Dilatácia vajcovodu

winka99
13. sep 2013

ahojte, neviete co to v preklade znamena? vcera mi to na USG lekar napisal do spravy, ale k mojej lekarke idem az o dva tyzdne tak som zvedava aj nervozna z toho...sice mi povedal, ze sa to nijak nezvykne riesit, ale dnes ma na tej strane zas nejak pobolieva 😒

kacenka78
13. sep 2013

@winka99 a co mas dalej pri tom napisane? kory stupen? ja som pred rokom mala prvy stupen dylatacie krcka maternice a to sa len sledovalo, teraz mam druhy a idem v utorok na operaciu .... mne to bolo vysvetlene, ze sa mi vytvorila na krčku maternice ranka, ktora sa mohla zahojit, alebo sa zacala neprirodzene spravat a zbujnela... ked som si citala na nete, co to znamena, tak som sa zhrozila - ze predrakovinove stadium, ale po rozhovore s dr. a viacerymi kamaratkami, ktore to absolvovali, som sa upokojila.... ak sa to nelieci, prechadza to dalsieho stupna a s velkou pravdepodobnostou to moze skoncit tym horsim stadiom....a ak sa to rieši, tak sa to odstrani a bude vsetko ok, aspon ja sa v tom utvrdzujem.... operacia ma čaká v Šaci, tak dufam, ze vsetko dobre dopadne

winka99
autor
13. sep 2013

@kacenka78 no ono tam vlastne napisal ze 'pravdepodobne' dilatacia, myslim ze ziadny stupen k tomu nedal...papier ostal u mojej lekarky uz, ked som sa sla objednat, sestricka mi nevedela vysvetlit co to znamena a lekarka tam nebola...akurat sa ma okolo toho pytal na USG, ci chcem mat este deti, tak mi z toho vyslo ze by to bol asi problem...no ale nezda sa mi ze by sa s tym nemalo nic robit ako povedal