastu.

suzanita2010
21. okt 2024

@simonka_ba ahoj. A kam si chodila?