Diletácia dutého systému

pictbridge
29. okt 2023

Ahojte. Prosím viete mi niekto vysvetliť alebo mate diagnózu diletacia duteho systému a vpravo panvička 0.9 cm. Na preventívke mi zistili ze mam v moči stopy krvy a hlien mam zväčšené uzliny na slabine a boli ma pravý bok. Poslali ma na sono a zistili toto. Vo štvrtok idem na urológiu. Celkom som sa zľakla. Je to podľa Vás vážne? 😪

jeanne14
29. okt 2023

Ja som to mala počas tehotenstva, II.stupeň. Pri III. Zavádzajú cievku.

pictbridge
autor
29. okt 2023

@jeanne14 čo znamená zavádzajú cievku. Chápem cievkovanie ....ale to je už nejak natrvalo ? Zatiaľ nemám zistené aký stupeň. A vlastne ani neviem či stačí USG na urológii lebo spomínala lekárka aj CT čko. Ze ma možno pošlú.

jeanne14
29. okt 2023

@pictbridge áno, ale neviem na ako dlho ak nie si tehotná. Toľko mi len urolog povedal, že ak sa mi bolesti zhoršia zavedu mi cievku až do pôrodu.
U mňa stačilo sono u urologa. Netuším ako to riešia u netehotnych, hneď po pôrode mi bolesť prešla a na kontrole 2t po pôrode u urologa bolo už všetko v poriadku. Mne len malý tak tlačil na obličku, ale mala som to presne takto Dilatácia dutého systému 2.stupeň.

pictbridge
autor
29. okt 2023

@jeanne14 ach jaj. A ako sa ti prejovovali bolesti? Mňa boli pravý bok bolest mi vyžaruje až do stehna je to taka bodová bolesť ale riešime či to spôsobuje to alebo chrbtica keďže mam sedavé zamestnanie a boli ma veľmi kostrč.

jeanne14
29. okt 2023

@pictbridge bodava bolesť pod pravým rebrom, ale taká že ma zo dňa na deň vyradila z prace na pn. Inak by som ešte čo to potiahla, bola som v 23tt vtedy. Dva týždne trvalo kým zistili príčinu, najprv si mysleli že ide o žlčník, až po tom napadlo internistku poslať ma na urologiu.

jamie987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamie987
9. feb 2024

@pictbridge ahoj môžem sa opýtať ako sa máš a ako sa poriešil problém s obličkou? Mám to isté. Najprv bolesť slabiny, potom podbruška, pravého boku, krížov a bolesť sa ťaha aj smerom k rebrám. Usg obličky ukázal stázu 27mm a cystu…teraz som objednaná k nefrológovi..Len tie bolesti ma naozaj zaskočili, skôr som upodozrievala chrbticu-aj keď žiadne cviky na uvoľnenie nepomohli…🙈

pictbridge
autor
9. feb 2024

@jamie987 ahoj. Bola som na urologii. Cievkovali ma moč úplne čistý. Diletacia vrodená žiadna chyba minimálna odchylka z normálu takže kontrola o rok a inak vôbec nič.

jamie987
9. feb 2024

@pictbridge ďakujem, predpokladám, že aj bolesti prešli a teším sa, že ti to dopadlo dobre🙂tak uvidím, čo povedia mne…