Diera v zube až po koreň

21. nov 2022

Ahojte stretli ste sa niekto už s tým že by ste mali dieru v zube až po koreň? Ten zub tuším bol v minulosti vyvrtaný až po koreň ale nepamätám si to. Stále cítim z toho zuba hnis stretli ste sa s tým niekto? Občas sa to aj zapáli ale vždy záberu ATB. Prosím ako sa takýto zub trhá? Zo zuba v podstate ostal už len pár mm nad ďasnom a koreň. Ďakujem

dejna_
21. nov 2022

Ja som mala zub - už vlastne len koreňovú časť a prišla som dostala injekciu a pekne ho zubár na šupu vytrhol. Žiaden problém nebol ani pri hojení. On ho nejak podobral alebo jak to nazvať, každopádne sa neboj zubár ti tvoj problém určite vyrieši. Držím palce

autor
21. nov 2022

@dejna_ a bol aj zapálený? A hnisalo to?

dejna_
21. nov 2022

No začal ma z nicoho nič bolieť a opuchla som. Tak
som hneď išla k zubárovi ... je to už naozaj davno ..možno aj 8 rokov dozadu a nepamätám si či mi z neho niečo išlo.

zuzinka888
21. nov 2022

Neboj sa zubari maju na to instrumenty aby to zvladli. Pytaj od bolesti injekciu. Treba len odvahu a € . Nakolko je to komplikovanejsie. Niekedy vytrhnu aj na pohotovosti za 2€. Mne tiez trhala - len koren - uz davnejsie asi 10 r. Ale neviem ako- ja zavriem oci a otvorim az ked povie - hotovo🙈🙊

roja01
21. nov 2022

Neboj sa, nie si prva ani posledna. Zubar si s tym poradi. Da ti injekciu na umrtvenie a ani to nebudes citit.
Ak vsak budes navstevu zubara oddalovat, mozes dostat zapal okostice a tam uz ani atb nepomozu.

marticka85po
21. nov 2022

Daj si to vytrhnut.ja som mala taky zub,bol uz mrtvy a nebolel tak som to oddalovala ale zubarka uz to nevedela vytrhnut tak ma poslala na stomatochirurgiu, ale aj tam sa so mnou trapili 45min kym to vytrhli a veru aj napriek injekcii som trochu citila aj bolest.museli mi to rozrezat a vybrat

lalia33
21. nov 2022

Ahoj..ja som bola tak trhať dokonca 3 zuby vedľa seba🙈 lebo samozrejme som sa bála zubára ako čert kríza a aj mi to hnisalo. A v pohode mi vytrhol 3 zuby naraz a netrvalo mu to ani15 minút. A potom mi povedal ze som tam ale mala cystu preto to asi hnisalo ale ze to vyčistil. Aj mi to musel zasivat ale v pohode anilen som necítila. Nič iba vlastne keď ti pichne injekciu. Veľa xalezi od toho akého máš zubára.

zenulkaaa
21. nov 2022

zvycajne dnes sa snazia zuby zachovat, nie hned trhat, aj ked su tam len korene.. a ak tam teda nie je ziadny zapal ci iny problem. V tomto pripade sa dost casto vyplnaju korenove kanaliky.. a potom sa cely zub osetri..a vyplni. Aj ked je mrvy, vie este posluzit a vzdy lepsie ako tam nemat nic..

autor
30. nov 2022

@lalia33 fuhaa a prečo až 3 zuby trhať?

lalia33
30. nov 2022

Lebo ja som mala zle aj korene. A keďže som ich mala úplne dolámané tak iná možnosť ani nebola. Moja chyba bola ze som sa tak bála zubára ze som sa na svoj chrup tak povediac vykašľala. Mladá , sprostá a bojazlivá🙈 ale našťastie som našla zubára ktorý mi dá zuby doporiadku aj keď ma to teraz bude stáť kopu peňazí