Ahojte všetci ktorým sa vyklul zub mudrosti,,tak nakoniec som sa tomu nevyhla ani ja,,pred týždnom som zacítila že ma niečo tlačí do dasna (vpravo hore) ..je to zub mudrosti,,,dobré na tom je však asi len to že zub nebolí,,rastie však tak na krivo a tak velmi vzadu že ma neskutočne tlačí do dasna,,dasno mam už doslova zodraté a velmi citlivé,,chcela som vediet či podla vas treba tento zub vytiahnut? ,,,alebo mi ho len niako zbrusia?..vraj zuby mudrosti nemaju žiadnu funkciu a rýchlo sa kazia ,,,ja však mam hrozný strach a paniku,,nikdy mi ešte zub netrhali,,vpodtsate som chodila len na preventívky poprípade na preleštenie,,preto to odsuvam akosa len da,,,da sa povedat že mam doslova fobiu 😒 ..ani neviem čoho sa tak bojím ..asi tej injekcie do dasna 😒
@lady511 bolest sposobena injekciou je omnoho mensia ako bolest sposobena osmickou. mne pred par rokmi narastla vpravo hore, ziadne problemy. potom ma vsak ten zub zacal znicoho nic tak boliet, ze som cely den preplakala od bolesti, nic nezaberalo. na druhy den som nakracala k zubarovi a so slzami v ociach isla na trhanie. bala som sa, ale ta bolest zuba den predtym bola taka silna, ze nic uz nemohlo byt horsie. od zubara som odchadzala s usmevom na tvari, ta ulava bola neskutocna. nicoho sa neboj!
ja som si dala jeden vytrhnut lebo som musela a druhy lebo mi bolo povedane ze pravdepodobne bude robit tiez problemy v buducnosti. tak som dala von jeden mesiac jeden a druhy mesiac druhy. poviem ze trhanie bolo na tom najviac v pohode. co prislo potom bolo horsie. ale teraz ten pocit ze mam pokoj je na nezaplatenie 🙂 neboj daju ti inekciju, a nebudes citit pri trhani nic 🙂
ja uz mam vonku dva a injekcia vobec neboli a trhanie tiez neboli,len to je taky neprijemny tlak....ja mam tiez paniku zo zubarov,ale toto fakt neboli a urcite si ich daj vytrhnut,ked sa pokazia neskutocne bolia....
@zuzik307 a nevieš či aj na pohotovosti by mi to mohli dat?..ale asi aj tam by to mohli mat,,,viem no bojím sa ako malé decko,,ked som vydržala porod a aj napr zapal uší,,čo kto prežil vie aká je to strašná bolest a ja tu plačem nad zubom ktorý ešte ani nebolí,,,ale proste ešte mi netrhali ale už len ked som si vždy u zubara sadla doslova som mala triašku od strachu
@lady511 mat ho isto maju, biela flaska, modre pismenka /dnes som bola u zubarky 🙂 / este ta neboli? neviem, ci by to riesili vobec na pohotovosti...niekedy netreba hned trhat...niekedy staci to dasno narezat a uvolnit...aby sa zub mohol pohnut dalej...ked sa opuchy a bolesti budu opakovat, je lepsie ho vytrhnut...ja mam jednu osmicku vytrhnutu /po opakovanych narezavaniach, skoncila som ako sysel s bolestou vyzarujucou do ucha, to uz som si ho radsej dala vytrhnut- neskutocna ulava/...a druha sa ozvala, ked som bola tehotna...najskor tiez narezane, len potom mi to zahnisalo, tak to riesili na stomatochirurgii, robili dekapsulaciu- cize odstranili cele to zapalene tkanivo okolo zuba...takto to mam dodnes, zatial sa neozvala /klop klop/...neboj, vsetko sa da prezit, najma ta ulava po tom je super 😉
ahoj, moje horne vyrastli a isli tiez von, islo to šup-sup... injekcia trochu pichne, ale nic strasne.... u mna tahanie zubov uplna pohoda, dokonca som po 3 hodinach od vytiahnutia riadne obedovala, kedze som ten hlad nemohla vydrzat 😀 so spodnymi to bolo uz horsie, rastli mi tak nakrivo, ze ani nevysli von z dasna, ostali dnu, len sa pootvorilo dasno a tlacili na vsetky zuby. išla som obidve strany sekať von, riadne chirurgicky zakrok... nič strasne pre mna, ale asi preto, že ja mam prah citlivosti - bolesti i strachu dosť posunuty 😉
@zuzik307 no radšej chcem aby šiel von,,popravde preto chcem na pohotovosti lebo svojho zubára zatial nemám,,ked som sa chcela prihlásit v mieste bydliska,,všetci maju plne stavy(stahovali sme sa) ,,takže jedine do ba,,,ale jednozačne chcem aby šiel von,,a s tým že neje uplne von,,to som si tiež nie istá,,je to taký neforemný zub,,je upplne vzadu,,ledva ho vidno..preto so myslím ako píšeš s tým narezavaním že aj to je možné že to budu robit 😒
dakujem ste zlaté,,podporili ste ma,, 😉
hlavne si chod dat trhat k zubarovi chlapovi nie k zene. chlap ma vacsiu silu v rukach, bude ta menej trapit 🙂
@lady511 Mala som to isté a zúbky museli von. Vytrhli mi horné osmičky, lebo už som nemohla ani jesť. Oni majú len taký kratší koreň tak to ide raz dva. Nemusíš sa báť. A chýbať ti určite nebudú. 🙂